Formgivning: Nye versjoner av Photoshop CC og Adobe XD

PUBLISERT: 25 januar 2018
OPPDATERT: 25 januar
Adobes mest populære kreative programmer får bedre integrasjon med Windows og Mac og flere nye, praktiske funksjoner.

Adobe slipper nye versjoner av designprogramvarene Photoshop CC og Adobe XD. Forbedringene i de nye versjonene av Photoshop CC og Adobe XD er i stor grad basert på brukernes tilbakemeldinger og innspill.

Noen nyheter i Photoshop CC versjon 19.1:

  • Forbedret Windows grensesnitt – Photoshop vil nå automatisk justere seg etter brukerens innstillinger i Windows 10 Creator’s Edition og tilpasse seg skjermens oppløsning og skalerbarhet. Dermed vil høyoppløselig bærbare PCer fungerer sømløst sammen med desktop skjermer med lavere oppløsning – eller omvendt.
  • Velg element – en ny funksjon som med ett enkelt klikk automatisk velger de mest fremtredende elementene i bildet og gjør redigeringsprosessen betydelig raskere. ‘Select Subject’ er drevet av Adobe Sensei, et sett med tjenester bestående av bl.a. kunstig intelligens og maskinlæring. Les mer og se en liten video her.
  • Velg og masker – en glidebryter for å dekontaminere farge og som tidligere var tilgjengelig i ‘Refine Edge’, har nå også blitt lagt til arbeidsområdet ‘Select & Mask’.
  • Bedre XD-integrasjon – når man tidligere kopierte tekster med ulike stilarter og effekter ble bare den først brukte stilen kopiert. Nå støttes flere skrifttyper og effekter når man kopierer og limer SVG fra Photoshop til XD.
  • Forbedret hjul-støtte – det er nå ved hjelp av Microsoft Dial mulig å kontrollere og endre penselinnstillingene samtidig som man bruker dem. Det er også mulig å tilordne hvilken som helst type av dynamisk kontroll, som f.eks. størrelse, vinkel, opasitet og bakgrunnsfarge.
  • Bug fix – en rekke innrapporterte feil har blitt korrigert og rettet, se oversikten her.

Blant nyhetene i Adobe XD er sømløs integrasjon med en rekke tredjepartssystemer, som f.eks. Zeplin, Avocode, Sympli, ProtoPie og Kite Compositor. I tillegg er det nå mulig å se forhåndsvisning av XD-filer lagret i Dropbox og eksportere flere objekter samtidig. Det er også langt enklere å bytte mellom ulike fargemodeller (HEX, TGB og HSB).

Lenker:
· Les mer om oppdateringene i Photoshop CC her.
· Les mer om oppdateringene i Adobe XD her.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik