Taktile skilt fra Sign Production med ny produksjonsmetode

PUBLISERT: 18 oktober 2018
OPPDATERT: 18 oktober
Sign Production stilte ut under Sign, Print & Pack i september. Daglig leder Thomas Fjeldberg opplevde stor interesse for taktile skilter, som her med skilt med blindeskrift.

Produksjon av taktile skilt, skilt med høydeforskjeller i overflaten, har alltid vært arbeidskrevende og kostbart. Nå har Sign Production funnet en produksjonsprosess som setter både fleksibilitet og kostnadsnivå i et nytt lys.

Sign Production på Årnes har utspring i søsterselskapet Sign Text, et selskap som gjennom mange år har hatt suksess med sin indirekte forretningsmodell, der de utelukkende produserer for sitt eget forhandlernettverk. Gjennom flere tiår har de utviklet sine tre produksjonsbein; skjæring av tekst og logo, digitaltrykk og skiltproduksjon. – Vi har alltid vært opptatt av å finne teknologi som gir oss konkurransefordeler, blant annet var vi blant de første i Norge som investerte i digitalprint for utendørs bruk. Det skjedde i 1994, samme år som vi investerte i fresebord for første gang, forteller daglig leder Thomas Fjeldberg. Selskapet holder til  i en 2500 kvadratmeter stor produksjonshall på Årnes, der rundt 20 operatører håndterer maskinparken.

Hvilke hemmeligheter er det dere har avdekket rundt produksjon av taktile skilt, Thomas Fjeldberg?

– Det unike med denne produksjonsløsningen er måten vi kombinerer programvaren og produksjonsmaskinen på. I samarbeid med Canon har vi studert hvordan vi kan bruke Océ Arizona med UV-teknologi til produksjon av taktile skilt på materialer som aluminium og akryl, der programvaren Océ Touchstone sørger for at vi kan utnytte lag- og graderingsfunksjonalitet i Photoshop og Illustrator til å beskrive høydeforskjellene i skiltene. Vi utførte en rekke tester, og resultatene var så gode at det ikke var tvil om lønnsomheten i prosjektet. Riktig nok medfører det betydelige investeringer, men gevinsten kommer i form av færre operasjoner og kortere produksjonstid. Faktisk vil et skilt som tidligere hadde produksjonstid på 15-20 minutter, nå være klart på under to minutter. Det krever ikke mye fantasi for å forstå at det utgjør et hav av forskjell, ikke minst i en bransje der marginene er presset og vi ønsker at også forhandlerleddet skal oppnå god lønnsomhet. For oss betyr det at vi kan satse enda sterkere på produksjon av taktile skilt, og at vi blir betydelig mer konkurransedyktig i markedet, sier Fjeldberg.

Universell utforming
Sign Production på Årnes benytter en Océ Arizona 2280 til produksjon av taktile skilt, i hovedsak produsert på aluminiumsplater og akryllignende materialer. Blant annet produserer de skilt og informasjonstavler for ulike offentlige instanser, der det er krav om bruk av blindeskrift i tråd med retningslinjene for universell utforming.

Les videre

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Kan bli den største europeiske Fespa-messen noensinne

FESPA og European Sign Expo 2024 er bare dager unna, og messene forbereder seg på å vise frem sine nyeste produkter og løsninger innen skilting og visuell kommunikasjon.
European_Sign_Expo-800x532-1

Vanguard holder de besøkende i åndeløs spenning

Vanguard stiller ut på Fespa sammen med sin partner Pixia. Standen viser et bredt spekter av løsninger innen både rull- og flatbed-segmentet og en  produktinnovasjon som foreløpig er hemmelig!
Vanguard-FESPA-w-1024x683

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1