Adobe lanserer neste generasjon av Creative Cloud

PUBLISERT: 19 oktober 2017
OPPDATERT: 19 oktober
En logo du har lagd i Illustrator CC kan du sette inn i en 3D modell i Dimension CC. Du lyssetter scenen og lager bakgrunn. Kanskje lager du flere alternative bakgrunner og lyssettinger avhengig av hvilket medium og sammenheng bildet skal publiseres i. Illustrasjon: Adobe.

Nye programmer, ny fototjeneste og en rekke oppdateringer

Adobe lanserer en rekke nyheter under Adobe MAX 2017 – verdens største konferanse for kreative, som i år trekker mer enn 12.000 deltakere fra hele verden. Blant nyhetene er fire nye applikasjoner: skybaserte Lightroom CC, Adobe XD CC for opplevelsesdesign, Adobe Dimension CC for 3D-komponering og fullversjon av animasjonsprogrammet Character Animator CC.

Samtidig er det en rekke oppdateringer til bl.a. Photoshop, InDesign, Illustrator og Adobe Stock.

– Vi er stolte av å lansere en ny generasjon av Creative Cloud, som inkluderer fire helt nye programmer og en rekke oppdateringer til de eksisterende. Felles for alle nyhetene er at de skal gjøre enklere og morsommere for kreative på alle nivåer å utnytte sitt fulle potensiale, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef i Adobe.

Neste generasjon bilderedigering

Adobe lanserer Lightroom CC – en ny fototjeneste for profesjonell fotoredigering og organisering – også på mobilen. Adobe Photoshop Lightroom CC er skybasert og synkroniserer automatisk mellom ulike enheter. Dermed kan fotografen ta og redigere bilder på telefonen og senere foreta endringer fra hvilken som helst annen enhet. Lightroom CC gjør det enklere å organisere fotosamlinger, blant annet ved hjelp av en funksjon for automatisk tillegging av søkbare stikkord – og det blir enklere å dele bilder på sosiale medier.

Les mer om nye Lightroom CC i egen pressemelding.

Samtidig kommer det nye oppdateringer til Photoshop Lightroom Classic CC, tidligere kjent som Photoshop Lightroom CC. Her er fokus fortsatt på den mer tradisjonelle fotoredigeringen på PC, og oppdateringene inkluderer bl.a. bedre ytelse, nye redigeringsfunksjoner og forbedret brukervennlighet.

Nye programmer

I tillegg til nye Lightroom CC lanserer Adobe tre nye applikasjoner:

 • Adobe XD CC – utviklet av og for designere – forenkler alt-i-ett-plattformen for hele arbeidsprosessen med design og utvikling av mobil-apper og nettsider – les mer.
 • Adobe Dimension CC – tidligere kjent som prosjekt Felix, lar grafiske designere raskt og enkelt skape realistiske 3D-bilder med 2Ds enkelhet – les mer.
 • Character Animator CC – som tidligere kun eksisterte i beta-versjon, er nå lansert som fullfunksjonell 2D-animasjonsverktøy som bringer liv i stillbilder laget i Photoshop eller Illustrator – les mer.

Andre oppdateringer i Adobes ‘flaggskip’-produkter:

 • Adobe Photoshop CC tilbyr nå betydelig utvidet bildestøtte, store forbedringer i lærings- og kom-i-gang instruksjoner og generelt bedre ytelse – les mer.
 • Nyheter i Adobe Illustrator CC inkluder effektivitetsforbedringer samt bedre arbeidsflyt og brukeropplevelse – les mer.
 • Også i Adobe InDesign CC er brukeropplevelsen forbedret, blant annet i form av raskere gjennomføring av de vanligste oppgavene og enklere tilgang til de mest brukte verktøyene – les mer.
 • Adobe Premiere Pro CC har fått nye samarbeidsfunksjoner, det nyeste innen 360/VR-arbeidsprosesser og responsiv ‘motion graphics’-kontroll – les mer.
 • Adobe After Effects CC forbedrer effektiviteten i ‘motion graphics’ ved å strømlinjeforme prosessen med å skape datastyrt grafikk og levere høykvalitets VR/3D – les mer.
 • Adobe Stock utvides ytterligere med hundrevis av profesjonelt opprettede ‘motion graphics’-maler som videoentusiaster kan bruke i Premiere CC og After Effects CC – les mer.
 • Adobe Typekit bruker nå Adobe Sensei til å søke etter fonter på en ny måte; ved å sende inn egne bilder av en skrifttype vil kunstig intelligens finne frem lignende skrifttyper tilgjengelige i Typekit – les mer.

Samtidig lanseres AdobeLIVE på Behance. Dette er en direktestrømmingskanal hvor 10 millioner medlemmer av nettverkssamfunnet kan inspirere og lære av hverandre. Fra 2018 vil Behance strømme direkte 24 timer i døgnet.

Pris og tilgjengelighet

Oppdateringer til Creative Cloud-programmene er tilgjengelig nå. Ulike abonnementsalternativ er tilgjengelig for enkeltpersoner, studenter, team, utdanningsinstitusjoner, offentlige etater og store virksomheter. Adobes mobil-apper kan lastes ned fra Apples App Store og Google Play. For prisonformasjon om Creative Cloud se  her. For prisinformasjon om ulike foto-abonnement se her.

Nyttige linker

Adobe lanserer også en skybasert Photoshop Lightroom CC

En helt ny integrert og sky-basert tjeneste fra Adobe gjør det enkelt for både profesjonelle fotografer og fotoentusiaster på alle nivåer å redigere, organisere, lagre og dele bilder uavhengig av tid og sted.

Adobe Lightroom ble lansert for over ti år siden, og ble raskt et av de mest foretrukne PC-baserte programmene for bilderedigering og -organisering. For å imøtekomme den økende bruken av smarttelefoner og den imponerende kvaliteten på mobilkameraene, har Adobe utvikletnye Lightroom CC. Fototjenesten gjør profesjonell bilderedigering og -organisering tilgjengelig fra alle type enheter.

Nye Adobe Photoshop Lightroom CC er skybasert og synkroniserer innhold automatisk mellom ulike enheter, noe som lar fotografer f.eks. ta og redigere bilder på mobilen og senere foreta endringer fra hvilken som helst annen enhet. I tillegg gjør Lightroom CC det enklere å organisere store bildesamlinger med en ny funksjon som automatisk legger til søkbare stikkord til objekter i bildet – uten at man må ‘tagge’ bildene.

– Nye Lightroom CC imøtekommer etterspørselen etter en dypt integrert, intelligent, skybasert løsning, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef på Adobe.

Noen funksjoner i nye Lightroom CC:

 • Den kraftigste fotoredigeringsteknologien: Lightroom CC er basert på samme teknologi som driver Photoshop og Lightroom, og tilbyr et nytt strømlinjeformet grensesnitt, forhåndsinnstillinger og hurtigjusteringsverktøy.
 • Rediger hvor som helst: Lightroom CC lar fotografer redigere bilder med full oppløsning på mobilen, på PCen eller på nettet. Redigeringer gjort på en enhet synkroniseres automatisk på tvers av alle.
 • Bekymringsfri skylagring: Lightroom CC har skalerbare lagringsalternativer for trygg sikkerhetskopiering av fulloppløselige bilder, inkl. raw-filer.
 • Bedre organisering: Ved hjelp av Adobe Sensei sørger maskinlæringsteknologi for automatisk tillegging av søkeord på objekter i fotografier, noe forenkler organiseringen av store bildesamlinger.
 • Innebygd delingsfunksjon: Lightroom CC gjør det enkelt å dele bilder direkte via sosiale medier, og å lage web-gallerier som kan deles via lenker. Fotografer kan også arbeidet gjennom en ny Adobe Portfolio-integrasjon med Lightroom CC.
 • Oppdaterte apper: Det er også en rekke oppdateringer i Lightroom CC for Mobil til både Android og iOS, bl.a. Adobe Sensei søkefunksjonalitet, forbedret layout og justeringspensel.

Adobe lanserer også en rekke oppdateringer til Lightroom Classic CC, tidligere kjent som Lightroom CC. I motsetning til sky-orienterte Lightroom CC er fokus her fortsatt på mer tradisjonell, PC-basert bilderedigering og lokal fillagring og mappekontroll. Disse oppdateringene inkluderer bl.a. nye funksjoner for redigering, fargevalg, luminansmaskering og bedre brukervennlighet.

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1