Allianse for uv-herdbare blekkfarger

Alliansen mellom de to foretakene skal ha fokus på farger for emballasjer.

Trykkfargeleverandøren Siegwerk og trykkpresseleverandøren Agfa Graphics går sammen for å utvikle uv-herdbare blekkfarger for applikasjoner og emballasjer.

– Denne overenskomsten gjør at vi fletter sammen det beste av to verdener, sier Siegwerks Matthieu Carni.

Den nye kontrakten mellom Agfa Graphics og Siegwerk omfatter blant annet overføring av en liste over varemerkeeiere og tilgang til kunnskap. Men også immaterielle rettigheter og tjenester innen uv-herdbare digitale blekkstråleprintere for emballasje- og etikettindustrien.

– Med denne forretningsavtalen tillater vi Siegwerk å utnytte vårt sterke nettverk med varemerkeeiere og utstyrsprodusenter såvel som på vår ”know-how” og immaterielle rettigheter innen området for uv-herdbare farger for emballasjer, sier Tom Cloots, sjef for Agfa Graphics.

Begge selskapene kommer til å arbeide nært hverandre for å sikre at kundene ikke forstyrres ved overlatelse av forretninger. For å støtte en smidig overgang kommer Agfa til å fortsette å produsere for Siegwerks i flere måneder. Planen med alliansen er å utvikle nye farger og lakker innen uv-blekk. Disse kommer så til å produseres i Frankrike og danne en ny produktportefølje av farger for Siegwerk.

– Samtidig som vi lener oss på Agfas eksisterende sterke samarbeid med varemerkeeiere og produsenter av skriverhoder, kommer vi til å kunne tilby våre markedsføringsemballasjer og applikasjonskunnskaper til disse nye samarbeidspartnerne, sier Matthieu Carni, sjef for forretningsenheten for blekkstråleprintere hos Siegwerk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *