Billes fikk fart på produksjonen

Billes trykkeri flytter flere signage-jobber fra offset til storformatprinteren Inca Digital Onset X2.

Billes Trykkeri i Gøteborg forsterket med den digitale storformatprinteren Inca digital Onset X2. Etter fem måneders drift ser de en markant produksjonsøkning og kjører nå stadig flere signage-jobber digitalt.

Gøteborgstrykkeriet Billes begynner å se effekten av investeringen i storformatprinteren Inca Digital Onset X2 fra Fujifilm. Trykkeriet kjører både offsettrykk og digitaltrykk, det sistnevnte oppgis idag til nærmere 40 prosent av den totale produksjonen. Storformatprinteren ble levert av Schneidler Grafiske og installasjonen fant sted i januar i år. Nå fem måneder senere ser selskapet resultatet av maskininvesteringen. Produksjonssjef Anders Wackfelt hos Billes trykkeri sier at Onset X2 rimelig nok trykker hurtigere, bedre og med en annen kvalitetsgrad aenn forgjengeren.

– Men det vi ikke hadde forventet oss var hvor mange signage-jobber i storformat vi kunne flytte over fra våre offsetpresser, sier han og legger til at deres kunder som representerer noen av de største varemerkene i Sverige ikke har opplevd noen forverring hva kvaliteten angår.

– Ingen har merket noen forskjell, hvilket i seg selv er et veldig godt skussmål for at Onset leverer høykvalitativt og kostnadseffektivt.

Den økte digitale produksjonskapasiteten i samklang med at de kan legge mer fokus på langsiktige offset-prosjekter har medført en økt produktivitet på Billes forretningsområde med storformat, ifølge Weckfeldt.

– Siden installasjonen av Onset X2 i januar 2017 har vi kunnet legge ned vårt nattskift og dra ned til to skift per dag, med en 30 prosents økning av produktiviteten, sier Wackfelt og påpeker at de ser en fortsatt oppadgående kurve.

Billes Trykkeri har 125 ansatte og en omsetning per år på cirka 250 milloner kroner SEK).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: