Digitalt trykket dekor fra Canon

PUBLISERT: 25 januar 2018
OPPDATERT: 25 januar
Canon Norge presenterer digitalt trykket dekor på Oslo Design Fair 2018 med lanseringen av Dusty – en ny serie interiørdekor.

Canon Norge har i samarbeid med fotojournalist Jorunn Tharaldsen og interiørarkitekt Maria Horgen vært med på skape det nye interiørmerket Dust digitalt produsert interiørdekor. Dette vises for første gang på innkjøpsmessen Oslo Design Fair, som går av stabelen 24.-26. januar 2018 i Lillestrøm.

Tharaldsen og Horgen startet arbeidet med Dusty i 2017.Interiørdetaljer fra vernede bygninger ble fotografert og skulle utgis i en ny interiørbok. Jorunn ble inspirert til å trekke ut noen design, bearbeide disse digitalt til reproduserbare bilder av høy kvalitet.Bildene ble så trykket digitalt som tapet og andre interiørdekorprodukter, ved hjelp av Canons teknologier for digital storformattrykk, blant annet Océ ColorWave 700, rull-til-rull-skriveren Océ Colorado 1640 og Océ Arizona-serien med flatbedskrivere for stive medier. Ved hjelp av denne prosessen kan historiske interiør gjenskapes.

Spennende produkter med trykkteknologi fra Canon
Oslo Design Fair vil Canon Norge vise en komplett portefølje av interiør og dekorprodukter med Dusty-mønstre som er digitalt trykket. Målet er å vise interiørdesignere hvordan de kan bruke digital storformattrykk til å realisere kreative ambisjoner.

Dusty er produsert hos Canon sin kunde Pulp Grafisk AS i Oslo ved hjelp av en rekke ulike digitale trykkteknologier. Følgende dekorprodukter med Dusty-design vises ut på Canons stand på messen (C04-19):

  • Gulv
  • Tapet
  • Salongbord i glass
  • Skapdører
  • Speil
  • Lyddempende veggplater
  • Fliser
  • Stoffer (inkludert gardiner i lin, bomull og flanell, og puter)
  • Veggdekor
  • Bakgrunnsbelyste skilt

Dusty startet som et «lidenskapsprosjekt» for Tharaldsen og Horgen. Tharaldsen reiste rundt til norske kulturminner med sitt digitale Canon EOS 5D MKIV-kamera og fotograferte blant annet Damesalongen på Gimle Gård, det kongelige slott og museum i Oslo. Hun tok som eksempel bilder av et originalt tapet i jugendstil med liljekonvaller i lyse og duse farger med en gulleffekt.

Maria Horgen (t.v.) og Jorunn Tharaldsen

Tharaldsen tok så kontakt med produktekspertene hos Canon Norge for å få reprodusert fargene og mønsteret i tapet hun hadde fotografert, som en fil klar for digitaltrykk. Med Canons hjelp og kunnskap om fargestyring kan de dempede fargene i det opprinnelige tapetet endres eller tilpasses i Adobe Photoshop, slik at det opprinnelige mønsteret kan gjengis i en større fargepalett. Horgen samarbeidet så med Canon om å skrive ut tapet fra Gimle og produsere det i et spekter av ulike farger og på en rekke forskjellige materialer for et komplett utvalg med interiørdekor.

Boklansering
Tharaldsen og Horgen bestemte seg for å videreutvikle hobbyen til et forretningsforetak og produsere disse historiske designene for salg. Det ble starten på dekormerket Dusty. Designene i Dusty-serien kommer for salg i slutten av januar 2018, og de blir produsert på bestilling hos Pulp Grafisk AS. Designene kan bestilles i originalfargene eller i de fargealternativene kunden ønsker.

Lanseringen av Dusty markeres også med utgivelsen av en nydelig salongbordbok med samme tittel. Boken inneholder flotte bilder fra prosjektet og er forfattet av Tharaldsen og Horgen med støtte fra Canon Norge. På enkelte si

Anton Strand

der i boka er det også knytting til videodokumenter med hjelp av AR (Augmented Reality)

Maria Horgen, en av partnerne i Dusty, sier: – Vi trodde ikke det var mulig å gjenskape et mønstret tapet fra 1900-tallet før vi snakket med Canon. Med Canons hjelp har vi klart å vise at interiørdesignere kan skyve grensene med digitale bilder og digital utskriftsteknologi. Vi håper prosjektet inspirerer andre interiørdesignere til å utforske hvilke andre muligheter som finnes.

Anton Strand, Business Developer hos Canon Norge sier videre: – Temaet for årets Oslo Design Fair er identitet, og vi mente dette var den perfekte rammen for lanseringen av Dusty. Prosjektet viser bredden i Canons bildeteknologier og utnytter våre løsninger for foto og industriell digital trykk til fulle.

Boken Dusty er til salgs på Oslo Design Fair og hos utvalgte interiørbutikker.

Les videre

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.
kongsberg_c_serien

Ny investering trygger arbeidsplasser i Sogn

– Tidligere handlet vi produksjonsutstyr først og fant oppdragene etterpå, nå forsøker vi å gjøre det i motsatt rekkefølge, sier to generasjoner Austheim, senior Kjell Arne og junior Robert.
canon_a1reklame

Fujifilm lanserer større variant av planskriver

I forbindelse med Fespa i Berlin i fjor vår viste Fujifilm Acuity Prime L for første gang. En planprinter modell større som nå lanseres på markedet.
Fujifilm Acuity Prime L

Siste nytt

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Svensk produktmediafirma satser i Norge

Wackes har satt seg som mål å bli ledende i Norden innen merkeprodukter og merchandise. Nå gjør selskapet en satsing i Norge og planlegger i løpet av kort tid å åpne et kontor i Oslo.
opera-house-g43f8cbaef_1920

Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.
kongsberg_c_serien

Trykkeri.no-sjefen om fordelen med kjeder: "Ingen flere priskriger"

Et nettsted der du kan finne et trykkeri i din nærhet – uansett hva du enn har behov for. Slik kan man beskrive den nye kjeden trykkeri.no. Sign&Print har tatt en prat med kjedesjef Martin Olsen om opprinnelsen, fordelene og fremtidige planer.
alle