Fotballtrøyer på Fespa

Fotball-VM i Russland nærmer seg. Med dette for øye kommer en gruppe maskinprodusenter å varme opp ved å vise en fullstendig produksjonsflyt for produksjon av fotballtrøyer under Fespamessen 15.-18. mai.

SportsFactory er navnet på den 250 kvadratmeter store Fespastanden der det skal produseres personaliserte fotballtrøyer. En passende opptakt til sommerens fotballfest når det drar seg mot VM i Russland. I trøyefabrikkens produksjonsanlegg presenteres maskiner fra Caldera, MS Printing Solutions, JK Group, Monti Antonio og Zund. Dover Digital Printing står for sponsingen av initiativet med sporttemaet, sier Sébastien Hanssens, vise markedsføringssjef for Dover Digital Printing:

– Tanken er å la besøkere få oppleve hele produksjonsprosessen, sier han og fortsetter med å forklar flyten.

– Det kommer til å starte med det opprinnelige designet av en trøye, som så følges opp med hele prosessen: å printe, skjære og sy, til at det vokser frem et produkt som er klart for levering.

Fotballtrøyene kommer til å printes på en JP4 digital printer fra MS printing solutions, med Kiian-blekk fra JK Group. JP4-maskinen har åtte printhoder. Med bare CMYK-fargene oppgis produksjonshastigheten i printeren til 180 kvadratmeter i timen. Når printingen er klar venter en kalendermaskin fra Monti Antonio som tar seg av varmebehandlingen, som så følges opp av et skjærebord fra Zünd. Hele kjeden styres med Calderas software: web-to-print-løsning, prepress og ripping. Også Calderas arbeidsflytløsning StreamLive kommer til å demonstreres, denne benyttes for å spore jobbene, holde oversikt over produksjonen samt gi en rekke statistikkdata om prosessene – for eksempel blekk- og materialforbruk samt tidsskjema for printingen.

I forbindelse med produksjonen lover man også å sette opp en digitaltrykt sportsbar for de besøkende, samt en pop-up butikk som viser digitaltrykte sportkits og andre grafiske produkter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *