Billes fikk fart på produksjonen

PUBLISERT: 29 juni 2017
OPPDATERT: 29 juni
Billes trykkeri flytter flere signage-jobber fra offset til storformatprinteren Inca Digital Onset X2.

Billes Trykkeri i Gøteborg forsterket med den digitale storformatprinteren Inca digital Onset X2. Etter fem måneders drift ser de en markant produksjonsøkning og kjører nå stadig flere signage-jobber digitalt.

Gøteborgstrykkeriet Billes begynner å se effekten av investeringen i storformatprinteren Inca Digital Onset X2 fra Fujifilm. Trykkeriet kjører både offsettrykk og digitaltrykk, det sistnevnte oppgis idag til nærmere 40 prosent av den totale produksjonen. Storformatprinteren ble levert av Schneidler Grafiske og installasjonen fant sted i januar i år. Nå fem måneder senere ser selskapet resultatet av maskininvesteringen. Produksjonssjef Anders Wackfelt hos Billes trykkeri sier at Onset X2 rimelig nok trykker hurtigere, bedre og med en annen kvalitetsgrad aenn forgjengeren.

– Men det vi ikke hadde forventet oss var hvor mange signage-jobber i storformat vi kunne flytte over fra våre offsetpresser, sier han og legger til at deres kunder som representerer noen av de største varemerkene i Sverige ikke har opplevd noen forverring hva kvaliteten angår.

– Ingen har merket noen forskjell, hvilket i seg selv er et veldig godt skussmål for at Onset leverer høykvalitativt og kostnadseffektivt.

Den økte digitale produksjonskapasiteten i samklang med at de kan legge mer fokus på langsiktige offset-prosjekter har medført en økt produktivitet på Billes forretningsområde med storformat, ifølge Weckfeldt.

– Siden installasjonen av Onset X2 i januar 2017 har vi kunnet legge ned vårt nattskift og dra ned til to skift per dag, med en 30 prosents økning av produktiviteten, sier Wackfelt og påpeker at de ser en fortsatt oppadgående kurve.

Billes Trykkeri har 125 ansatte og en omsetning per år på cirka 250 milloner kroner SEK).

Les videre

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Kan bli den største europeiske Fespa-messen noensinne

FESPA og European Sign Expo 2024 er bare dager unna, og messene forbereder seg på å vise frem sine nyeste produkter og løsninger innen skilting og visuell kommunikasjon.
European_Sign_Expo-800x532-1

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1