«Smarte bøkers» rolle i fremtidens læring

PUBLISERT: 4 januar 2018
OPPDATERT: 4 januar

Canon ønsket 380 delegater fra 32 land velkommen under Future Book Forum 2017. Arrangementet fant sted i Canons besøkssenter i nærheten av Mûnchen i Tyskland, fra 27. til 29. november.

Det var femte gang Canon arrangerte Future Book Forum, der målet er å samle fremtidsrettede forlag og bokprodusenter fra hele verden. Forumet tar for seg trendene i forlagsbransjen og diskuterer kreative løsninger for å møte utviklingen. Som en videreføring av fjorårets arrangement, var årets tema «Smarte bøker» med fokus på hvordan forlagsvirksomheter proaktivt kan tilpasse seg markedets preferanser for brukerrettet innhold over flere medieplattformer. Temaet ble debattert med fokus på fremtidens undervisning – eller Utdanning 4.0 – som kjennetegnes av livslang læring som krever undervisningsmateriell som er skreddersydd den enkeltes behov og utfordringer.

– Digitaliseringen har truffet oss alle og det er interessant å møte andre kolleger og leverandører for å diskutere de mulighetene som digitaliseringen skaper, forteller Oddvar Fless fra Gyldendal Forlag. – På Future Book Forum kan jeg diskutere med teknologisiden og trykkerisiden om de mulighetene som i dag er tilgjengelig.

– Salget av papirbøker er på vei opp igjen, og forlagsbransjen er optimistisk og har tro på mediet, sier Peter Wolff, Senior Director for Customer Group Commercial Printer and Production CRD hos Canon Europa. – Nå har bransjen fokus på innovasjon, samtidig som det etableres mer dynamiske forretningsprosesser for å redusere de forretningsmessige risikoene knyttet til analoge publiseringsmodeller. Dette krever tett samarbeid mellom forlag, trykkerier og leverandører av digital teknologi, og det er nettopp dette Canons Future Book Forum legger til rette for.

Future Book Forum 2017 ble ledet av Peter Fisk, «business thinker» og professor i strategi og innovasjon ved IE Business School, og hadde en rekke fremragende foredragsholdere hentet fra forlagsbransjen, markedsføring og teknologi. Delegatene fikk også høre suksesshistorier fra Meteksan og Teknolist (Tyrkia) og Livonia Print (Lativa) som alle understreket hvor viktig det er med en «kompetansetrekant» mellom forlag, trykkeri og løsningsleverandør under utvikling av nye forretningsmodeller som muliggjøres av digitale utskrifts- og arbeidsflytteknologier.

– Livonia Print opererer i mange markeder og vi synes det er svært verdifullt å delta på en aktivitet som Future Book Forum hvor flere av våre kunder rundt i Europa deltar, forklarer Trond Isaksen fra Livonia Print. – Livonia Print skal være en «One Stop Shop» for våre forlagskunder og i digitaliseringen som pågår har vi tatt en ledende rolle for å tilby våre kunder enkle og effektive prosesser. Future Book Forum er et godt initiativ for å synliggjøre de fordelene vi som industri kan levere på.

– Future Book Forum viser at digitalisering er en av mange strategier forlagsbransjen iverksetter for å møte endringer, sier Peter Wolff. Med et digitalt tankesett vil forlagsbransjen være rustet for en fremtid der mindre opplag og levering på bestilling er en realitet, og der en mer proaktiv styring av forlagsressurser gjør det enklere å maksimere innholdets kommersielle verdi, avslutter han.

Canon arrangerer Future Book Forum for sjette gang i november 2018.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Åpen konferanse med nyttige temaer

Kunstig intelligens, hvordan hindre kriminelle å stjele bedriftens IT-systemer, næringsutvikling i nord, regjeringens initiativ til bedre balanse mellom digital og analog læring står på dagsordenen.
Jubileumsmøte mai 2024 - Programbilde

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1