HP lanserer lateksblekk og løser problemet med hvitfargen

PUBLISERT: 19 april 2018
OPPDATERT: 19 april

HPs Latex R-serie er den første hybride lateks-teknikken som forener velkjente utskriftsfunksjoner med å kunne trykke på plater. Foretaket lover oss livlige farger og introduserer samtidig et hvitt blekk som løser et velkjent og stadig tilbakevendende problem.

Lanseringen av HP Latex R-serien fant sted på ISA Sign Expo i Orlando, Florida. HP Latex R-serien kan skrive ut på en bred variasjon av robuste materialer som skumplater, PVC, kartong, polypropen, solid plast, aluminium, tre og glass. I motsetning til uv-utskriftsteknikken som helt dekker materialet beholder HPs vannbaserte lateksutskriftsmedia overflatestruktur og følelse og gir luktfrie utskrifter, skriver HP i en pressemelding.

Dette skal være den første hybride lateksteknikken som sikrer de velkjente fleksible utskriftsfunksjonene med trykk på plater. Med Latex R-serien lover HP livlige farger og samtidig introduseres HP Latex White Ink.

– Med den nye HP Latex rigid technology, kan våre kunder utvide utvalget sitt med nye kvalitetsapplikasjoner, samtidig som dette åpner for nye kreative ideer og konsepter til skilt- og displaymarkedene, sier Joan Perez Pericot, general manager på HPs forretningsområde «Large Format Graphics Business».

HPs hvite blekk White latex ink har et innebygget system som sirkulerer det hvite for å forhindre at det stivner. HP har også funnet en løsning på et allment problem med hvitt trykk. Blekket tåler påkjenninger og holder seg glansete hvitt uten at det gulner med tiden.

– Hvitt blekk har vært et konsekvent problem for bransjen. Tradisjonelt benyttes større pigmentpartikler, som ofta tilstopper skrivehodene. Det hender også at de opake fargestoffene legger seg i bunnen av blekkbeholderen. Frem til nå har ofte den nødvendige løsningen vært å regelmessig riste beholderne, sier Thom Brown, blekkekspert og sjef hos HP. Han legger til at HPs innovasjoner, den nye lateks-serien og det hvite blekket er et gjennombrudd for bransjen.

HP Latex R-serien kommer ut på markedet i tredje kvartal av 2018, men kommer til å vises frem på Fespa-messen i Berlin i mai.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324