En arbeidshest og mengder med utskriftsmuligheter

PUBLISERT: 24 mai 2018
OPPDATERT: 24 mai
Nils-Arne Sletten, Nordenansvarlig for Agfa Graphics, viste rundt blant applikasjoner og legomodeller av printere på standen.

Agfa skiltet med applikasjoner og det nye flaggskipet Jeti Tauro H3300 LED på Fespa. Hybridmaskinen er både raskere og mer robust enn forgjengeren.

Jeti Tauro H3300 LED og andre maskiner ble vist i mindre modeller i Agfa Graphics stand på Fespamessen i Berlin. Ingen livedemonstrasjoner av printerne ble vist, men vel masse applikasjoner for å vise de besøkende hvilke utskriftsmuligheter inkjetprinterne innehar. Men de besøkende kunne gå inn i en bås, ta på seg virtual reality-briller, og få seg en tur rundt maskinene. Nils-Arne Sletten, salgsansvarlig i Norden for Agfa Graphics:

– Vi viser hva vi kan gjøre med maskinene. Men ettersom maskinene ikke er her,kun modeller av dem, så ligger fokuset på anvendelsesområder.  I stedet kommer vi til å holde åpent hus utenfor Antwerpen i juni der vi viser våre nye maskiner, sier Nils-Arne Sletten.

Oppsiktsvekkende effekter som er printet i i Agfas maskiner lokket messebesøkere.

Den nye hybridmaskinen fra Agfa Graphics er steget oppover i størrelse i forhold til Jeti Tauro H2500 LED. Printeren tilbys som rull- eller arkmatet og kan håndtere 3,3 meter brede utskrifter med en makshastighet som produserer 453 kvadratmeter i timer (rullversjonen). Det er ifølge produsenten en inkjetprinter i storformat med UV-herding som er større, mer robust og raskere enn forgjengeren. Tiden når man måtte velge mellom kvalitet eller produktivitet er forbi, ifølge Sletten.

– Vi mener at vi har en helt utrolig kvalitet, og til det vårt eget blekk, sier han og fortsetter:

– Det er vårt flaggskip og den har en helt unik hastighet i forhold til dens kvalitet. Jeti Tauro H2500 LED har vært en stor suksess så vi har bygget videre på samme kvalitet og går fra 2,5 til 3,3 meter i bredde, og så har vi doblet hastigheten.

Jeti Tauro H3300 LED
Interessen var stor på Agfa Graphics stand på Fespamessen i Berlin.

Maskinforgjengeren hadde en automatiseringsgrad på inntil 75 prosent. Med den nye maskinen har de valgt å gå fullt ut. Det innebærer automatisert ilegg og avlasting av flere plater, hvilket skal gi tidsbesparelser og økt produktivitet. En arbeidshest som kan produsera i alle døgnets timer, ifølge produsenten.

Displayer ga muligheter til lesing om hele inkjetporteføljen til selskapet.

Jeti Tauro H3300 LED skriver ut med seks farger pluss hvit eller primer på såvel fleksible som stive materialer – papir, styren, bølgepapp, polypropen og så videre. Maskinen drives med arbeidsflytprogrammet Asanti og Agfa påpeker dessuten sin egen blekkteknikk,  Thin Ink Layer Technology, som gir et lavt blekkforbruk.

Nils-Arne Sletten sier at det foregår en kontinuerlig utvikling hos Agfa.

– Flere prosjekter er på gang for å gjøre nye og bedre maskiner for våre kunder. Og vi har valgt å ikke sitte fast i en teknikk – flatbed eller hybrid – men det finnes ulike behov hos ulike kunder.

Agfa har sluppet en demonstrasjonsvideo om Jeti Tauro H3300 LED. Se nedenfor:

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324