Digitalt trykket dekor fra Canon

PUBLISERT: 25 januar 2018
OPPDATERT: 25 januar
Canon Norge presenterer digitalt trykket dekor på Oslo Design Fair 2018 med lanseringen av Dusty – en ny serie interiørdekor.

Canon Norge har i samarbeid med fotojournalist Jorunn Tharaldsen og interiørarkitekt Maria Horgen vært med på skape det nye interiørmerket Dust digitalt produsert interiørdekor. Dette vises for første gang på innkjøpsmessen Oslo Design Fair, som går av stabelen 24.-26. januar 2018 i Lillestrøm.

Tharaldsen og Horgen startet arbeidet med Dusty i 2017.Interiørdetaljer fra vernede bygninger ble fotografert og skulle utgis i en ny interiørbok. Jorunn ble inspirert til å trekke ut noen design, bearbeide disse digitalt til reproduserbare bilder av høy kvalitet.Bildene ble så trykket digitalt som tapet og andre interiørdekorprodukter, ved hjelp av Canons teknologier for digital storformattrykk, blant annet Océ ColorWave 700, rull-til-rull-skriveren Océ Colorado 1640 og Océ Arizona-serien med flatbedskrivere for stive medier. Ved hjelp av denne prosessen kan historiske interiør gjenskapes.

Spennende produkter med trykkteknologi fra Canon
Oslo Design Fair vil Canon Norge vise en komplett portefølje av interiør og dekorprodukter med Dusty-mønstre som er digitalt trykket. Målet er å vise interiørdesignere hvordan de kan bruke digital storformattrykk til å realisere kreative ambisjoner.

Dusty er produsert hos Canon sin kunde Pulp Grafisk AS i Oslo ved hjelp av en rekke ulike digitale trykkteknologier. Følgende dekorprodukter med Dusty-design vises ut på Canons stand på messen (C04-19):

  • Gulv
  • Tapet
  • Salongbord i glass
  • Skapdører
  • Speil
  • Lyddempende veggplater
  • Fliser
  • Stoffer (inkludert gardiner i lin, bomull og flanell, og puter)
  • Veggdekor
  • Bakgrunnsbelyste skilt

Dusty startet som et «lidenskapsprosjekt» for Tharaldsen og Horgen. Tharaldsen reiste rundt til norske kulturminner med sitt digitale Canon EOS 5D MKIV-kamera og fotograferte blant annet Damesalongen på Gimle Gård, det kongelige slott og museum i Oslo. Hun tok som eksempel bilder av et originalt tapet i jugendstil med liljekonvaller i lyse og duse farger med en gulleffekt.

Maria Horgen (t.v.) og Jorunn Tharaldsen

Tharaldsen tok så kontakt med produktekspertene hos Canon Norge for å få reprodusert fargene og mønsteret i tapet hun hadde fotografert, som en fil klar for digitaltrykk. Med Canons hjelp og kunnskap om fargestyring kan de dempede fargene i det opprinnelige tapetet endres eller tilpasses i Adobe Photoshop, slik at det opprinnelige mønsteret kan gjengis i en større fargepalett. Horgen samarbeidet så med Canon om å skrive ut tapet fra Gimle og produsere det i et spekter av ulike farger og på en rekke forskjellige materialer for et komplett utvalg med interiørdekor.

Boklansering
Tharaldsen og Horgen bestemte seg for å videreutvikle hobbyen til et forretningsforetak og produsere disse historiske designene for salg. Det ble starten på dekormerket Dusty. Designene i Dusty-serien kommer for salg i slutten av januar 2018, og de blir produsert på bestilling hos Pulp Grafisk AS. Designene kan bestilles i originalfargene eller i de fargealternativene kunden ønsker.

Lanseringen av Dusty markeres også med utgivelsen av en nydelig salongbordbok med samme tittel. Boken inneholder flotte bilder fra prosjektet og er forfattet av Tharaldsen og Horgen med støtte fra Canon Norge. På enkelte si

Anton Strand

der i boka er det også knytting til videodokumenter med hjelp av AR (Augmented Reality)

Maria Horgen, en av partnerne i Dusty, sier: – Vi trodde ikke det var mulig å gjenskape et mønstret tapet fra 1900-tallet før vi snakket med Canon. Med Canons hjelp har vi klart å vise at interiørdesignere kan skyve grensene med digitale bilder og digital utskriftsteknologi. Vi håper prosjektet inspirerer andre interiørdesignere til å utforske hvilke andre muligheter som finnes.

Anton Strand, Business Developer hos Canon Norge sier videre: – Temaet for årets Oslo Design Fair er identitet, og vi mente dette var den perfekte rammen for lanseringen av Dusty. Prosjektet viser bredden i Canons bildeteknologier og utnytter våre løsninger for foto og industriell digital trykk til fulle.

Boken Dusty er til salgs på Oslo Design Fair og hos utvalgte interiørbutikker.

Les videre

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie