Plockmatic kjøper engelske Watkiss

Watkiss og Plockmatic = sant

Plockmatic lager utstyr for ferdiggjøring av trykksaker. De fortsetter nå sitt moderne vikingtokt gjennom England. Først kjøpte de opp Morgana, som nå er integrert og har gitt foretaket en betydelig bredere produktportefølje. Nå har de også kjøpt opp Watkiss.

Med oppkjøpet av Watkiss får man produkter som både har kapasitet for høyere hastigheter og tilbyr bøker i liggende A4 – noe som har vært svært etterlengtet. Antallet ansatte i Plockmatics konsern økes med dette oppkjøpet fra 260 til drøyt 300 personer.

– Vi ser en fantastisk forretningsmulighet i dette, sier konsernsjef Jan Marstorp, som sammen med sin eier og styreleder Salvatore Grimaldi er i England for å ferdiggjøre handelen og starte opp arbeidet med integreringen.

– Watkiss er veldig dyktige til å utvikle sine produkter, men de er ikke like sterke på markedssiden. Med vår styrke innen salg- og markedsføring ser vi helt nye muligheter for Watkiss å nå ut på. Og det er i den enden vi tenker å starte. Lengre frem skal vi også se over vårt supply management og se hvordan vi kan forbedre produkter og produksjon i et nærmere samarbeid mellom Plockmatic, Watkiss og Morgana.

– Watkiss har mange aktive patenter som gjelder langt inn i fremtiden. Blant annet får vi nå tilgang til patentet på firkantrygg, der jo Plockmatic og Watkiss er alene på markedet. Watkiss leverer også moduler til belgiske c.p. Bourg.

Plockmatic ser store muligheter for seg, i takt med at inkjet stadig mer trenger gjennom. Det blir raskere maskiner som skal ta hånd om stadig flere volumer som tradisjonelt har vært trykket i offset. Kravene til inline etterbehandling kommer til å øke. I dag har Plockmatic en sterk dialog med samtlige maskinleverandører. Med den utvidete produktporteføljen regner de med å stå enda bedre rustet for å kunne tilgodese sine kunders fremtidige behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *