Allianse for uv-herdbare blekkfarger

PUBLISERT: 8 mars 2018
OPPDATERT: 8 mars
Alliansen mellom de to foretakene skal ha fokus på farger for emballasjer.

Trykkfargeleverandøren Siegwerk og trykkpresseleverandøren Agfa Graphics går sammen for å utvikle uv-herdbare blekkfarger for applikasjoner og emballasjer.

– Denne overenskomsten gjør at vi fletter sammen det beste av to verdener, sier Siegwerks Matthieu Carni.

Den nye kontrakten mellom Agfa Graphics og Siegwerk omfatter blant annet overføring av en liste over varemerkeeiere og tilgang til kunnskap. Men også immaterielle rettigheter og tjenester innen uv-herdbare digitale blekkstråleprintere for emballasje- og etikettindustrien.

– Med denne forretningsavtalen tillater vi Siegwerk å utnytte vårt sterke nettverk med varemerkeeiere og utstyrsprodusenter såvel som på vår ”know-how” og immaterielle rettigheter innen området for uv-herdbare farger for emballasjer, sier Tom Cloots, sjef for Agfa Graphics.

Begge selskapene kommer til å arbeide nært hverandre for å sikre at kundene ikke forstyrres ved overlatelse av forretninger. For å støtte en smidig overgang kommer Agfa til å fortsette å produsere for Siegwerks i flere måneder. Planen med alliansen er å utvikle nye farger og lakker innen uv-blekk. Disse kommer så til å produseres i Frankrike og danne en ny produktportefølje av farger for Siegwerk.

– Samtidig som vi lener oss på Agfas eksisterende sterke samarbeid med varemerkeeiere og produsenter av skriverhoder, kommer vi til å kunne tilby våre markedsføringsemballasjer og applikasjonskunnskaper til disse nye samarbeidspartnerne, sier Matthieu Carni, sjef for forretningsenheten for blekkstråleprintere hos Siegwerk.

Les videre

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Scanpack feirer 60 år med alt og mer til

Neste år er Scanpack-år, men det er ikke hvilket som helst Scanpack-år. Messen fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Fargerikt samarbeid mellom Lessebo Paper og Addbrand

Et nytt fargerikt Småland-samarbeid har sett dagens lys siden Lessebo papir signerte en grossistavtale med den grafiske forhandleren Addbrand. En bredere produktportefølje og sterkere distribusjonskanaler skal være resultatet av at selskapene nå sammen blar om til en ny side.
Addbrand-Lessebo-1024x683

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1