Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

PUBLISERT: 21 februar 2019
OPPDATERT: 21 februar
Digital bokproduksjon med Horizon

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Integrert etterbehandling
Om optimeringspotensialet for prosessene er fullt utnyttet, avhenger i høy grad av automatiseringsgraden og integrasjonen mellom de enkelte systemene. For trykkerivirksomheter betyr dette at etterbehandlingen skal integreres i produksjonsplanleggingen fra starten av. Horizon har hatt fokus på automatisering og integrering i deres teknologiutvikling i mange år. På Hunkeler Innovationdays 2019 presenterer firmaet forskjellige Smart Finishing- løsninger, for å demonstrere potensialet.

Inline-produksjon med stor variasjon
Horizon presenterer i Luzern et Smart Binding system med 4-tangs-limbinder BQ-480 som den sentrale enheten. Produksjonslinjen, som er helautomatisk fra avrulleren til limbinderen, egner seg spesielt godt til effektiv produksjon av hyppig skiftende opplag ned til en enkelt enhet. På Hunkeler-standen viser partnerne et inline-system som er utviklet i fellesskap, til produksjon av DMer med kuponger og svarkort inkludert.

Effektiv arkbehandling
Horizon viser også løsninger til effektiv forarbeidelse av digitalt trykte ark. Den fullautomatiske produksjonen av sekventielt trykte brosjyrer demonstreres på StitchLiner Mark III i kombinasjon med materen HOF-400. Det blir dessuten mulig å oppleve multifinishing av enkeltark – riller, perforering og skjæring i en prosess.

Salgsleder Marisa Dütsch kan love at Horizon er godt forberedt til Hunkeler Innovationdays: – Forarbeidelsen av komplekse jobber med sterkt varierende opplag og formater fra forskjellige trykkeprosesser er vår sterke side. Derfor er bransjemøtet med den krevende målgruppen en ideell plattform for oss. Vi gleder oss til en intensiv dialog med det internasjonale fagpublikummet i Luzern. Vi er sikre på at vi får nye impulser til den videre utviklingen av integrerte trykkeprosesser.

Les videre

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324