Taktil printer til Norges Blindeforbunds Trykkeri

PUBLISERT: 25 oktober 2018
OPPDATERT: 25 oktober
Den kompakte Compress kan printe på det meste, og printer også taktilt.

Norges Blindeforbunds Trykkeri har bestilt en Compress iUV-1200s. Løsningen skal benyttes for å produsere taktile skilt på en enklere måte enn dagens produksjon. UV-teknologien egner seg godt til produksjon av taktile skilt på materialer som aluminium og akryl.

Norges Blindeforbunds Trykkeri holder til i moderne lokaler i Lille Markveien i Bergen. Nå har de bestilt en Compress iUV-1200s fra Stein Raaness AS. – Det er stor interesse for UV LED printere fra Compress, vi har nå levert 9 maskiner siden introduksjonen for et drøyt år siden, hevdes det fra leverandøren. – Kombinasjonen format, ytelse, fleksibilitet og pris gjør maskinen interessant for mange.

For Norsk Blindeforbunds Trykkeri er det nok trykkpressens evne til å trykke blindeskrift (braille) som har vært grunnen til anskaffelsen. Andre egenskaper ved denne modellen er et utskriftsområde på 1137 x 750mm hvor media kan ha en tykkelse på opp til hele 30 cm. Dette justerer printeren automatisk for. Printeren produserer opp til 12 m² (produksjonsmodus dual cmyk), og printhodet har 8 UV LED soner som kan konfigureres etter eget ønske. En vanlig konfigurasjon er CMYK + 3 hvite + 1 lakk. Maks oppløsning er 2880 x 1400 dpi og printeren har variabel dråpestørrelse med IQ interweave teknologi for å unngå «banding» også ved lav oppløsning. Denne printeren er konstruert med tanke på minst mulig vedlikehold, og for konsistent kvalitet dag etter dag, hevder leverandøren. Det patenterte WIMS-systemet sørger for at hvitt blekk sirkulerer kontinuerlig, slik at det hvite pigmentet ikke legger seg på bunnen av beholderen.

Printeren kan printe på alt fra aluminium, glass, plastikk, akryl, tre, plexiglass, duk, lerret, lær, PVC med mere. Ønsker man å printe på runde gjenstander (glass/flasker) så finnes det en »turnaround unit» som opsjon.

Norges Blindeforbund har et eget punktskrifttrykkeri sentralt i Bergen med 7 ansatte. Trykkeriet er kanskje det mest moderne i Europa i sin nisje med topp moderne maskinpark, og primæroppgaven er punktskriftproduksjon (blindeskrift). All produksjon skjer etter prinsippet «Print On Demand».

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.
Jef_Stoffels

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12