HP lanserer lateksblekk og løser problemet med hvitfargen

PUBLISERT: 19 april 2018
OPPDATERT: 19 april

HPs Latex R-serie er den første hybride lateks-teknikken som forener velkjente utskriftsfunksjoner med å kunne trykke på plater. Foretaket lover oss livlige farger og introduserer samtidig et hvitt blekk som løser et velkjent og stadig tilbakevendende problem.

Lanseringen av HP Latex R-serien fant sted på ISA Sign Expo i Orlando, Florida. HP Latex R-serien kan skrive ut på en bred variasjon av robuste materialer som skumplater, PVC, kartong, polypropen, solid plast, aluminium, tre og glass. I motsetning til uv-utskriftsteknikken som helt dekker materialet beholder HPs vannbaserte lateksutskriftsmedia overflatestruktur og følelse og gir luktfrie utskrifter, skriver HP i en pressemelding.

Dette skal være den første hybride lateksteknikken som sikrer de velkjente fleksible utskriftsfunksjonene med trykk på plater. Med Latex R-serien lover HP livlige farger og samtidig introduseres HP Latex White Ink.

– Med den nye HP Latex rigid technology, kan våre kunder utvide utvalget sitt med nye kvalitetsapplikasjoner, samtidig som dette åpner for nye kreative ideer og konsepter til skilt- og displaymarkedene, sier Joan Perez Pericot, general manager på HPs forretningsområde «Large Format Graphics Business».

HPs hvite blekk White latex ink har et innebygget system som sirkulerer det hvite for å forhindre at det stivner. HP har også funnet en løsning på et allment problem med hvitt trykk. Blekket tåler påkjenninger og holder seg glansete hvitt uten at det gulner med tiden.

– Hvitt blekk har vært et konsekvent problem for bransjen. Tradisjonelt benyttes større pigmentpartikler, som ofta tilstopper skrivehodene. Det hender også at de opake fargestoffene legger seg i bunnen av blekkbeholderen. Frem til nå har ofte den nødvendige løsningen vært å regelmessig riste beholderne, sier Thom Brown, blekkekspert og sjef hos HP. Han legger til at HPs innovasjoner, den nye lateks-serien og det hvite blekket er et gjennombrudd for bransjen.

HP Latex R-serien kommer ut på markedet i tredje kvartal av 2018, men kommer til å vises frem på Fespa-messen i Berlin i mai.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik