Suksesshistorie i Hellas

PUBLISERT: 19 juni 2017
OPPDATERT: 19 juni

Inge Landsverk hadde lenge hatt lyst til å flykte fra det kalde været i Norge og dra til varmere breddegrader, og da han traff greske Katerina Chanou falt brikkene på plass.

Nå bor paret sammen i Athen, og herfra driver de trykkeriet Landsverk. Den gangen de traff hverandre hadde de ingen tanker på å jobbe sammen, men ifølge Inge, som allerede hadde et digitalt storformattrykkeri i Norge, føltes det lurt å starte opp med flaggproduksjon i Hellas.

– Vi importerte da fra Polen, men innså at vi skulle kunne lage flaggene våre billigere og med bedre kvalitet om vi startet produksjonen her, sier Inge.

I dag har de materiale fra Scandraft i Sverige, og lager flaggene selv i sine lokaler i Athen, med maskiner fra Kina som Inge selv kan utføre service på, ettersom han har arbeidet med dem tidligere.

Flaggene sendes deretter med UPS over natten fra Athen til Oslo, og de tunge stativene fra et lokale i Gøteborg.

– Fordelene med å jobbe på denne måten er mange. Vi kan konkurrere med Polen nå, med høyere kvalitet på materialet og lavere priser ettersom våre maskiner er billigere – men har de samme typene printhoder som de andre maskinene på markedet. Det betyr at om man kan maskinene slik jeg kan, så blir det samme resultat som fra de dyrere maskinene fra Europa, mener Inge.

Han forteller også om Hellas som marked, både for å selge til og produsere i.

– Krisen har jo gjort at det er lettere å finne lokaler her enn i mange andre land. Dessuten er både leie og lønninger lavere. Det er også stort fokus på utendørs annonsering her, noe som passer vår produksjon.

Landsverk selger kun til forhandlere, og Inge mener at dette er en av grunnene til at det går så bra for dem.

– Om vi skulle begynne å selge mot sluttkunder så skulle formodentlig våre nåværende forhandlerkunder bli nervøse. Men om vi går ut med at vi kun selger til forhandlere, kan de være sikre på at vi ikke kommer til å prøve å overta deres kunder.

Landsverk har blant annet lagd flagg til Sign&Prints messer i Norge og i Sverige, men det de produserer mest er strandflagg. Når jeg snakket med ham i mars skulle flagg-sesongen akkurat til å starte, og den pleier å vare frem til september.

Flaggene produseres i Athen og sendes til Gøteborg.

– Strandflagg er selvsagt mer vriene enn vanlige flagg. Vi lager våre med strikk på en måte jeg ikke har sett andre gjøre tidligere. her i Athen trykker, kutter og syr vi flaggene, før de sendes til Gøteborg.

Når jeg besøker firmaet har de ennå ikke fått sin siste investering, et automatisert skjærebord som skal effektivisere prosessen og gjøre det mulig for foretaket å produsere enda flere produkter. I september er planen å flytte fra de to lokalene de har i dag til et lokale på 1500 kvadratmeter. I samme åndedrag skal de også begi seg ut på de svenske og danske markedene  – i dag retter de seg først og fremst til det norske.

Utover flagg begynner foretaket å utvikle flere produkter, som tubehalstørklær og vester. Etter den første epostutsendelsen hadde de fått inn en ordre allerede etter 30 minutter, og etterspørselen bare fortsetter.

Les videre

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324