Canon utfordrer etikettmarkedet

PUBLISERT: 7 juni 2018
OPPDATERT: 7 juni
Doktor Michael Has har ledet deler av utviklingsarbeidet med den nye printerserien.

Canon har besluttet å begi seg inn i den pågående konkurransen rundt digitalt etikettrykk. UV-herdende trykk med Xaar-hoder og en kostnad som skal ligge 30 prosent under konkurrentenes, er noe av det de lover under den presskonferansen hvor produktet ble lansert.

Canon Océ Labelstream 4000 er den første maskinen i en serie maskiner for etikettprodusenter. De gjør seg ingen illusjoner om at kundene skal stå og vente på en ny aktør i markedet. Så det er en del punkter de selv peker på som argumenter for sin maskin.

Fifty shades of grey
– Kvaliteten må selvsagt være helt på topp. Der benytter vi oss av Xaar-hoder som kan styres med ulike grånivåer. Det gjør at vi kan legge på et tykkere fargelag i ett pass, sier doktor Michael Has, som har ledet deler av utviklingsarbeidet. Xaar-hodet har også en stabilitet som vi mener kreves når det gjelder etikettproduksjon.

Samtidig er det nødvendig å komme over til inkjet, for på alvor å kunne konkurrere med kostnadene i offset eller flexo. Canon anser seg å kunne ligge 30 prosent under tilsvarende tonerbaserte maskiner i markedet. Samtidig tilbyr de da en hvit farge som ligger på rundt 80 prosent, sammenliknet med de 50-60 prosent som konkurrentene klarer. Dette takket være Xaarhodets evne til å slippe større fargepigmenter.

En annen fordel Canon legger vekt på i sin markedsføring er selskapets serviceorganisasjon.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1