Taktil printer til Norges Blindeforbunds Trykkeri

PUBLISERT: 25 oktober 2018
OPPDATERT: 25 oktober
Den kompakte Compress kan printe på det meste, og printer også taktilt.

Norges Blindeforbunds Trykkeri har bestilt en Compress iUV-1200s. Løsningen skal benyttes for å produsere taktile skilt på en enklere måte enn dagens produksjon. UV-teknologien egner seg godt til produksjon av taktile skilt på materialer som aluminium og akryl.

Norges Blindeforbunds Trykkeri holder til i moderne lokaler i Lille Markveien i Bergen. Nå har de bestilt en Compress iUV-1200s fra Stein Raaness AS. – Det er stor interesse for UV LED printere fra Compress, vi har nå levert 9 maskiner siden introduksjonen for et drøyt år siden, hevdes det fra leverandøren. – Kombinasjonen format, ytelse, fleksibilitet og pris gjør maskinen interessant for mange.

For Norsk Blindeforbunds Trykkeri er det nok trykkpressens evne til å trykke blindeskrift (braille) som har vært grunnen til anskaffelsen. Andre egenskaper ved denne modellen er et utskriftsområde på 1137 x 750mm hvor media kan ha en tykkelse på opp til hele 30 cm. Dette justerer printeren automatisk for. Printeren produserer opp til 12 m² (produksjonsmodus dual cmyk), og printhodet har 8 UV LED soner som kan konfigureres etter eget ønske. En vanlig konfigurasjon er CMYK + 3 hvite + 1 lakk. Maks oppløsning er 2880 x 1400 dpi og printeren har variabel dråpestørrelse med IQ interweave teknologi for å unngå «banding» også ved lav oppløsning. Denne printeren er konstruert med tanke på minst mulig vedlikehold, og for konsistent kvalitet dag etter dag, hevder leverandøren. Det patenterte WIMS-systemet sørger for at hvitt blekk sirkulerer kontinuerlig, slik at det hvite pigmentet ikke legger seg på bunnen av beholderen.

Printeren kan printe på alt fra aluminium, glass, plastikk, akryl, tre, plexiglass, duk, lerret, lær, PVC med mere. Ønsker man å printe på runde gjenstander (glass/flasker) så finnes det en »turnaround unit» som opsjon.

Norges Blindeforbund har et eget punktskrifttrykkeri sentralt i Bergen med 7 ansatte. Trykkeriet er kanskje det mest moderne i Europa i sin nisje med topp moderne maskinpark, og primæroppgaven er punktskriftproduksjon (blindeskrift). All produksjon skjer etter prinsippet «Print On Demand».

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324