OKI fyller tomrom med etikettprinter

Ken Kato, produktsjef og Pernilla Verpers, salgs- og markedsansvarlig, er sikre på at OKIs nye etikettløsninger kommer til å møte kundenes behov på etikettmarkedet. Pro1050 som printer i CMYK pluss hvit kommer å vises frem på Sign & Print-messen i Stockholm i februar 2019.

OKI lanserer to nye etikettprintere som tar sikte på å smidig og enkelt kunne produsere etiketter on demand i eget hus.

Den hvite toneren i Pro1050 gjør det mulig å printe både på transparante eller fargede substrater….

I stedet for å outsource etikettproduksjonen så kan brukeren selv ta full kontroll over prosessen. Det mener OKI som ser et voksende potensial på etikettmarkedet og har utviklet printere som skal være enkle å benytte i egen produksjon. De to tonerbaserte printerne bygger på OKIs Pro 9000-serie. Pernilla Verpers, markedsansvarlig for OKIs grafiske segment sier at printerne åpner for en effektiv produksjon i korte serier, samtidig som de klarer å printe på et bredt utvalg av ulike etikettmedier.

– Dennne kommer til å muliggjøre etikettproduksjon in-house for flere. Vi er meget forventningsfulle i forkant av lanseringen og ser enormt potensial for Pro1050. Den skiller seg tydelig fra alt annet som finnes på markedet i dag med sin kompakte størrelse samt den femte hvite fargen som genererer et hav av nye muligheter hva angår substrater og design. Disse egenskapene, i kombinasjon med pris gjør den til noe aldeles ekstra for alle tenkelige korte serier av etiketter. Behovet av etiketter er det innen alle områder, varer og produkter, sier Pernilla Verpers.

 

…. hvilket gjøres ved at et hvitt lag legges som en base under CMYK-bildet.

Pro1040 printer i CMYK mens Pro1050 printer i CMYK pluss hvitt. Begge printer i opp til fem tommers bredde og håndterer et bredt utvalg av media. Det gjelder alt fra strukturerte papirer til syntetisk og plastmaterialer, uansett om det dreier seg om hvite, mørke, opake eller fargede substrater. Den hvite toneren i Pro1050 gjør det mulig å printe både på transparante eller fargede substrater. Det gjøres ved at et hvitt lag legges som en base under CMYK-bildet.
– Ettersom den har den femte fargen (hvit, reds anm) og utrolig mediafleksibilitet så åpner det opp for å lage mye mer iøyenfallende etiketter. Det som er forskjellen på denne i forhold til andre er at trykket popper mer takket være den hvite fargen, sier Verpers og legger til at maskinen også egner seg for printing i kjemiske miljøer ettersom toner har en helt annen styrke enn blekk.
– En annen fordel er størrelsen. Printeren er veldig liten og smidig. Om du skal ha de samme egenskapene som finnes i denne maskinen så må du gå opp til større modeller, til en helt annen kostnad.

Ifølge OKI har printerne med sin farge- og led-printerteknikk en rekke bruksområder som strekker seg fra eksempelvis industriell kjemisk merking til sporing av gods i distribusjonskjeden. De passer også utmerket for utendørsbruk, som skap-og oppbevaringsetiketter eller som etiketter for emballasjer, drikker og husholdningsartikler. Maskinene klarer dessuten å produsere vannfaste etiketter eller etiketter som er robuste nok til å klare uv-stråling. Operatøren kan velge å enten benytte den innebygde kuttingen for å få ut etiketter i enstykk, eller å la etikettene samles på en rull.

Etikettprinteren fra OKI har mange bruksområder og gjør det mulig for kunder å enkelt printe etiketter on demand.

Hvilke kunder ser dere får nytte av denne etikettprinteren?
– Det er primært for de som i dag kjøper ferdigtrykte etiketter og som i stedet vurderer på å gjøre det på huset. Den er til for å kjøre korte serier. Selv om den har kapasitet til å trykke mange så er den mest kostnadseffektiv på kortere serier. Hvis du går til et trykkeri så må du kanskje bestille 5 000 etiketter og så er det tre ukers leveringstid før du får dem. Med denne kan du i stedet gjøre det raskt og enkelt på huset.

Prisen for femfargeren ligger på cirka 13 000 euro, og firefargeren havner på rundt 10 000 euro.

Pro1050-maskinen, som printer i CMYK pluss hvit, kommer til å demonstreres på Sign & Print Scandinavia 2019 på Kistamässan i Stockholm, 5-7. februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.