Roland DG presenterer nytt på Fespa

Ifølge Roland DG kan VersaUV LEF2-200 printe på blikkbokser og golfballer, tja nesten på alt som kommer i dens vei.

Roland DG markedsfører både en ny printer for reklameartikler og småskilter, samt et par nye skjæreplottere i rull-segmentet. Alle produktene vil bli presentert på den kommende Fespa-messen i München.

Den nye VersaUV LEF2-200 kan printe kvalitetsfotografier, grafikk og tekst på stort sett hva som helst. Øko-uv-blekket i maskinen herder øyeblikkelig på materialets overflate så det er mulig å printe direkte på bl.a. PVC, plast, lerret, tre, skinn, og tøy i en høyde på inntil 10 centimeter. Utover firefargersprint kan den også produsere blanke og matte flater samt simulerte 3d-preginger med glattet blekk som legges på i flere lag. Den kan printe på hjørner og kurver samt myke materialer som skinn og tøy.

En rekke funksjoner
VersaUV LEF2-200 har en del avanserte funksjoner for å forenkle printingen. En Start Timer-funktion garanterer en automatisk innstillingsprosedyre for rengjøring av printhodene og sirkulasjonen av det hvite blekket slik at det er klart når du vil starte opp produksjonen. En mal gjør det enkelt å justere objekter på skrivebordet. Dessuten har maskinen den nyeste VersaWorks 6 RIP-programvaren, med et enkelt grensesnitt for enkel håndtering og jobbstyring. Et lufttett lokk beskytter operatørene fra uv-lys og forhindrer at støv setter seg på materialets overflate under printingen.

 

To nye skjæreplottere i TrueVIS VG2-serien vil demonstreres på Fespa.

Som Sign&Print tidligere har fortalt slipper Roland DG to nye skjæreplottere i TrueVIS VG2-serien. Også disse kommer til å presenteres på Fespa. Målet for maskinprodusenten har vært å høyne standarden på den allerede hyllede maskinserien, gi bedre printkvalitet og dermed gi brukerne flere fordeler.

Oransje legges til
VG2 har en ny generasjon av øko-solvent-TR2-blekk. Foruten de fra før kjente sju fargene (CMYKLcLmLk) og hvit, har fargen oransje blitt lagt til for å utvide fargespekteret, optimalisere fargenøyaktighet og bidra til utskrifter med mer realisme. En ny funksjon, Multiprocess Color, gjør at det oransje blekket kan anvendes i alle filtyper som prosessfarge eller som spotfarge om det kreves spesifikke fargeinnstillinger. Printerne kommer også med en forhåndsinnstilt fargestyring, True Rich Color.

– For å lage skjæreplottere som kan skryte av den høyeste printkvaliteten i Roland DGs historie så kunne vi ikke holde fast ved våre eksisterende konsepter. I stedet omdefinerte vi produktutviklingen og la fokus på dusinvis av små detaljer. Resultatet er den nye TrueVIS VG2-serien som gir kundene en sann konkurransefordel, sier Kohei Tanabe, administrerende direktør for Roland DGs forretningsområde Digital Printing Business Division.

Fespa-messen avholdes i München 14-17 mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.