Epson lanserer flaggskip: Tekstilskriveren SureColor SC-F9300

PUBLISERT: 21 september 2017
OPPDATERT: 21 september
SureColor SC-F9300 tilfører enda bedre kvalitet og pålitelighet til Epsons betrodde utskriftsteknologi, hevder selskapet.

Epson lanserer SureColor SC-F9300, en tekstilskriver med sublimeringsteknologi, hovedsakelig beregnet på raske utskrifter i store volum på klær, tekstiler og myk skiltdesign, samt andre trykte varer. Den nye flaggskipmodellen erstatter eksisterende SC-F9200, med en utvikling av Epsons betrodde utskriftsteknologi som gir enda bedre kvalitet og pålitelighet, ifølge firmaet.

Den helt nye Epson Precision Dot-teknologien for sublimering, inkludert en halvtonemodul, LUT (look-up table) og mikrovev, bidrar til å gjøre en umiddelbar, merkbar forskjell på utskriftskvaliteten, og gjør det enkelt å få kvalitetsresultater rett fra esken. Samtidig kombineres Epsons Wide CMYK-inngangsprofil med UltraChrome DS-blekk for å sikre en så stor fargeskala som mulig, noe som gir nøyaktig gjengivelse av selv de mest komplekse design.

SC-F9300 har utskriftshastigheter på opptil 108,6 m2/t og leverer en komplett Epson-løsning. Den består av skriver, blekk, sublimeringspapirer og programvare som maksimerer oppetiden, har forbedret stramming og andre funksjoner som løser vanlige problemer som krølling og problemer med skriverhodet.

SureColor SC-F9300 leveres med Oeko-Tex Eco Passport-sertifisering (se nedenfor) og har bestått den japanske AZO-testen for husholdningsprodukter. Det betyr at klær og tekstiler som lages på skriveren ved hjelp av UltraChrome DS-blekk er helt trygge å bruke for voksne og barn, inkludert spedbarn.

– Det en utfordring å forbedre et produkt som allerede er utrolig pålitelig, svært raskt og av ekstremt høy kvalitet, men med SC-F9300 er det akkurat det vi har gjort. Den er raskere, med forbedret håndtering av selv svært tynne underlag, og er bedre på å unngå krølling og andre vanlige problemer ved mating. Epson tilbyr en komplett løsning – skriver, blekk, underlag, programvare og støtte, slik at alt er utformet for å fungere perfekt sammen. Kombiner dette med et enkelt oppsett og drift, og det er den ideelle løsningen for trykkerier som ønsker å begynne med fargesublimeringsteknologi, eller for de som ønsker å oppdatere en tidligere modell, sier PR- og markedsansvarlig Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge.

SureColor SC-F9300 er tilgjengelig fra oktober 2017.

Nøkkelfunksjoner:

 • Forbedret utskriftshastighet på opptil 108,6 m²/t
 • Alle komponenter, all programvare og rekvisita er laget av Epson
 • Den nye Epson Precision Dot-teknologien for fargesublimering, inkludert en halvtonemodul, LUT og mikrovev som eliminerer kornethet og striper
 • Forbedret valsenøyaktighet, selv med tynt papir (40g/m²)
 • Den nye Epson Edge Print RIP-programvaren og Epson Edge Control Dashboard hjelper deg med å begynne å skrive ut med det samme, mens LFP Accounting Tool hjelper deg med å holde styr på driftskostnadene dine.
 • Oeko-Tex Eco Passport-sertifisering¹ og AZO-test er bestått
 • Epson UltraChrome DS-blekk gir levende farger, skarpe konturer og jevne overganger, med utmerket lys-/vaskefasthet og avskrapings-/svettebestandighet
 • Optimalisert form på pressplaten for å redusere krølling
 • Nytt vern for skriverhodet som beskytter mot problemer
 • Støvfanger og tørkesystem for å redusere vedlikeholdet
 • SMAP-valse med stor diameter som gir svært nøyaktig mediemating
 • Stort fargespillerom takket være Epsons Wide CMYK-inngangsprofil
 • Omfattende støtte for tredjeparts RIP-programvare
 • LED-belysning og løftehåndtak betyr et lettere oppsett og enkel utskriftskontroll
 • Robust skriverstruktur gir utmerket stabilitet
 • Automatisk oppstartskorrigering av skjevhet
 • Høy oppløsning på opptil 720 x 1440 dpi i bildekvalitet
 • Hurtigtørking som støttes av varmeapparatet, montert etter pressplaten, som leverer 30 til 55 grader Celsius

ECO PASSPORT by OEKO-TEX® er et system som leverandører av kjemikalier til tekstilindustrien bruker for å vise at produktene deres kan brukes i en bærekraftig tekstilproduksjon. Epson UltraChrome DG-blekk og forbehandlingsvæske er Eco Passport-sertifisert. Dette er en internasjonal sikkerhetsstandard i tekstilindustrien. Den sertifiserer at produktet er trygt for voksne og barn, inkludert spedbarn.

Les videre

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Neolt presenterer mer automatikk på XY-skjæring

Italienske Neolt er kjent for sine XY-skjæremaskiner for rullematerialer. På Fespa ble det vist en komplett serie av avrullere, printere og inline-skjæring.
Neolt-2-1024x683

Tekstiler med resirkulert garn fra PET-flasker

Spandex lanserer nyheter fra Berger Textiles, blant annet med resirkulert material, og blir eneleverandør av sortimentet til Bergers tekstiler på det norske markedet. Dette nye samarbeidet skal gi kunder i Norge den tekstilen de trenger fra en lokal leverandør.
Berger Spandex

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12