Slipper maskiner med fokus på sign og display

Mimakis UCJV-serier forventes å bli tilgjengelige på markedet i løpet av siste kvartal i år.

Mimaki, fabrikant av blekkstråleskrivere i storformat og skjæresystemer har utviklet nye maskinmodeller med fire lags utskrift, integrert kutting og uv-blekk som muliggjør umiddelbar etterbehandling.

– UCJV-seriene består av to modeller: firefargers UCJV150-160 og UCJV300-160 som rommer opp til sju farger i kostnadseffektive enlitersflasker, sier Ronald Van den Broek, salgssjef hos Mimaki i Europa.

Modellene er utstyrte med rull-til rull-løsninger, led-uv-teknikk, samt integrerte kutte- og skjæresystemer. Systemene kan produsere en rekke print- og cut-applikasjoner innen skilt-display-og emballasjeområdet. Teknikken med led-uv-herding gjør at man kan skrive ut trykksaker av varierende slag, inklusive ubestrøket papir. Selv tynne varmefølsomme filmer som ikke kan benyttes i vanlige solvent- eller lateksskrivere, fungerer med UCJV-modellene. Utskriftene herdes direkte – selv ved de høyeste utskriftshastighetene, lover Mimaki. I forbindelse med lanseringen slippes også et nytt miljøvennlig blekk, LUS-170.

På UCJV300-160-modellen kan man printe ut fire lag, for eksempel farger, svart, hvitt og farger igjen. Ifølge produsenten muliggjør dette å lage dynamisk grafikk som forvandler og forandrer bilder og fargeskjema med blant annet bakgrunnsbelysning.

Å kunne kombinere hvitt og farget blekk gir ennå en dimensjon til applikasjoner med transparente eller halvtransparente media, ifølge Mimaki.

Skjærefunksjonen som er integrert i modellene gjør det mulig å produsere volumer av et flertalls applikasjoner, så som etiketter, dekaler, kjøretøysdekor, skjermvegger, emballasjer og prototyper.

Printerne i UCJV-seriene leveres med den oppdaterte programvaren RasterLink6 plus. Den inkluderer en funksjon som gjennom en strekkodeleser på UCJV-skriveren avleser nødvendig informasjon for helt å automatisere skjæreprosessen.

Mimaki forteller at UCJV-seriene forventes å være klare for markedet i løpet av siste kvartal i år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: