Solvent og grønn samtidig!

PUBLISERT: 20 desember 2018
OPPDATERT: 20 desember
Roland DGs nye printer Versa Express RF-640.

Miljøfordeler og et stort fargespekter kjennetegner Roland DGs nye printer Versa Express RF-640.

Hvis jeg vil ha et veldig pent trykk i stort format på glass, plast, aluminum eller tre, benytter jeg helst et løsemiddelbasert blekk. Da sitter blekket godt, og hvis det er godt pigmentert holder det seg like fargesterkt i mange år. Dilemmaet er bare at jeg gjerne, av miljøhensyn, vil slippe løsemidlene.
Roland DG synes at de har løst dette problemet med sin helt nye printer Versa Express RF-640 8 Colour, med en bredde på 162 centimeter. Blekket ECO-SOL MAX 3, som er det som benyttes i denne firefargers printeren er miljøgodkjent av GreenGuard, som til og med har plassert produktet i sin Gull-klasse. Det gjør også at ingen utsuging kreves på trykkeriet. Roland DG meddeler at det nye INKU-blekket oppfyller de samme kravene, men her har de fortsatt ikke fått klarsignal for sertifiseringen.

Claus V Larsen, skandinavisk salgssjef hos Roland DG.

– Det er selvsagt hyggelig for oss å kunne tilby disse miljøfordelene, sier Claus V Larsen, som er skandinavisk salgssjef. Jeg vil likevel også fremheve at dette er en maskin som utover CMYK også har oransje, rødt og grønt. Dette gjør at vi kan gjengi 99 % av alle Pantonefargene. Dette er det største fargespekteret vi noensinne har kunnet tilby, og det høyeste i bransjen for utendørs bruk.

Bruksområdene er derfor slike ting som trykk på bilfolier, som deretter skal kunne strekkes og tåle flere år med bilvask. Men også vimpler og plakater som skal være utendørs i lang tid kan trykkes med denne maskinen.

Versa Express RF-640 kan benyttes til detaljerte fotoutskrifter med hexachrome – sju fargers separasjon. Da er man helt nede på rundt fem kvadratmeter produksjon i timen. Men den kan også anvendes for den ordinære produksjonen av plakater, informasjon og enklere bannere. Da er produksjonen den tidobbelte.
1440 dpi er maksimal oppløsning og maskinen er utstyrt med doble printhoder, for å kunne trykke begge veier.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324