Taktile skilt fra Sign Production med ny produksjonsmetode

Sign Production stilte ut under Sign, Print & Pack i september. Daglig leder Thomas Fjeldberg opplevde stor interesse for taktile skilter, som her med skilt med blindeskrift.

Produksjon av taktile skilt, skilt med høydeforskjeller i overflaten, har alltid vært arbeidskrevende og kostbart. Nå har Sign Production funnet en produksjonsprosess som setter både fleksibilitet og kostnadsnivå i et nytt lys.

Sign Production på Årnes har utspring i søsterselskapet Sign Text, et selskap som gjennom mange år har hatt suksess med sin indirekte forretningsmodell, der de utelukkende produserer for sitt eget forhandlernettverk. Gjennom flere tiår har de utviklet sine tre produksjonsbein; skjæring av tekst og logo, digitaltrykk og skiltproduksjon. – Vi har alltid vært opptatt av å finne teknologi som gir oss konkurransefordeler, blant annet var vi blant de første i Norge som investerte i digitalprint for utendørs bruk. Det skjedde i 1994, samme år som vi investerte i fresebord for første gang, forteller daglig leder Thomas Fjeldberg. Selskapet holder til  i en 2500 kvadratmeter stor produksjonshall på Årnes, der rundt 20 operatører håndterer maskinparken.

Hvilke hemmeligheter er det dere har avdekket rundt produksjon av taktile skilt, Thomas Fjeldberg?

– Det unike med denne produksjonsløsningen er måten vi kombinerer programvaren og produksjonsmaskinen på. I samarbeid med Canon har vi studert hvordan vi kan bruke Océ Arizona med UV-teknologi til produksjon av taktile skilt på materialer som aluminium og akryl, der programvaren Océ Touchstone sørger for at vi kan utnytte lag- og graderingsfunksjonalitet i Photoshop og Illustrator til å beskrive høydeforskjellene i skiltene. Vi utførte en rekke tester, og resultatene var så gode at det ikke var tvil om lønnsomheten i prosjektet. Riktig nok medfører det betydelige investeringer, men gevinsten kommer i form av færre operasjoner og kortere produksjonstid. Faktisk vil et skilt som tidligere hadde produksjonstid på 15-20 minutter, nå være klart på under to minutter. Det krever ikke mye fantasi for å forstå at det utgjør et hav av forskjell, ikke minst i en bransje der marginene er presset og vi ønsker at også forhandlerleddet skal oppnå god lønnsomhet. For oss betyr det at vi kan satse enda sterkere på produksjon av taktile skilt, og at vi blir betydelig mer konkurransedyktig i markedet, sier Fjeldberg.

Universell utforming
Sign Production på Årnes benytter en Océ Arizona 2280 til produksjon av taktile skilt, i hovedsak produsert på aluminiumsplater og akryllignende materialer. Blant annet produserer de skilt og informasjonstavler for ulike offentlige instanser, der det er krav om bruk av blindeskrift i tråd med retningslinjene for universell utforming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Gullrangering til Epson for bærekraft

Epson er tildelt EcoVadis’ gullrangering for bærekraft for andre år på rad, noe som plasserer Epson blant de topp tre prosent beste selskapene. Epson får også “outstanding” i kategoriene miljø og bærekraftige anskaffelser, i tillegg til “excellent achievements” innen arbeidskraft, menneskerettigheter og etikk.

Publisert av: 

Gjennombrudd for PDF til emballasjeproduksjon

Gent Workgroup (GW), den internasjonale organisasjonen for utvikling og formidling av beste praksis innenfor grafisk produksjon, gleder seg over at det arbeidet de startet om “Prosesstrinn til emballasje- og etikettproduksjon”, nå er vedtatt som en internasjonal standard. Den nye ISO-standarden er et viktig skritt mot å standardisere og automatisere produksjonsprosessen for emballasje basert på PDF-filformatet.

Publisert av: