Halvformat offsetmaskin med potensiale for emballasje

PUBLISERT: 2 november 2017
OPPDATERT: 2 november
Ersin Sözer, administrerende direktør for Werbedruck Petzold GmbH, foran sin nye trykkpresse. Werbedruck Petzold er den første felt-tester av Speedmaster CX 75.

I forrige uke hadde Heidelberg offisiell europeisk lansering av sin nye modell, Speedmaster CX 75 trykkpresse. I den forbindelse hadde de invitert en gruppe danske og svenske kunder med til Heidelberg til presentasjonen.
50 x 70 cm-formatet er stadig vekk det foretrukne formatet for mange små og mellomstore trykkerier når det gjelder produktsortiment og salgsvolum, til tross for et sterkt konkurransepress fra de større printformatene.

Poul Breindal fra Heidelberg Danmark forteller:
– Den nye Speedmaster CX 75 avløser SX 74 maskinen. Den har dobbelt cylinderdiameter, noe som gjør den velegnet til både emballasjetrykk samt tynt papir. CX 75 er tilgjengelig i 4 – 6 fargers versjoner, med eller uten lakkverk, samt til LED UV eller konvensjonelle trykkfarger.

Det ergonomiske konseptet, sammen med sjenerøs plass mellom trykverkene gir optimal adgang og dermed lettvint betjening og vedlikehold. Den har en produksjonshastighet på opp til 15.000 ark i timen og et meget kompakt design. Det er den smaleste trykkpressen Heidelberg tilbyr i 50 x 70 cm formatet. Det vil blive offisielt presentert på China Print i Beijing, hvor en Speedmaster CX 75 firefargetrykk med den nye DryStar LED-teknologien vil bli vist frem.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324