Roland DG med ny multifunksjonsprinter til tekstiltrykk

Roland DG lanserer multifunksjonsprinteren Texart RT-640M, som muliggjør trykk direkte til tekstil og indirekte sublimeringstrykk i en og samme maskin. RT-640Ms printfunksjoner gjør det bl.a. mulig å printe direkte på polyesterbaserte stoffer og på fargestoff-sublimeringsoverføringspapir med samme blekk og RIP.

Roland DG sier at lanseringen er et svar på en etterspørsel i markedet etter fleksibilitet i produksjonen av tekstiltrykk. Dermed er det duket for modellen Texart RT-640M, som tilbyr sublimeringstrykk både direkte på stoffet, men også på overføringspapir. Maskinen er tilgjengelig allerede, i alle land i EMEA regionen.

– Digital teknologi er ideelt for dagens «print-on-demand» krav og korte serier, og RT-640M er den ultimate fleksible digitale tekstilprintløsningen, hevder Paul Willems, som er produktsjef og sjef for forretningsutvikling i Roland DG EMEA. – Dette vil sette skiltmakere, sportstøyfarbrikanter, motehus, forhandlere av interiørdekor og reklameprodukter i stand til fleksibel levering på en rekke bruksområder. Muligheten til direkteprinting gjør maskinen ideell også for de som vil printe dobbeltsidige produkter, så som flagg og bannere, avslutter Willems.

RT-640M printer altså direkte på polyesterbaserte stoffer, såvel som indirekte sublimering via overføringspapir på stive objekter som reklamegaver, tavler, ChromaluxeÒ, keramikkfliser, stoffer med stretch og mer. Når man printer direkte til tekstil er RT-640M kompatibel med en rekke enkelt- og dobbeltsidige polyesterstoffer så som flagg, mesh, bakgrunnsbelyst, slør, bannere osv. Maskinen skal etter sigende med jevn kraft kunne levere presise nøyaktige prints på selv de tynneste av materialer.

Blekket Roland Texart, som er firmaets egen formel, utarbeidet nettopp for deres sublimeringsprintere gir rask tørking og overføringstid, med et stort fargespekter fra mørkt svart til høyintensitets oransje og fiolett, iøyenfallende fluoriserende farger samt myke pasteller.

Du trenger ikke bytte RIP mellom sublimering direkte på stoff og via overføringspapir, ErgoSoft Roland Edition 2 RIP programvare er inkludert med printeren og fungerer mot begge modi.

Les mer om tekstilprinteren her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: