Roland DG med ny multifunksjonsprinter til tekstiltrykk

Roland DG lanserer multifunksjonsprinteren Texart RT-640M, som muliggjør trykk direkte til tekstil og indirekte sublimeringstrykk i en og samme maskin. RT-640Ms printfunksjoner gjør det bl.a. mulig å printe direkte på polyesterbaserte stoffer og på fargestoff-sublimeringsoverføringspapir med samme blekk og RIP.

Roland DG sier at lanseringen er et svar på en etterspørsel i markedet etter fleksibilitet i produksjonen av tekstiltrykk. Dermed er det duket for modellen Texart RT-640M, som tilbyr sublimeringstrykk både direkte på stoffet, men også på overføringspapir. Maskinen er tilgjengelig allerede, i alle land i EMEA regionen.

– Digital teknologi er ideelt for dagens “print-on-demand” krav og korte serier, og RT-640M er den ultimate fleksible digitale tekstilprintløsningen, hevder Paul Willems, som er produktsjef og sjef for forretningsutvikling i Roland DG EMEA. – Dette vil sette skiltmakere, sportstøyfarbrikanter, motehus, forhandlere av interiørdekor og reklameprodukter i stand til fleksibel levering på en rekke bruksområder. Muligheten til direkteprinting gjør maskinen ideell også for de som vil printe dobbeltsidige produkter, så som flagg og bannere, avslutter Willems.

RT-640M printer altså direkte på polyesterbaserte stoffer, såvel som indirekte sublimering via overføringspapir på stive objekter som reklamegaver, tavler, ChromaluxeÒ, keramikkfliser, stoffer med stretch og mer. Når man printer direkte til tekstil er RT-640M kompatibel med en rekke enkelt- og dobbeltsidige polyesterstoffer så som flagg, mesh, bakgrunnsbelyst, slør, bannere osv. Maskinen skal etter sigende med jevn kraft kunne levere presise nøyaktige prints på selv de tynneste av materialer.

Blekket Roland Texart, som er firmaets egen formel, utarbeidet nettopp for deres sublimeringsprintere gir rask tørking og overføringstid, med et stort fargespekter fra mørkt svart til høyintensitets oransje og fiolett, iøyenfallende fluoriserende farger samt myke pasteller.

Du trenger ikke bytte RIP mellom sublimering direkte på stoff og via overføringspapir, ErgoSoft Roland Edition 2 RIP programvare er inkludert med printeren og fungerer mot begge modi.

Les mer om tekstilprinteren her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Gullrangering til Epson for bærekraft

Epson er tildelt EcoVadis’ gullrangering for bærekraft for andre år på rad, noe som plasserer Epson blant de topp tre prosent beste selskapene. Epson får også “outstanding” i kategoriene miljø og bærekraftige anskaffelser, i tillegg til “excellent achievements” innen arbeidskraft, menneskerettigheter og etikk.

Publisert av: 

Gjennombrudd for PDF til emballasjeproduksjon

Gent Workgroup (GW), den internasjonale organisasjonen for utvikling og formidling av beste praksis innenfor grafisk produksjon, gleder seg over at det arbeidet de startet om “Prosesstrinn til emballasje- og etikettproduksjon”, nå er vedtatt som en internasjonal standard. Den nye ISO-standarden er et viktig skritt mot å standardisere og automatisere produksjonsprosessen for emballasje basert på PDF-filformatet.

Publisert av: