Satser på digitaltrykk i en operasjon

Maskinprodusentene Durst og Koenig & Bauer starter et nytt selskap sammen for å utvikle digitale produksjonssystemer for printing i en operasjon på kartong og bølgepapp.

Målet med det nystartede joint venture-selskapet er å utvikle helautomatiske produksjonslinjer som skal distribueres over hele verden. Eierandelene i selskapet fordeles 50 prosent hver mellom Durst og Koenig & Bauer. Fokuset ligger på digitaltrykk i ett pass for utskrift på kartong og bølgepapp. I det inngåtte samarbeidet kombineres Dursts inkjet-teknikk og tilstedeværelse på markedet med maskiningeniørkunsten hos Koenig & Bauer som med sine 5 700 ansatte er en av verdens største leverandører av trykkpresser for seddel- og sikkerhetstrykk samt emballasjer.

Det nye foretaket kommer til å  ha sin base i Tyskland og skal i tillegg innbefatte service- og blekkvirksomhet. Tanken er også at foretaket skal ha et nært samarbeid med de respektive selskapenes globale nettverk.

– Durst og Koenig & Bauer er virkelig “a perfect match” for ved å kombinere våre styrker så kommer det til å være en pådriver for digitaliseringen innen emballasjeindustrien, sier Dursts administrerende direktør Christoph Gamper i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona åpnet HP deres nye “3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” på nesten 14.000 kvadratmeter 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3D-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: