Kodak: Forhåndstitt på Ultrastream

Kodak feirer 50-årsjubileum i år og viste for første gang frem inkjet-teknikken Ultrastream på anlegget i Dayton, Ohio

Kodak viser frem sin nyeste inkjet-innovasjon Ultrastream. Dette er teknikken som de for alvor mener skal konkurrere med offsettrykk hva angår bildekvalitet og industriell produktivitet.

Ultrastream er Kodaks fjerde generation av kontinuerlige blekkstråleskrivere. Trykkpressen har en hastighet på 150 meter per minutt og kan trykke på både plast og papir. Til forskjell fra forgjengeren, Stream-serien, er bildekvaliteten forbedret til 600 ganger 1800 punkter per tomme. Kjennetegnende er mindre blekkdråper og enda bedre presisjon i plasseringen av disse. Dråpestørrelsen har de fått ned til like under fire picoliter. Det kan sammenliknes med deres Prosper-serie som ligger på rett under 10 picoliter i dråpestørrelse. Ultrastream har 2560 lineært posisjonerte munnstykker. Som før fortsetter Kodak med det samme vannbaserte blekket som i Stream- serien.
Produksjon av magasin, kataloger, signage og display, brosjyrer, etiketter, bølgepapp og kartong er markeder som Kodak satser på med Ultrastream.
– Det er et komplett trykksystem som kvalitetsmessig kommer til å åpne inkjet-produksjonen til også å kunne omfatte emballasjer, sivilgrafisk produksjon, etiketter og dekor, sier Dan Denofsky fra Kodak og legger til at utviklingen av Ultrastream går i henhold til planene foran den første lanseringen på markedet, som er satt til 2019.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *