NOPA ser på fremtidens trykkmarked

PUBLISERT: 16 februar 2017
OPPDATERT: 16 februar
Dr Sean Smyth fra Smithers-Pira forteller om fremtidsspådommene mot 2021.

Bli gratis med på NOPAs (Nordic Offset Printing Association) årlige møte i London!
Det europeiske trykkmarkedets utvikling frem mot 2021 står som dagens høydepunkt på NOPAs årlige møte, som er lagt til London den 5-6. april 2017. Sin vane tro har arrangørene lagt seg i selen for å sette sammen et interessant program.

Den 5. april er konferansedag, hvor direktøren for The British Printing Industry Association (BPIA) forteller om trykkmarkedet i England, om Brexits betydelse og hvilken rolle BPIA spiller i det store bildet. Michael Sturgess fra Innvantia Edge forteller om hvilke miljøtendenser som har størst innvirkning på trykkområdet i England.
Det er dessuten innlegg om Content Marketing, hvordan printmediet kan støttes og utvikle seg, og ikke minst dagens siste innlegg «The Future of European Printing to 2021», sett gjennom øynene til det anerkjente analyseinstituttet Smithers-Pira. Det er Dr. Sean Smyth selv som foredrar innlegget. Sean Smyth er forfatter av en rekke bøker og rapporter om den globale grafiske industri.

Den 6. april er det mulighet for å besøke det moderne avistrykkeriet Westferry Printers i Luton. Transport til og fra er organisert av NOPA.
Som virksomhet kan man delta gratis på arrangementet – som prøvedeltaker. Man betaler selv for reise og opphold, men kan delta på såvel konferanse som virksomhetsbesøk uten ekstra omkostninger. Kontakt Mats Olsson hos NOPA for ytterligere informasjon.

Blant de norske medlemmene av NOPA finner man 07 Media, Amedia og Ålgård Offset. I styret for NOPA sitter blant andre Håvard Grjotheim fra 07 Media.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Avfall blir helt nye produkter med Hexis nye satsing

Avfall fra materialer blir husisolasjon og PVC-rør når Hexis nye resirkuleringsprogram rulles ut i Europa. Under Fespa viser det franske selskapet også en ny ultratransparent film og nye farger i Bodyfence- og Skintac-serien.
hexis_wallgren

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1