Fotballtrøyer på Fespa

PUBLISERT: 3 mai 2018
OPPDATERT: 3 mai

Fotball-VM i Russland nærmer seg. Med dette for øye kommer en gruppe maskinprodusenter å varme opp ved å vise en fullstendig produksjonsflyt for produksjon av fotballtrøyer under Fespamessen 15.-18. mai.

SportsFactory er navnet på den 250 kvadratmeter store Fespastanden der det skal produseres personaliserte fotballtrøyer. En passende opptakt til sommerens fotballfest når det drar seg mot VM i Russland. I trøyefabrikkens produksjonsanlegg presenteres maskiner fra Caldera, MS Printing Solutions, JK Group, Monti Antonio og Zund. Dover Digital Printing står for sponsingen av initiativet med sporttemaet, sier Sébastien Hanssens, vise markedsføringssjef for Dover Digital Printing:

– Tanken er å la besøkere få oppleve hele produksjonsprosessen, sier han og fortsetter med å forklar flyten.

– Det kommer til å starte med det opprinnelige designet av en trøye, som så følges opp med hele prosessen: å printe, skjære og sy, til at det vokser frem et produkt som er klart for levering.

Fotballtrøyene kommer til å printes på en JP4 digital printer fra MS printing solutions, med Kiian-blekk fra JK Group. JP4-maskinen har åtte printhoder. Med bare CMYK-fargene oppgis produksjonshastigheten i printeren til 180 kvadratmeter i timen. Når printingen er klar venter en kalendermaskin fra Monti Antonio som tar seg av varmebehandlingen, som så følges opp av et skjærebord fra Zünd. Hele kjeden styres med Calderas software: web-to-print-løsning, prepress og ripping. Også Calderas arbeidsflytløsning StreamLive kommer til å demonstreres, denne benyttes for å spore jobbene, holde oversikt over produksjonen samt gi en rekke statistikkdata om prosessene – for eksempel blekk- og materialforbruk samt tidsskjema for printingen.

I forbindelse med produksjonen lover man også å sette opp en digitaltrykt sportsbar for de besøkende, samt en pop-up butikk som viser digitaltrykte sportkits og andre grafiske produkter.

Les videre

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Epson viser et-trinns tekstilprinter på Drupa

Epson introduserer tekstilprinteren Monna Lisa ML-13000 på Drupa, som ikke krever tilleggsutstyr for for- og etterbehandling eller damping og vask. Jobben fullføres i ett arbeidstrinn.
Monna-Lisa

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324