Roland DG med ny multifunksjonsprinter til tekstiltrykk

PUBLISERT: 8 november 2018
OPPDATERT: 8 november

Roland DG lanserer multifunksjonsprinteren Texart RT-640M, som muliggjør trykk direkte til tekstil og indirekte sublimeringstrykk i en og samme maskin. RT-640Ms printfunksjoner gjør det bl.a. mulig å printe direkte på polyesterbaserte stoffer og på fargestoff-sublimeringsoverføringspapir med samme blekk og RIP.

Roland DG sier at lanseringen er et svar på en etterspørsel i markedet etter fleksibilitet i produksjonen av tekstiltrykk. Dermed er det duket for modellen Texart RT-640M, som tilbyr sublimeringstrykk både direkte på stoffet, men også på overføringspapir. Maskinen er tilgjengelig allerede, i alle land i EMEA regionen.

– Digital teknologi er ideelt for dagens «print-on-demand» krav og korte serier, og RT-640M er den ultimate fleksible digitale tekstilprintløsningen, hevder Paul Willems, som er produktsjef og sjef for forretningsutvikling i Roland DG EMEA. – Dette vil sette skiltmakere, sportstøyfarbrikanter, motehus, forhandlere av interiørdekor og reklameprodukter i stand til fleksibel levering på en rekke bruksområder. Muligheten til direkteprinting gjør maskinen ideell også for de som vil printe dobbeltsidige produkter, så som flagg og bannere, avslutter Willems.

RT-640M printer altså direkte på polyesterbaserte stoffer, såvel som indirekte sublimering via overføringspapir på stive objekter som reklamegaver, tavler, ChromaluxeÒ, keramikkfliser, stoffer med stretch og mer. Når man printer direkte til tekstil er RT-640M kompatibel med en rekke enkelt- og dobbeltsidige polyesterstoffer så som flagg, mesh, bakgrunnsbelyst, slør, bannere osv. Maskinen skal etter sigende med jevn kraft kunne levere presise nøyaktige prints på selv de tynneste av materialer.

Blekket Roland Texart, som er firmaets egen formel, utarbeidet nettopp for deres sublimeringsprintere gir rask tørking og overføringstid, med et stort fargespekter fra mørkt svart til høyintensitets oransje og fiolett, iøyenfallende fluoriserende farger samt myke pasteller.

Du trenger ikke bytte RIP mellom sublimering direkte på stoff og via overføringspapir, ErgoSoft Roland Edition 2 RIP programvare er inkludert med printeren og fungerer mot begge modi.

Les mer om tekstilprinteren her.

Les videre

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Større lerret for storformatprodusent

Siden 1994 har Megaprint gjort seg bemerket som en stor leverandør av storformattrykk. Høsten 2022 ble det gjort en sammenslåing med Spitting Image, som gjorde at utvalget ble utvidet med printing og innramming av kunst. Til våren åpner et kunstverksted på Skøyen i Oslo for å styrke det området ytterligere.
Mega NH Patrik

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Antalis støtter sine leverandører innen storformat

Antalis Norge har de siste årene satset på store maskiner i mellomsegmentet. Det vil også merkes under Drupa, hvor de er representert ved flere leverandører.
Christer