Tetra Pak satser på variabeltrykk

PUBLISERT: 24 januar 2019
OPPDATERT: 24 januar
Charles Brand, sjef for produktledelse og kommersiell virksomhet på Tetra Pak

Tetra Pak begir seg inn i en satsning på variabeltrykte drikkeforpakninger. Koenig & Bauer tar på seg oppdraget med å bygge trykkpressen.

Eksempel på drikkekartong

Sign&Print har tidligere fortalt om at maskinprodusenten Koenig & Bauer har bestemt seg for å utvikle digitale trykkpresser i samarbeid med Durst. Nå har Koenig & Bauer satt igang med å bygge en digital trykkpresse til Tetra Pak. Det dreier seg om en Rotajet 168 som skal bistå med fullfarger og personalisert trykk til selskapets drikkeemballasje. Installasjonen skjer på Tetra Paks amerikanske produksjonsanlegg i Denton, Texas. De første testene av variabeltrykte kartongforpakninger skal gjøres i starten av 2020 sammen med nordamerikanske kunder.

Charles Brand, sjef for produktledelse og kommersiell virksomhet på Tetra Pak:

– Vi er dedikert å hjelpe våre kunder å utforske nye veier med smart emballasje som støtter deres behov innen produkttilpasning, lavere opplag, kortere leveringstider, økt sporbarhet og muligheter for interaksjon med konsumenten.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324