Solvent og grønn samtidig!

PUBLISERT: 20 desember 2018
OPPDATERT: 20 desember
Roland DGs nye printer Versa Express RF-640.

Miljøfordeler og et stort fargespekter kjennetegner Roland DGs nye printer Versa Express RF-640.

Hvis jeg vil ha et veldig pent trykk i stort format på glass, plast, aluminum eller tre, benytter jeg helst et løsemiddelbasert blekk. Da sitter blekket godt, og hvis det er godt pigmentert holder det seg like fargesterkt i mange år. Dilemmaet er bare at jeg gjerne, av miljøhensyn, vil slippe løsemidlene.
Roland DG synes at de har løst dette problemet med sin helt nye printer Versa Express RF-640 8 Colour, med en bredde på 162 centimeter. Blekket ECO-SOL MAX 3, som er det som benyttes i denne firefargers printeren er miljøgodkjent av GreenGuard, som til og med har plassert produktet i sin Gull-klasse. Det gjør også at ingen utsuging kreves på trykkeriet. Roland DG meddeler at det nye INKU-blekket oppfyller de samme kravene, men her har de fortsatt ikke fått klarsignal for sertifiseringen.

Claus V Larsen, skandinavisk salgssjef hos Roland DG.

– Det er selvsagt hyggelig for oss å kunne tilby disse miljøfordelene, sier Claus V Larsen, som er skandinavisk salgssjef. Jeg vil likevel også fremheve at dette er en maskin som utover CMYK også har oransje, rødt og grønt. Dette gjør at vi kan gjengi 99 % av alle Pantonefargene. Dette er det største fargespekteret vi noensinne har kunnet tilby, og det høyeste i bransjen for utendørs bruk.

Bruksområdene er derfor slike ting som trykk på bilfolier, som deretter skal kunne strekkes og tåle flere år med bilvask. Men også vimpler og plakater som skal være utendørs i lang tid kan trykkes med denne maskinen.

Versa Express RF-640 kan benyttes til detaljerte fotoutskrifter med hexachrome – sju fargers separasjon. Da er man helt nede på rundt fem kvadratmeter produksjon i timen. Men den kan også anvendes for den ordinære produksjonen av plakater, informasjon og enklere bannere. Da er produksjonen den tidobbelte.
1440 dpi er maksimal oppløsning og maskinen er utstyrt med doble printhoder, for å kunne trykke begge veier.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik