Roland DG presenterer nytt på Fespa

PUBLISERT: 14 mars 2019
OPPDATERT: 14 mars
Ifølge Roland DG kan VersaUV LEF2-200 printe på blikkbokser og golfballer, tja nesten på alt som kommer i dens vei.

Roland DG markedsfører både en ny printer for reklameartikler og småskilter, samt et par nye skjæreplottere i rull-segmentet. Alle produktene vil bli presentert på den kommende Fespa-messen i München.

Den nye VersaUV LEF2-200 kan printe kvalitetsfotografier, grafikk og tekst på stort sett hva som helst. Øko-uv-blekket i maskinen herder øyeblikkelig på materialets overflate så det er mulig å printe direkte på bl.a. PVC, plast, lerret, tre, skinn, og tøy i en høyde på inntil 10 centimeter. Utover firefargersprint kan den også produsere blanke og matte flater samt simulerte 3d-preginger med glattet blekk som legges på i flere lag. Den kan printe på hjørner og kurver samt myke materialer som skinn og tøy.

En rekke funksjoner
VersaUV LEF2-200 har en del avanserte funksjoner for å forenkle printingen. En Start Timer-funktion garanterer en automatisk innstillingsprosedyre for rengjøring av printhodene og sirkulasjonen av det hvite blekket slik at det er klart når du vil starte opp produksjonen. En mal gjør det enkelt å justere objekter på skrivebordet. Dessuten har maskinen den nyeste VersaWorks 6 RIP-programvaren, med et enkelt grensesnitt for enkel håndtering og jobbstyring. Et lufttett lokk beskytter operatørene fra uv-lys og forhindrer at støv setter seg på materialets overflate under printingen.

 

To nye skjæreplottere i TrueVIS VG2-serien vil demonstreres på Fespa.

Som Sign&Print tidligere har fortalt slipper Roland DG to nye skjæreplottere i TrueVIS VG2-serien. Også disse kommer til å presenteres på Fespa. Målet for maskinprodusenten har vært å høyne standarden på den allerede hyllede maskinserien, gi bedre printkvalitet og dermed gi brukerne flere fordeler.

Oransje legges til
VG2 har en ny generasjon av øko-solvent-TR2-blekk. Foruten de fra før kjente sju fargene (CMYKLcLmLk) og hvit, har fargen oransje blitt lagt til for å utvide fargespekteret, optimalisere fargenøyaktighet og bidra til utskrifter med mer realisme. En ny funksjon, Multiprocess Color, gjør at det oransje blekket kan anvendes i alle filtyper som prosessfarge eller som spotfarge om det kreves spesifikke fargeinnstillinger. Printerne kommer også med en forhåndsinnstilt fargestyring, True Rich Color.

– For å lage skjæreplottere som kan skryte av den høyeste printkvaliteten i Roland DGs historie så kunne vi ikke holde fast ved våre eksisterende konsepter. I stedet omdefinerte vi produktutviklingen og la fokus på dusinvis av små detaljer. Resultatet er den nye TrueVIS VG2-serien som gir kundene en sann konkurransefordel, sier Kohei Tanabe, administrerende direktør for Roland DGs forretningsområde Digital Printing Business Division.

Fespa-messen avholdes i München 14-17 mai.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324