Mimaki lanserer sin 3d-printer

PUBLISERT: 22 mars 2018
OPPDATERT: 22 mars
Den nye 3DUJ-553 printeren fra Mimaki produserer mer enn 10 millioner farger i lag som er såpass tynne som 20 micron.

Mimaki er et velkjent navn innen tradisjonell grafisk bransje, idet de lager trykkerimaskiner for print på papir, samt skjæresystemer. Forleden satte de i gang med sin kampanje for å markedsføre sin nye, innovative 3d-printer, med modellnavnet 3DUJ-553. Printeren har vært tilgjengelig siden januar i år, og har fremvist unike fargemuligheter med sin evne til å produsere mer enn 10 millioner farger i lag som har en tykkelse på bare 20 micron. Støttematerialet printeren benytter er vannoppløselig og kan enkelt vaskes vekk, noe som sparer tid og reduserer risikoen for å skade det printede objektet når støttematerialet skal fjernes. I tillegg har tilgjengeligheten av klart blekk gjort det mulig å tilvirke gjennomsiktige objekter.

En kompleks skipsmodell produsert med Mimakis 3d-printer.

– Vi er veldig opprømt over å nå formelt kunne bringe dette banebrytende produktet på markedet i Europa, sier Ronald van den Broek, salgssjef hos Mimaki Europe. – Å ta spranget fra UV-herdet printing med blekkstråler i 2d til 3d-printing var et logisk steg for Mimaki, og vi har dedikert store ressurser innen forskning og utvikling for å utvikle 3d-printing. Mimaki 3DUJ-553 er vårt første skritt inn i 3d-markedet og den benytter en unik teknikk basert på dens avanserte printteknologi med UV blekkstråleprinting. Siden vi først lanserte teknologien på den grafiske messen Drupa i 2016, har vi fått utmerkede tilbakemeldinger fra markedet og vi ser frem til å bringe et nytt nivå av innovasjon nok en gang til et gryende marked.

Legg merke til de fine detaljene som trer frem etter at støttematerialet er vasket vekk.

Om Mimakis 3d-printteknologi

Blant de mange forskjellige tilnærmingene til 3d-printing, valgte Mimaki en metode hvor printeren avgir og umiddelbart UV-herder små dråper av flytende fotopolymer. Fine lag dannes på byggeplattformen for tilslutt å utgjøre en eller flere presise 3d-modeller eller -deler. Når det er oveheng eller kompliserte former har behov for støtte, printer maskinen støttemateriale som lett kan fjernes i etterkant. Mimakis 3DUJ-553 skiller seg fra andre 3d-printere på flere områder, deriblant:

  • Muligheten til å printe objekter med mer enn 10 millioner farger, den eneste 3d-printeren på markedet med denne egenskapen. fargeprofiler kan benyttes for å sikre presise og konsistente farger. Dette betyr at ingen etterbehandling med lakkering eller overprinting er nødvendig, noe som sparer tid og arbeid.
  • Den tilbyr hvitt blekk, såvel som klart blekk som kan blandes med farger for å gi det ferdige produktet gjennomsiktighet.
  • Det vannoppløselige støttematerialet eliminerer behovet for manuelt arbeid for å fjerne materialet fra det ferdige produktet, og gjør at svært komplekse figurer kan tilvirkes.
  • Maksimal byggestørrelse er 50 x 50 x 30 cm, noe som er litt større enn sammenliknbare 3d-printere.

For å kickstarte kampanjen har Mimaki lagd en dedikert nettside for 3DUJ-553 hvor de besøkende kan finne ut mer om produktet. Denne finner du her.

Du kan også se maskinen i virksomhet på Mimakis stand på FESPA 2018 fra 15.-18. mai i Berlin. Du finner selskapet på Stand 1.2-D20/D30.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz