Større og større maskiner på Fespa

Årets Fespa åpnet i Berlin tirsdag. Trenden mot stadig større og mer industrielle maskiner fortsetter. Også Swissqprint har nå begitt seg inn i kampen om kunder som trenger over 300 kvadratmeter i timen.

Jakten etter å greie trykket med one-pass blir stadig tydeligere og Efi nevnte det også på sin pressekonferanse. Spesielt når det gjelder tekstil sees det som viktig.

På tekstilsiden var det ellers HP som hadde tatt med en stor maskin for trykk på interiørtekstiler. Antalis, som er forhandler av HPs større maskiner, var mannssterke til stede og snakket om interiør som det neste store området å fokusere på. De avslørte også at de fører samtaler med store nordiske kunder om samarbeid når det gjelder tekstiler, selvklebende materialer og for eksempel tapeter.

På tapetsiden kunne Nize Equipment vise frem den litauiske produsenten Veka, som lager mønstre i tapeter med hjelp av digitaltrykk. De har utviklet en spesiell tapet som vokser på områdee der den ikke er trykket med en spesialfarge. Det gjør at de i en arbeidsgang kan digitaltrykke og prege en 160 cm bred tapetrull med for eksempel en firmalogo i bakgrunnen.

Tilbake til tekstilene, der Mimaki fortalte om fjorårets kjøp av Rimslow.

– Vi har nå et komplett system for tekstiler, fra forbehandling av fiberen slik at den suger bedre, via trykking og sublimering til damping og utvasking etter trykket.

Mimakis påpeker også at dette både gjelder om man jager etter fargeekthet (for eksempel på gardiner) eller slitestyrke for mange vask (for eksempel spillertrøyer og klær).

– Vi har de ulike fargene og trykkmetodene som kreves for de ulike etterlyste egenskapene.

Mimaki viser også dette ved å ha gjennomført en rekke forbedringer på sitt Tiger 1800B system for tekstiltrykk. Det gjelder begge modellene – den som går direkte til tekstilene og den der man benytter transferpapir og deretter med varme overfører trykkene til tekstilene. For begge modellene gjelder også at man nå kan få en kjemperull, slik at maskinen kan produsere i timevis og tilby en hel rull til de som deretter skal sy denne til klær, lage beachflagg eller gjøre noe annet med tøyet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: