Plockmatic kjøper engelske Watkiss

PUBLISERT: 13 september 2018
OPPDATERT: 21 mars
Watkiss og Plockmatic = sant

Plockmatic lager utstyr for ferdiggjøring av trykksaker. De fortsetter nå sitt moderne vikingtokt gjennom England. Først kjøpte de opp Morgana, som nå er integrert og har gitt foretaket en betydelig bredere produktportefølje. Nå har de også kjøpt opp Watkiss.

Med oppkjøpet av Watkiss får man produkter som både har kapasitet for høyere hastigheter og tilbyr bøker i liggende A4 – noe som har vært svært etterlengtet. Antallet ansatte i Plockmatics konsern økes med dette oppkjøpet fra 260 til drøyt 300 personer.

– Vi ser en fantastisk forretningsmulighet i dette, sier konsernsjef Jan Marstorp, som sammen med sin eier og styreleder Salvatore Grimaldi er i England for å ferdiggjøre handelen og starte opp arbeidet med integreringen.

– Watkiss er veldig dyktige til å utvikle sine produkter, men de er ikke like sterke på markedssiden. Med vår styrke innen salg- og markedsføring ser vi helt nye muligheter for Watkiss å nå ut på. Og det er i den enden vi tenker å starte. Lengre frem skal vi også se over vårt supply management og se hvordan vi kan forbedre produkter og produksjon i et nærmere samarbeid mellom Plockmatic, Watkiss og Morgana.

– Watkiss har mange aktive patenter som gjelder langt inn i fremtiden. Blant annet får vi nå tilgang til patentet på firkantrygg, der jo Plockmatic og Watkiss er alene på markedet. Watkiss leverer også moduler til belgiske c.p. Bourg.

Plockmatic ser store muligheter for seg, i takt med at inkjet stadig mer trenger gjennom. Det blir raskere maskiner som skal ta hånd om stadig flere volumer som tradisjonelt har vært trykket i offset. Kravene til inline etterbehandling kommer til å øke. I dag har Plockmatic en sterk dialog med samtlige maskinleverandører. Med den utvidete produktporteføljen regner de med å stå enda bedre rustet for å kunne tilgodese sine kunders fremtidige behov.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Zünd viser løsninger for økt automatisering

Digitalisering, automatisering og innovasjon oppsummerer hva skjærebordprodusenten Zünd viser på Fespa. Blant nyhetene er et kameraalternativ for deres største skjærebord.
Zund-Fespa-1

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag