Solvent og grønn samtidig!

Roland DGs nye printer Versa Express RF-640.

Miljøfordeler og et stort fargespekter kjennetegner Roland DGs nye printer Versa Express RF-640.

Hvis jeg vil ha et veldig pent trykk i stort format på glass, plast, aluminum eller tre, benytter jeg helst et løsemiddelbasert blekk. Da sitter blekket godt, og hvis det er godt pigmentert holder det seg like fargesterkt i mange år. Dilemmaet er bare at jeg gjerne, av miljøhensyn, vil slippe løsemidlene.
Roland DG synes at de har løst dette problemet med sin helt nye printer Versa Express RF-640 8 Colour, med en bredde på 162 centimeter. Blekket ECO-SOL MAX 3, som er det som benyttes i denne firefargers printeren er miljøgodkjent av GreenGuard, som til og med har plassert produktet i sin Gull-klasse. Det gjør også at ingen utsuging kreves på trykkeriet. Roland DG meddeler at det nye INKU-blekket oppfyller de samme kravene, men her har de fortsatt ikke fått klarsignal for sertifiseringen.

Claus V Larsen, skandinavisk salgssjef hos Roland DG.

– Det er selvsagt hyggelig for oss å kunne tilby disse miljøfordelene, sier Claus V Larsen, som er skandinavisk salgssjef. Jeg vil likevel også fremheve at dette er en maskin som utover CMYK også har oransje, rødt og grønt. Dette gjør at vi kan gjengi 99 % av alle Pantonefargene. Dette er det største fargespekteret vi noensinne har kunnet tilby, og det høyeste i bransjen for utendørs bruk.

Bruksområdene er derfor slike ting som trykk på bilfolier, som deretter skal kunne strekkes og tåle flere år med bilvask. Men også vimpler og plakater som skal være utendørs i lang tid kan trykkes med denne maskinen.

Versa Express RF-640 kan benyttes til detaljerte fotoutskrifter med hexachrome – sju fargers separasjon. Da er man helt nede på rundt fem kvadratmeter produksjon i timen. Men den kan også anvendes for den ordinære produksjonen av plakater, informasjon og enklere bannere. Da er produksjonen den tidobbelte.
1440 dpi er maksimal oppløsning og maskinen er utstyrt med doble printhoder, for å kunne trykke begge veier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: