Taktil printer til Norges Blindeforbunds Trykkeri

Den kompakte Compress kan printe på det meste, og printer også taktilt.

Norges Blindeforbunds Trykkeri har bestilt en Compress iUV-1200s. Løsningen skal benyttes for å produsere taktile skilt på en enklere måte enn dagens produksjon. UV-teknologien egner seg godt til produksjon av taktile skilt på materialer som aluminium og akryl.

Norges Blindeforbunds Trykkeri holder til i moderne lokaler i Lille Markveien i Bergen. Nå har de bestilt en Compress iUV-1200s fra Stein Raaness AS. – Det er stor interesse for UV LED printere fra Compress, vi har nå levert 9 maskiner siden introduksjonen for et drøyt år siden, hevdes det fra leverandøren. – Kombinasjonen format, ytelse, fleksibilitet og pris gjør maskinen interessant for mange.

For Norsk Blindeforbunds Trykkeri er det nok trykkpressens evne til å trykke blindeskrift (braille) som har vært grunnen til anskaffelsen. Andre egenskaper ved denne modellen er et utskriftsområde på 1137 x 750mm hvor media kan ha en tykkelse på opp til hele 30 cm. Dette justerer printeren automatisk for. Printeren produserer opp til 12 m² (produksjonsmodus dual cmyk), og printhodet har 8 UV LED soner som kan konfigureres etter eget ønske. En vanlig konfigurasjon er CMYK + 3 hvite + 1 lakk. Maks oppløsning er 2880 x 1400 dpi og printeren har variabel dråpestørrelse med IQ interweave teknologi for å unngå «banding» også ved lav oppløsning. Denne printeren er konstruert med tanke på minst mulig vedlikehold, og for konsistent kvalitet dag etter dag, hevder leverandøren. Det patenterte WIMS-systemet sørger for at hvitt blekk sirkulerer kontinuerlig, slik at det hvite pigmentet ikke legger seg på bunnen av beholderen.

Printeren kan printe på alt fra aluminium, glass, plastikk, akryl, tre, plexiglass, duk, lerret, lær, PVC med mere. Ønsker man å printe på runde gjenstander (glass/flasker) så finnes det en ”turnaround unit” som opsjon.

Norges Blindeforbund har et eget punktskrifttrykkeri sentralt i Bergen med 7 ansatte. Trykkeriet er kanskje det mest moderne i Europa i sin nisje med topp moderne maskinpark, og primæroppgaven er punktskriftproduksjon (blindeskrift). All produksjon skjer etter prinsippet “Print On Demand”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Gullrangering til Epson for bærekraft

Epson er tildelt EcoVadis’ gullrangering for bærekraft for andre år på rad, noe som plasserer Epson blant de topp tre prosent beste selskapene. Epson får også “outstanding” i kategoriene miljø og bærekraftige anskaffelser, i tillegg til “excellent achievements” innen arbeidskraft, menneskerettigheter og etikk.

Publisert av: 

Gjennombrudd for PDF til emballasjeproduksjon

Gent Workgroup (GW), den internasjonale organisasjonen for utvikling og formidling av beste praksis innenfor grafisk produksjon, gleder seg over at det arbeidet de startet om “Prosesstrinn til emballasje- og etikettproduksjon”, nå er vedtatt som en internasjonal standard. Den nye ISO-standarden er et viktig skritt mot å standardisere og automatisere produksjonsprosessen for emballasje basert på PDF-filformatet.

Publisert av: