Først i Norden med digitalpressen Accurio Label 190

Lundéns trykkeri i Partille, Sverige har lagt vantene på en digital trykkpresse fra Konica Minolta. De blir dermed først ut i Norden med en Accurio Label 190.
– Vi regner med å få en bedre flyt, sier trykkeriets administrerende direktør Hans Sandén.

– Vi har i en tid lurt på hvordan vi skal utvikle vår digitale produksjon, forklarer Hans Sandén om bakgrunnen til investeringen av den digitale trykkpressen fra Konica Minolta. Valget falt altså på en Accurio Label 190, hvilket er en oppgradering av toner- og arkskriveren C1070, som ifølge leverandøren trykker fra rull til rull uten behov for spesialmedia eller forbehandling av overflaten med coating eller primer.
– Konica Minolta har presentert både en forretningsløsning og et produkt som både oppfyller våre utviklingsbehov godt, samt våre kunders krav på kvalitet, sier Hans Sandén.
Lundéns tryckeri velger også å komplettere etikettskriveren med konverteringsmaskinen GM DC330 MiniFlex som er utstyrt med blant annet uv-lakkverk, spotlakk, laminering, foliering og stansing. Etikettprinteren kommer forberedt med en bypass for muligheten å kjøre konverteringsmaskinen online.
– Vi regner med å få en bedre flyt og å kunne ta oss av produksjonen på en ny måte. Å først trykke motivet og deretter stanse offline. Tidligere i digitaltrykket har vi hatt trykk og stansing i samme moment. Denne trykker alt løpende og tar det deretter videre og etterbearbeider, sier Sandén.
– Nå får vi muligheten til å gjøre folieringer der vi kommer til å kunne kombinere digitaltrykket med gull- eller sølvfolie. Det har vi ikke hatt muligheten til tidligere.

En overveiende del av Lundéns virksomhet er produksjon av etiketter. Ulike typer etiketter og merkingsløsninger med produktinformasjon for forskjellige typer av produkter. Etiketter til alt fra kjemindustrien til næringsmiddelindustrien. Trykkeriet med sine ti ansatte benytter i dag trykkteknikker som flexo- og digitaltrykk.

– Vi har kjørt digitaltrykk siden 1997 og har en opparbeidet kundekrets på digitalsiden. Men vi kjører dessuten med flexo når volumene øker, sier Hans Sandén og legger til at de ikke har satt opp noen satt grense ennå for hvilke opplag som kommer til å kjøres digitalt i den nye maskinen. Det kommer an på størrelsen på opplagene som skal kjøres samt hvor avansert trykket er tenkt å være. Installasjonen av trykkpressen er planlagt til midten av mars måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *