Ny programvare fra Agfa Graphics sparer kostnader

PUBLISERT: 28 juni 2018
OPPDATERT: 28 juni
Skjermbilde fra PressTune programvaren til Agfa Graphics

Agfa Graphics lanserer programvarene InkTune og PressTune for å redusere produksjonskostnadene. Disse intelligente verktøyene er en del av Agfa Graphics ECO³-tilbud, og gir trykkerier full kontroll over alle utskriftselementer, fra blekkforbruk til samsvar med ISO, G7 og klientspesifikke standarder, samtidig som produksjonskostnadene reduseres. Datainformasjon i sanntid om utskriftskvaliteten driver disse funksjonene, som er uavhengige av utskriftsteknologi og hvilken fabrikant trykkpressen kommer fra.

ECO³-programmet
InkTune og PressTune er viktige elementer i Agfa Graphics ECO³-program. Ved å designe og skape løsninger basert på maskinvare, programvare og forbruksvarer, fokuserer Agfa Graphics på økologi, økonomi og ekstra bekvemmelighet (ECO³) for å gjøre prepress og utskriftsoperasjoner renere, mer kostnadseffektive og enklere å administrere og vedlikeholde. ECO³-løsningene gir ekstra verdi til trykkerier, hevder Agfa Graphics i sin pressemelding.

InkTune: kostnadsbesparelser pluss kvalitetsforbedringer
InkTune bygger dynamisk på grå komponentutskiftnings (GCR) teknologi, og erstatter CMY blekk med svart blekk. Som en intuitiv programvareløsning som er fullt integrert i prepress-arbeidsflyten, bruker InkTune Agfa unik teknologi, for eksempel Dynamic Ink Limit Control og Dynamic Device Link Generation, for å maksimere blekkreduksjon opptil 30%, samtidig som fargens utseende opprettholdes. Reduksjonen av blekk har ikke bare en positiv kostnadsbesparelse, det øker også den totale produksjonseffektiviteten ettersom tørketiden er redusert. Videre øker kvalitetsnivået etter hvert som rosettstrukturer forsvinner og fargeavvik blir mindre synlige.
– InkTune eliminerer valget mellom reduksjon av blekk, tid og tørkepulver på den ene side og høykvalitets utskrifter på den andre, hevder Erik Peeters, Global Marketing Manager Software Solutions på Agfa Graphics. – Kunder kan oppnå alle disse fordelene ved hjelp av programvareens innebygde intelligente justering av blekkforbruket. InkTune gjør det mulig for dem å forkorte trykkoppsettstider, samt å redusere kostnadene for alle utskriftsrelaterte ressurser, og oppnå den laveste totale eierkostnaden på markedet. Det er enkelt å sette opp og krever ingen ekstra investering i trening eller maskinvare, avslutter Peeters.

Sammenlikninger med og uten InkTune

PressTune: et nytt referansepunkt i intelligent utskriftsprosesskontroll
Det andre programmet Agfa Graphics lanserer i denne omgangen er PressTune som er et utskriftsproduksjonsverktøy.  Gjennom intelligente analysemuligheter som brukes til å skrive ut og fargedata hentet fra pressen, rapporterer PressTune i sanntid på tvers av utskriftsteknologier til hver interessent, for full transparens av utskriftsproduksjonsprosessen. Det muliggjør problemidentifisering og optimalisert vedlikeholdsplanlegging av maskinene. Løsningen har et lettlest betjeningspanel som gjør det enkelt å generere utskriftskvalitetsrapporter for varemerkeeiere på emballasjeprintområdet samt vanlig print noe som jo muliggjør ekstern kvalitetssikring fra disse.

– Sammen gir PressTune og InkTune betydelige kostnadsbesparelser ved å redusere blekkbruk, øke kvaliteten og akselerere produksjons arbeidsflyten, fortsetter Erik Peeters. – Faktisk tilbyr PressTune InkTune det perfekte fundamentet for å optimalisere blekkforbruket ved å levere kvalitetskonsekvenser. Både PressTune og InkTune er sentrale for vårt ECO³-tilbud, som gir bærekraftig innovasjon som fokuserer på økologi, økonomi og ekstra fordel for kunden, oppsummerer Peeters.

Komplementære løsninger i aksjon
De to nye programvarene har vært testet i felten hos det 120 år gamle trykkeriet Imprimeries et Editions Henry, et trykkeri i Montreuil-sur-Mer. Her har de nylig jobbet sammen med konsulenter fra Agfa Graphics for å ta utskriftsprosessene til neste nivå. Firmaet er fra før av dypt inne i Agfa Graphics løsninger, de benyttet fra før av et Avalon-system, Azura-plater og Agfa Graphics ‘Apogee-arbeidsflyt.

– PressTune og InkTune har gjort det mulig for oss å oppnå høyere konsistens gjennom hele vår utskrift, sier Marc Henry på Imprimeries et Editions Henry. – Vi har redusert ledetider, vi bruker mindre papir og blekk, og vi kan tilpasse skriverkalibreringskurver i henhold til papir, utskriftsjobb eller kundespesifikke krav, sier trykkeren.

 

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324