Mimaki lanserer sin 3d-printer

Den nye 3DUJ-553 printeren fra Mimaki produserer mer enn 10 millioner farger i lag som er såpass tynne som 20 micron.

Mimaki er et velkjent navn innen tradisjonell grafisk bransje, idet de lager trykkerimaskiner for print på papir, samt skjæresystemer. Forleden satte de i gang med sin kampanje for å markedsføre sin nye, innovative 3d-printer, med modellnavnet 3DUJ-553. Printeren har vært tilgjengelig siden januar i år, og har fremvist unike fargemuligheter med sin evne til å produsere mer enn 10 millioner farger i lag som har en tykkelse på bare 20 micron. Støttematerialet printeren benytter er vannoppløselig og kan enkelt vaskes vekk, noe som sparer tid og reduserer risikoen for å skade det printede objektet når støttematerialet skal fjernes. I tillegg har tilgjengeligheten av klart blekk gjort det mulig å tilvirke gjennomsiktige objekter.

En kompleks skipsmodell produsert med Mimakis 3d-printer.

– Vi er veldig opprømt over å nå formelt kunne bringe dette banebrytende produktet på markedet i Europa, sier Ronald van den Broek, salgssjef hos Mimaki Europe. – Å ta spranget fra UV-herdet printing med blekkstråler i 2d til 3d-printing var et logisk steg for Mimaki, og vi har dedikert store ressurser innen forskning og utvikling for å utvikle 3d-printing. Mimaki 3DUJ-553 er vårt første skritt inn i 3d-markedet og den benytter en unik teknikk basert på dens avanserte printteknologi med UV blekkstråleprinting. Siden vi først lanserte teknologien på den grafiske messen Drupa i 2016, har vi fått utmerkede tilbakemeldinger fra markedet og vi ser frem til å bringe et nytt nivå av innovasjon nok en gang til et gryende marked.

Legg merke til de fine detaljene som trer frem etter at støttematerialet er vasket vekk.

Om Mimakis 3d-printteknologi

Blant de mange forskjellige tilnærmingene til 3d-printing, valgte Mimaki en metode hvor printeren avgir og umiddelbart UV-herder små dråper av flytende fotopolymer. Fine lag dannes på byggeplattformen for tilslutt å utgjøre en eller flere presise 3d-modeller eller -deler. Når det er oveheng eller kompliserte former har behov for støtte, printer maskinen støttemateriale som lett kan fjernes i etterkant. Mimakis 3DUJ-553 skiller seg fra andre 3d-printere på flere områder, deriblant:

  • Muligheten til å printe objekter med mer enn 10 millioner farger, den eneste 3d-printeren på markedet med denne egenskapen. fargeprofiler kan benyttes for å sikre presise og konsistente farger. Dette betyr at ingen etterbehandling med lakkering eller overprinting er nødvendig, noe som sparer tid og arbeid.
  • Den tilbyr hvitt blekk, såvel som klart blekk som kan blandes med farger for å gi det ferdige produktet gjennomsiktighet.
  • Det vannoppløselige støttematerialet eliminerer behovet for manuelt arbeid for å fjerne materialet fra det ferdige produktet, og gjør at svært komplekse figurer kan tilvirkes.
  • Maksimal byggestørrelse er 50 x 50 x 30 cm, noe som er litt større enn sammenliknbare 3d-printere.

For å kickstarte kampanjen har Mimaki lagd en dedikert nettside for 3DUJ-553 hvor de besøkende kan finne ut mer om produktet. Denne finner du her.

Du kan også se maskinen i virksomhet på Mimakis stand på FESPA 2018 fra 15.-18. mai i Berlin. Du finner selskapet på Stand 1.2-D20/D30.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny programvare fra Agfa Graphics sparer kostnader

Agfa Graphics lanserer programvarene InkTune og PressTune for å redusere produksjonskostnadene. Verktøyene kan brukes på trykkpresser fra forskjellige fabrikanter og på tvers av trykkteknologier. Disse intelligente verktøyene er en del av Agfa Graphics ECO³-tilbud, og gir trykkerier full kontroll over alle utskriftselementer, fra blekkforbruk til samsvar med ISO, G7 og klientspesifikke standarder, samtidig som produksjonskostnadene reduseres.

Publisert av: 

Pantone introduserer nå sin nye standard på Polyester

Pantone LLC presenterer polyesterstandarder som er ideelle for sportsklær, fottøy, badetøy, turutstyr, hjem og tilbehør til motebransjen, som et tillegg til Fashion, Home + Interiorsystem. Farget på 100% varpstrikket polyester, kan disse produktene effektivt brukes til fargestyring i polyester, poly-blandinger og andre syntetiske materialer.

Publisert av: