Først i Norden med digitalpressen Accurio Label 190

PUBLISERT: 8 januar 2018
OPPDATERT: 8 januar

Lundéns trykkeri i Partille, Sverige har lagt vantene på en digital trykkpresse fra Konica Minolta. De blir dermed først ut i Norden med en Accurio Label 190.
– Vi regner med å få en bedre flyt, sier trykkeriets administrerende direktør Hans Sandén.

– Vi har i en tid lurt på hvordan vi skal utvikle vår digitale produksjon, forklarer Hans Sandén om bakgrunnen til investeringen av den digitale trykkpressen fra Konica Minolta. Valget falt altså på en Accurio Label 190, hvilket er en oppgradering av toner- og arkskriveren C1070, som ifølge leverandøren trykker fra rull til rull uten behov for spesialmedia eller forbehandling av overflaten med coating eller primer.
– Konica Minolta har presentert både en forretningsløsning og et produkt som både oppfyller våre utviklingsbehov godt, samt våre kunders krav på kvalitet, sier Hans Sandén.
Lundéns tryckeri velger også å komplettere etikettskriveren med konverteringsmaskinen GM DC330 MiniFlex som er utstyrt med blant annet uv-lakkverk, spotlakk, laminering, foliering og stansing. Etikettprinteren kommer forberedt med en bypass for muligheten å kjøre konverteringsmaskinen online.
– Vi regner med å få en bedre flyt og å kunne ta oss av produksjonen på en ny måte. Å først trykke motivet og deretter stanse offline. Tidligere i digitaltrykket har vi hatt trykk og stansing i samme moment. Denne trykker alt løpende og tar det deretter videre og etterbearbeider, sier Sandén.
– Nå får vi muligheten til å gjøre folieringer der vi kommer til å kunne kombinere digitaltrykket med gull- eller sølvfolie. Det har vi ikke hatt muligheten til tidligere.

En overveiende del av Lundéns virksomhet er produksjon av etiketter. Ulike typer etiketter og merkingsløsninger med produktinformasjon for forskjellige typer av produkter. Etiketter til alt fra kjemindustrien til næringsmiddelindustrien. Trykkeriet med sine ti ansatte benytter i dag trykkteknikker som flexo- og digitaltrykk.

– Vi har kjørt digitaltrykk siden 1997 og har en opparbeidet kundekrets på digitalsiden. Men vi kjører dessuten med flexo når volumene øker, sier Hans Sandén og legger til at de ikke har satt opp noen satt grense ennå for hvilke opplag som kommer til å kjøres digitalt i den nye maskinen. Det kommer an på størrelsen på opplagene som skal kjøres samt hvor avansert trykket er tenkt å være. Installasjonen av trykkpressen er planlagt til midten av mars måned.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik