Satser på digitaltrykk i en operasjon

Maskinprodusentene Durst og Koenig & Bauer starter et nytt selskap sammen for å utvikle digitale produksjonssystemer for printing i en operasjon på kartong og bølgepapp.

Målet med det nystartede joint venture-selskapet er å utvikle helautomatiske produksjonslinjer som skal distribueres over hele verden. Eierandelene i selskapet fordeles 50 prosent hver mellom Durst og Koenig & Bauer. Fokuset ligger på digitaltrykk i ett pass for utskrift på kartong og bølgepapp. I det inngåtte samarbeidet kombineres Dursts inkjet-teknikk og tilstedeværelse på markedet med maskiningeniørkunsten hos Koenig & Bauer som med sine 5 700 ansatte er en av verdens største leverandører av trykkpresser for seddel- og sikkerhetstrykk samt emballasjer.

Det nye foretaket kommer til å  ha sin base i Tyskland og skal i tillegg innbefatte service- og blekkvirksomhet. Tanken er også at foretaket skal ha et nært samarbeid med de respektive selskapenes globale nettverk.

– Durst og Koenig & Bauer er virkelig “a perfect match” for ved å kombinere våre styrker så kommer det til å være en pådriver for digitaliseringen innen emballasjeindustrien, sier Dursts administrerende direktør Christoph Gamper i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digitalprint i små formater mangler standardisering

I en nylig undersøkelse utført av Ghent Workgroup ble digitalprint identifisert som et nøkkelområde som mangler gode retningslinjer for bruken av PDF. Digitalprint svarer til tradisjonelt kommersielt trykk, men de benytter metoder og utstyr som er forskjellig nok til å kreve deres egne spesifikke retningslinjer.

Publisert av: