Ny programvare fra Agfa Graphics sparer kostnader

Skjermbilde fra PressTune programvaren til Agfa Graphics

Agfa Graphics lanserer programvarene InkTune og PressTune for å redusere produksjonskostnadene. Disse intelligente verktøyene er en del av Agfa Graphics ECO³-tilbud, og gir trykkerier full kontroll over alle utskriftselementer, fra blekkforbruk til samsvar med ISO, G7 og klientspesifikke standarder, samtidig som produksjonskostnadene reduseres. Datainformasjon i sanntid om utskriftskvaliteten driver disse funksjonene, som er uavhengige av utskriftsteknologi og hvilken fabrikant trykkpressen kommer fra.

ECO³-programmet
InkTune og PressTune er viktige elementer i Agfa Graphics ECO³-program. Ved å designe og skape løsninger basert på maskinvare, programvare og forbruksvarer, fokuserer Agfa Graphics på økologi, økonomi og ekstra bekvemmelighet (ECO³) for å gjøre prepress og utskriftsoperasjoner renere, mer kostnadseffektive og enklere å administrere og vedlikeholde. ECO³-løsningene gir ekstra verdi til trykkerier, hevder Agfa Graphics i sin pressemelding.

InkTune: kostnadsbesparelser pluss kvalitetsforbedringer
InkTune bygger dynamisk på grå komponentutskiftnings (GCR) teknologi, og erstatter CMY blekk med svart blekk. Som en intuitiv programvareløsning som er fullt integrert i prepress-arbeidsflyten, bruker InkTune Agfa unik teknologi, for eksempel Dynamic Ink Limit Control og Dynamic Device Link Generation, for å maksimere blekkreduksjon opptil 30%, samtidig som fargens utseende opprettholdes. Reduksjonen av blekk har ikke bare en positiv kostnadsbesparelse, det øker også den totale produksjonseffektiviteten ettersom tørketiden er redusert. Videre øker kvalitetsnivået etter hvert som rosettstrukturer forsvinner og fargeavvik blir mindre synlige.
– InkTune eliminerer valget mellom reduksjon av blekk, tid og tørkepulver på den ene side og høykvalitets utskrifter på den andre, hevder Erik Peeters, Global Marketing Manager Software Solutions på Agfa Graphics. – Kunder kan oppnå alle disse fordelene ved hjelp av programvareens innebygde intelligente justering av blekkforbruket. InkTune gjør det mulig for dem å forkorte trykkoppsettstider, samt å redusere kostnadene for alle utskriftsrelaterte ressurser, og oppnå den laveste totale eierkostnaden på markedet. Det er enkelt å sette opp og krever ingen ekstra investering i trening eller maskinvare, avslutter Peeters.

Sammenlikninger med og uten InkTune

PressTune: et nytt referansepunkt i intelligent utskriftsprosesskontroll
Det andre programmet Agfa Graphics lanserer i denne omgangen er PressTune som er et utskriftsproduksjonsverktøy.  Gjennom intelligente analysemuligheter som brukes til å skrive ut og fargedata hentet fra pressen, rapporterer PressTune i sanntid på tvers av utskriftsteknologier til hver interessent, for full transparens av utskriftsproduksjonsprosessen. Det muliggjør problemidentifisering og optimalisert vedlikeholdsplanlegging av maskinene. Løsningen har et lettlest betjeningspanel som gjør det enkelt å generere utskriftskvalitetsrapporter for varemerkeeiere på emballasjeprintområdet samt vanlig print noe som jo muliggjør ekstern kvalitetssikring fra disse.

– Sammen gir PressTune og InkTune betydelige kostnadsbesparelser ved å redusere blekkbruk, øke kvaliteten og akselerere produksjons arbeidsflyten, fortsetter Erik Peeters. – Faktisk tilbyr PressTune InkTune det perfekte fundamentet for å optimalisere blekkforbruket ved å levere kvalitetskonsekvenser. Både PressTune og InkTune er sentrale for vårt ECO³-tilbud, som gir bærekraftig innovasjon som fokuserer på økologi, økonomi og ekstra fordel for kunden, oppsummerer Peeters.

Komplementære løsninger i aksjon
De to nye programvarene har vært testet i felten hos det 120 år gamle trykkeriet Imprimeries et Editions Henry, et trykkeri i Montreuil-sur-Mer. Her har de nylig jobbet sammen med konsulenter fra Agfa Graphics for å ta utskriftsprosessene til neste nivå. Firmaet er fra før av dypt inne i Agfa Graphics løsninger, de benyttet fra før av et Avalon-system, Azura-plater og Agfa Graphics ‘Apogee-arbeidsflyt.

– PressTune og InkTune har gjort det mulig for oss å oppnå høyere konsistens gjennom hele vår utskrift, sier Marc Henry på Imprimeries et Editions Henry. – Vi har redusert ledetider, vi bruker mindre papir og blekk, og vi kan tilpasse skriverkalibreringskurver i henhold til papir, utskriftsjobb eller kundespesifikke krav, sier trykkeren.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *