Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Digital bokproduksjon med Horizon

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Integrert etterbehandling
Om optimeringspotensialet for prosessene er fullt utnyttet, avhenger i høy grad av automatiseringsgraden og integrasjonen mellom de enkelte systemene. For trykkerivirksomheter betyr dette at etterbehandlingen skal integreres i produksjonsplanleggingen fra starten av. Horizon har hatt fokus på automatisering og integrering i deres teknologiutvikling i mange år. På Hunkeler Innovationdays 2019 presenterer firmaet forskjellige Smart Finishing- løsninger, for å demonstrere potensialet.

Inline-produksjon med stor variasjon
Horizon presenterer i Luzern et Smart Binding system med 4-tangs-limbinder BQ-480 som den sentrale enheten. Produksjonslinjen, som er helautomatisk fra avrulleren til limbinderen, egner seg spesielt godt til effektiv produksjon av hyppig skiftende opplag ned til en enkelt enhet. På Hunkeler-standen viser partnerne et inline-system som er utviklet i fellesskap, til produksjon av DMer med kuponger og svarkort inkludert.

Effektiv arkbehandling
Horizon viser også løsninger til effektiv forarbeidelse av digitalt trykte ark. Den fullautomatiske produksjonen av sekventielt trykte brosjyrer demonstreres på StitchLiner Mark III i kombinasjon med materen HOF-400. Det blir dessuten mulig å oppleve multifinishing av enkeltark – riller, perforering og skjæring i en prosess.

Salgsleder Marisa Dütsch kan love at Horizon er godt forberedt til Hunkeler Innovationdays: – Forarbeidelsen av komplekse jobber med sterkt varierende opplag og formater fra forskjellige trykkeprosesser er vår sterke side. Derfor er bransjemøtet med den krevende målgruppen en ideell plattform for oss. Vi gleder oss til en intensiv dialog med det internasjonale fagpublikummet i Luzern. Vi er sikre på at vi får nye impulser til den videre utviklingen av integrerte trykkeprosesser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.