En arbeidshest og mengder med utskriftsmuligheter

Nils-Arne Sletten, Nordenansvarlig for Agfa Graphics, viste rundt blant applikasjoner og legomodeller av printere på standen.

Agfa skiltet med applikasjoner og det nye flaggskipet Jeti Tauro H3300 LED på Fespa. Hybridmaskinen er både raskere og mer robust enn forgjengeren.

Jeti Tauro H3300 LED og andre maskiner ble vist i mindre modeller i Agfa Graphics stand på Fespamessen i Berlin. Ingen livedemonstrasjoner av printerne ble vist, men vel masse applikasjoner for å vise de besøkende hvilke utskriftsmuligheter inkjetprinterne innehar. Men de besøkende kunne gå inn i en bås, ta på seg virtual reality-briller, og få seg en tur rundt maskinene. Nils-Arne Sletten, salgsansvarlig i Norden for Agfa Graphics:

– Vi viser hva vi kan gjøre med maskinene. Men ettersom maskinene ikke er her,kun modeller av dem, så ligger fokuset på anvendelsesområder.  I stedet kommer vi til å holde åpent hus utenfor Antwerpen i juni der vi viser våre nye maskiner, sier Nils-Arne Sletten.

Oppsiktsvekkende effekter som er printet i i Agfas maskiner lokket messebesøkere.

Den nye hybridmaskinen fra Agfa Graphics er steget oppover i størrelse i forhold til Jeti Tauro H2500 LED. Printeren tilbys som rull- eller arkmatet og kan håndtere 3,3 meter brede utskrifter med en makshastighet som produserer 453 kvadratmeter i timer (rullversjonen). Det er ifølge produsenten en inkjetprinter i storformat med UV-herding som er større, mer robust og raskere enn forgjengeren. Tiden når man måtte velge mellom kvalitet eller produktivitet er forbi, ifølge Sletten.

– Vi mener at vi har en helt utrolig kvalitet, og til det vårt eget blekk, sier han og fortsetter:

– Det er vårt flaggskip og den har en helt unik hastighet i forhold til dens kvalitet. Jeti Tauro H2500 LED har vært en stor suksess så vi har bygget videre på samme kvalitet og går fra 2,5 til 3,3 meter i bredde, og så har vi doblet hastigheten.

Jeti Tauro H3300 LED

Interessen var stor på Agfa Graphics stand på Fespamessen i Berlin.

Maskinforgjengeren hadde en automatiseringsgrad på inntil 75 prosent. Med den nye maskinen har de valgt å gå fullt ut. Det innebærer automatisert ilegg og avlasting av flere plater, hvilket skal gi tidsbesparelser og økt produktivitet. En arbeidshest som kan produsera i alle døgnets timer, ifølge produsenten.

Displayer ga muligheter til lesing om hele inkjetporteføljen til selskapet.

Jeti Tauro H3300 LED skriver ut med seks farger pluss hvit eller primer på såvel fleksible som stive materialer – papir, styren, bølgepapp, polypropen og så videre. Maskinen drives med arbeidsflytprogrammet Asanti og Agfa påpeker dessuten sin egen blekkteknikk,  Thin Ink Layer Technology, som gir et lavt blekkforbruk.

Nils-Arne Sletten sier at det foregår en kontinuerlig utvikling hos Agfa.

– Flere prosjekter er på gang for å gjøre nye og bedre maskiner for våre kunder. Og vi har valgt å ikke sitte fast i en teknikk – flatbed eller hybrid – men det finnes ulike behov hos ulike kunder.

Agfa har sluppet en demonstrasjonsvideo om Jeti Tauro H3300 LED. Se nedenfor:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: