Efi knuser myter med Nozomi

Efi holdt sitt første kundeevent for bølgepappbransjen i Valencia denne uken, og viser den 30 meter lange arkmatede bølgepapprinteren Nozomi C18000 for høyt volum.

Den første Nozomi C18000 blekkskriveren fra Efi ble installert i mars på en av de tolv fabrikkene til bølgepappfabrikken Hinojosa i Spania. Derfor holdt Efi sin første demonstrasjon i Valencia, rettet mot bølgepappkunder for å gi dem sjansen til å se Nozomi i drift. Med maskinen håper Efi å endre produksjonen for on-demand-utskrift på bølgepapp, papp og displayprodukter.

Maskinen svisjer frem 9000 bølgepapplater i timen, og på slutten av den lange kjempen blir platene automatisk plassert på paller eller i bunter. Nozomi C18000 er i stand til å håndtere formater fra 61 ganger 61 centimeter opptil 1,8 ganger 3 meter. Tykkelsen på platene kan maksimalt være 35 millimeter. Plater i mindre formater kan også kjøres to ganger på banen. Efi fremhever maskinen som kostnadseffektiv med en høykvalitets blekkskriver som skriver direkte på bølgepappen i en pasning.

Selskapet hevder at de bryter ny jord med sin maskin, og at mytene om blekkprinting på bølgepapp nå viskes ut. Myter som at blekkskrivere ikke kan kjøre med høye hastigheter og installeres i skitne fabrikkmiljøer, at blekkostnadene ikke kan være sammenlignbare med tradisjonelt trykk, og at blekkskrivere bare kan brukes til å kjøre korte serier.

Oppløsningen strekker seg opp til 360 x 720 dpi. Det er plass til syv fargeverk som bruker UV-LED blekk. Den mest fargerike konfigurasjonen er CMYK pluss oransje, fiolett og hvitt. En primer er også inkludert. Koplet til Nozomi-maskinen bruker man Efis programvare Fiery NZ-1000 til fargestyring. For å få det til å fungere, jobber 18 skrivehoder og ca. 1,5 millioner dyser i maskinen. I maskinens sluttfase er det et inspeksjonssystem for å oppdage om trykket ikke holder mål. Nozomi C18000 er utviklet ved hjelp av teknologi og kunnskap fra tidligere oppkjøp Cretaprint, Jetrion og Vutek.

Juan Louis Ramón, leder av Efis forretningsområde Industrial Printing.

Juan Louis Ramón, sjef for Efis forretningsområde Industrial Printing, fortalte på den påfølgende pressekonferansen at kartongmarkedet er verdt 130 milliarder dollar – 250 milliarder kvadratmeter bølgepapp produseres hvert år. Utskrift på bølgepapp med mye farge og grafikk består for tiden av ti prosent av all bølgepapp, men vokser raskt. Det faktum at flertallet av alle bølgepappkasser produseres uten trykk, gjør at Efi mener seg å se store ekspansjonsmuligheter. Pådriverne i bølgepappens utvikling mot åskulle printes på er blant annet et skifte i distribusjon, e-handel og den økende betydelsen av sekundær emballasje.

Selskapet forventer å sende ut opp til seks Nozomi i løpet av siste kvartal av året. Den 30 meter lange maskinen kan utstyres med to valgfrie ileggere, hvorav den ene er med pallemating. Kostnaden for Nozomi C18000 varierer etter kundens behov, men ifølge José Luis Ramon handler det om å hoste opp mellom tre og fire millioner euro.

Se film (lenke til YouTube)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *