Satsing på LED-hoder gir bedre presisjon

PUBLISERT: 2 august 2017
OPPDATERT: 2 august

Swissqprint har satset på å forbedre kvaliteten ytterligere, og har tilføyd en rekke mekaniske forbedringer på deres storformat flatbedprintere Impala LED og Nyala LED.

Modellene Impala LED og Nyala LED har fått forbedret presisjon sammenliknet med forgjengerne. Fordelen med at Swissqprint nå benytter LED-hoder ved tørking til sine nyeste modeller er at de avgir mindre varme sammenliknet med UV. Samtidig har bordene blitt redesignet og skriverhodene beveger seg over 3,2 meter. Resultatet er høyere kvalitet, raskere drift og mulighet for å trykke på mange flere materialer. Det kan f.eks. dreie seg om tynn plast, folier eller peppemballasje.

– De nye maskinene er økonomiske, skriver ut uhyre presist og er miljøvennlige, konstaterer Swissqprints produktsjef Maurus Zeller.

– Vi har også forbedret rull-til-rull funksjonen. En ny kontrollfunksjon sikrer et enda bedre resultat og dermed uklanderlig utskrift. Kombinert med en svalere tørking med LED så blir det enklere å skrive ut rull til rull, ettersom materialet påvirkes mindre.

SwissQprint har passet på at LED-printerne har samme farge som de tidligere eksisterende printermodellene på markedet. I begynnelsen av 2017 lanserte swissQprint en 4×4 version av deres eksisterende Impala og Nyala. Også de nye LED-modellene finnes i denne 4×4-versjonen, noe som innebærer at de kan konfigureres med firedobbel CMYK for et mer imponerende resultat ved høye utskriftshastigheter. Dette egner seg for brukere som krever en høy effekt, intensive farger og ikke vil gå på kompromiss med kvaliteten. Eksempler på dette er produksjon av displayer, plakater, bannere og fler andre applikasjoner.

Modellen Nyala 2 er for andre år på rad den mest kjøpte skriveren i prisklassen der man må hoste opp minst 1,2 millioner kroner. Hver sjette flatbedprinter i storformat som ble solgt i Europa var en Nyala 2, ifølge Infosource. Fler enn 900 swissQprint-skrivere er nå installert på verdensbasis, og omlag halvparten av disse er Nyala-modeller.

Nize Equipment er Swissqprints distributør i Norden.

Les videre

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12