Casio med 2,5D-teknikk

PUBLISERT: 12 oktober 2017
OPPDATERT: 12 oktober

Det japanske teknologiselskapet Casio har utviklet en prototype på en printerløsning som med et spesielt materiale kan gjengi høyoppløste strukturer i farger, som lær, tøy med sømmer, tre, keramikk og murvegger. Selskapet definerer teknikken som 2,5D, altså ikke helt 3D.

Mofrel, som printeren heter, har både inkjetteknikk for farging av materialet og en varmeenhet som får et plastpulver under det første laget av papir til å svelle selektivt og på denne måten forme selve mønsteret.

Relieffeffekten oppnås ved at det pulverbaserte plastmaterialet reagerer på en selektiv varmeeksponering, som får pulveret til å svelle.

Høydemessig sveller materialet på nåværende stadium opp til 1,7 millimeter, men teknikken skal kunne maksimalt gi en svelling på 2,5 millimeter, noe som skal gjøre det mulig med enda flere typer strukturer.

Et A4-stort ark tar 3-5 minutter å printe ut. Hvert spesialark koster rett under hundrelappen. Printeren har støtte for A3-størrelse og det skal også være mulig å printe på begge sider av arket.

Tanken er at teknikken skal kunne anvendes av at fra grafiske formgiveretil industridesignere som arbeider med produktutvikling og prototyper.

Lanseringen er rundt 18 måneder unna, og prisestimat er for tiden på ca 400 000 kroner.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz