Epson lanserer flaggskip: Tekstilskriveren SureColor SC-F9300

PUBLISERT: 21 september 2017
OPPDATERT: 21 september
SureColor SC-F9300 tilfører enda bedre kvalitet og pålitelighet til Epsons betrodde utskriftsteknologi, hevder selskapet.

Epson lanserer SureColor SC-F9300, en tekstilskriver med sublimeringsteknologi, hovedsakelig beregnet på raske utskrifter i store volum på klær, tekstiler og myk skiltdesign, samt andre trykte varer. Den nye flaggskipmodellen erstatter eksisterende SC-F9200, med en utvikling av Epsons betrodde utskriftsteknologi som gir enda bedre kvalitet og pålitelighet, ifølge firmaet.

Den helt nye Epson Precision Dot-teknologien for sublimering, inkludert en halvtonemodul, LUT (look-up table) og mikrovev, bidrar til å gjøre en umiddelbar, merkbar forskjell på utskriftskvaliteten, og gjør det enkelt å få kvalitetsresultater rett fra esken. Samtidig kombineres Epsons Wide CMYK-inngangsprofil med UltraChrome DS-blekk for å sikre en så stor fargeskala som mulig, noe som gir nøyaktig gjengivelse av selv de mest komplekse design.

SC-F9300 har utskriftshastigheter på opptil 108,6 m2/t og leverer en komplett Epson-løsning. Den består av skriver, blekk, sublimeringspapirer og programvare som maksimerer oppetiden, har forbedret stramming og andre funksjoner som løser vanlige problemer som krølling og problemer med skriverhodet.

SureColor SC-F9300 leveres med Oeko-Tex Eco Passport-sertifisering (se nedenfor) og har bestått den japanske AZO-testen for husholdningsprodukter. Det betyr at klær og tekstiler som lages på skriveren ved hjelp av UltraChrome DS-blekk er helt trygge å bruke for voksne og barn, inkludert spedbarn.

– Det en utfordring å forbedre et produkt som allerede er utrolig pålitelig, svært raskt og av ekstremt høy kvalitet, men med SC-F9300 er det akkurat det vi har gjort. Den er raskere, med forbedret håndtering av selv svært tynne underlag, og er bedre på å unngå krølling og andre vanlige problemer ved mating. Epson tilbyr en komplett løsning – skriver, blekk, underlag, programvare og støtte, slik at alt er utformet for å fungere perfekt sammen. Kombiner dette med et enkelt oppsett og drift, og det er den ideelle løsningen for trykkerier som ønsker å begynne med fargesublimeringsteknologi, eller for de som ønsker å oppdatere en tidligere modell, sier PR- og markedsansvarlig Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge.

SureColor SC-F9300 er tilgjengelig fra oktober 2017.

Nøkkelfunksjoner:

 • Forbedret utskriftshastighet på opptil 108,6 m²/t
 • Alle komponenter, all programvare og rekvisita er laget av Epson
 • Den nye Epson Precision Dot-teknologien for fargesublimering, inkludert en halvtonemodul, LUT og mikrovev som eliminerer kornethet og striper
 • Forbedret valsenøyaktighet, selv med tynt papir (40g/m²)
 • Den nye Epson Edge Print RIP-programvaren og Epson Edge Control Dashboard hjelper deg med å begynne å skrive ut med det samme, mens LFP Accounting Tool hjelper deg med å holde styr på driftskostnadene dine.
 • Oeko-Tex Eco Passport-sertifisering¹ og AZO-test er bestått
 • Epson UltraChrome DS-blekk gir levende farger, skarpe konturer og jevne overganger, med utmerket lys-/vaskefasthet og avskrapings-/svettebestandighet
 • Optimalisert form på pressplaten for å redusere krølling
 • Nytt vern for skriverhodet som beskytter mot problemer
 • Støvfanger og tørkesystem for å redusere vedlikeholdet
 • SMAP-valse med stor diameter som gir svært nøyaktig mediemating
 • Stort fargespillerom takket være Epsons Wide CMYK-inngangsprofil
 • Omfattende støtte for tredjeparts RIP-programvare
 • LED-belysning og løftehåndtak betyr et lettere oppsett og enkel utskriftskontroll
 • Robust skriverstruktur gir utmerket stabilitet
 • Automatisk oppstartskorrigering av skjevhet
 • Høy oppløsning på opptil 720 x 1440 dpi i bildekvalitet
 • Hurtigtørking som støttes av varmeapparatet, montert etter pressplaten, som leverer 30 til 55 grader Celsius

ECO PASSPORT by OEKO-TEX® er et system som leverandører av kjemikalier til tekstilindustrien bruker for å vise at produktene deres kan brukes i en bærekraftig tekstilproduksjon. Epson UltraChrome DG-blekk og forbehandlingsvæske er Eco Passport-sertifisert. Dette er en internasjonal sikkerhetsstandard i tekstilindustrien. Den sertifiserer at produktet er trygt for voksne og barn, inkludert spedbarn.

Les videre

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Epson viser et-trinns tekstilprinter på Drupa

Epson introduserer tekstilprinteren Monna Lisa ML-13000 på Drupa, som ikke krever tilleggsutstyr for for- og etterbehandling eller damping og vask. Jobben fullføres i ett arbeidstrinn.
Monna-Lisa

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324