Årets vakreste Bøker: utstilling

PUBLISERT: 23 februar 2017
OPPDATERT: 23 februar
Illustrasjon:Grafill

Grafill arrangerer hvert år konkurransen Årets vakreste Bøker. Formålet er å hedre utøverne i den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Grafill ønsker å skape oppmerksomhet rundt helhetstenkningen rundt en bokproduksjon, der alle ledd fra forlag, forfatter, boktrykker, designer og illustratør har utøvd et håndverk av høy kvalitet som igjen sikrer en rikere og bedre leseropplevelse.

Blant alle innsendte bøker kårer juryen Årets vakreste bok. Boken vinner ut fra en totalvurdering av estetiske krav, funksjonalitet, strukturering, design, illustrasjon, billedspråk, valg av papir og innbinding.

31. mar – 30. apr 2017 arrangeres en utstilling av årets vakreste bøker i Grafill R21s lokaler i Rosenkrantz gate 21 i Oslo. Vinnere feires på prisutdeling, torsdag 30. mars 2017, på Sentralen i Oslo. Vinnerbøkene stilles ut i Grafills lokaler R21. Vinnerbøkene sendes også ut på turné i utvalgte norske byer, og gullvinnere sendes til bokmessen Book Art International i Frankfurt og Best Book Design from all over the World i Leipzig.

Utstillingsåpning i Oslo er fredag 31. mars klokka 12.00-14.00. Grafill byr på quiz, kaffe og kake.
Det blir kataloglansering, designet av Byggstudio. Det er også et faglig program:

  • Lars Fiske kommer for å snakke om hovedpersonen i og arbeidet bak sin nyeste bok «Georg Grosz. Berlin – New York»
  • Jenny Jordahl skal slå et slag for kvinner som historien glemte. «60 damer du skulle ha møtt» – norsk kvinnehistorie i tegneserieform.
  • Rune Døli kommer for å fortelle om arbeidet med den monumentale monografien over kunstnerskapet til Bård Breivik som døde i fjor – «Bård Breivik – I´d love the key to the master lock.».

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324