Roland DG med ny multifunksjonsprinter til tekstiltrykk

PUBLISERT: 8 november 2018
OPPDATERT: 8 november

Roland DG lanserer multifunksjonsprinteren Texart RT-640M, som muliggjør trykk direkte til tekstil og indirekte sublimeringstrykk i en og samme maskin. RT-640Ms printfunksjoner gjør det bl.a. mulig å printe direkte på polyesterbaserte stoffer og på fargestoff-sublimeringsoverføringspapir med samme blekk og RIP.

Roland DG sier at lanseringen er et svar på en etterspørsel i markedet etter fleksibilitet i produksjonen av tekstiltrykk. Dermed er det duket for modellen Texart RT-640M, som tilbyr sublimeringstrykk både direkte på stoffet, men også på overføringspapir. Maskinen er tilgjengelig allerede, i alle land i EMEA regionen.

– Digital teknologi er ideelt for dagens «print-on-demand» krav og korte serier, og RT-640M er den ultimate fleksible digitale tekstilprintløsningen, hevder Paul Willems, som er produktsjef og sjef for forretningsutvikling i Roland DG EMEA. – Dette vil sette skiltmakere, sportstøyfarbrikanter, motehus, forhandlere av interiørdekor og reklameprodukter i stand til fleksibel levering på en rekke bruksområder. Muligheten til direkteprinting gjør maskinen ideell også for de som vil printe dobbeltsidige produkter, så som flagg og bannere, avslutter Willems.

RT-640M printer altså direkte på polyesterbaserte stoffer, såvel som indirekte sublimering via overføringspapir på stive objekter som reklamegaver, tavler, ChromaluxeÒ, keramikkfliser, stoffer med stretch og mer. Når man printer direkte til tekstil er RT-640M kompatibel med en rekke enkelt- og dobbeltsidige polyesterstoffer så som flagg, mesh, bakgrunnsbelyst, slør, bannere osv. Maskinen skal etter sigende med jevn kraft kunne levere presise nøyaktige prints på selv de tynneste av materialer.

Blekket Roland Texart, som er firmaets egen formel, utarbeidet nettopp for deres sublimeringsprintere gir rask tørking og overføringstid, med et stort fargespekter fra mørkt svart til høyintensitets oransje og fiolett, iøyenfallende fluoriserende farger samt myke pasteller.

Du trenger ikke bytte RIP mellom sublimering direkte på stoff og via overføringspapir, ErgoSoft Roland Edition 2 RIP programvare er inkludert med printeren og fungerer mot begge modi.

Les mer om tekstilprinteren her.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324