Verdenspremiere for rullprinter

PUBLISERT: 21 mars 2019
OPPDATERT: 21 mars
Karibu er navnet på Swissqprints første rullprinter som får sin premiere på Fespa-messen i mai.

Swissqprint har bygget sin aller første rull-til-rull printer, Karibu. Verdenspremieren skjer på Fespa, men allerede nå avsløres en rekke detaljer om maskinen.

Swissqprint, som i 20 år har gjort seg kjent for sine uv-planprintere, begir seg inn i rullsegmentet med sin nye maskin Karibu. Den får sin premiere for et større publikum på Fespa-messen i München, 14.-17. mai. Sign&Print har tidligere fortalt om det kommende maskinslippet men nå fremkommer det ytterligere detaljer.

Produsenten lover fortsatt sveitsisk presisjon i den nye rullprinteren, og trekker frem en rekke funksjoner og egenskaper. Det dreier seg dels om et håndteringssystem som ska gjøre at det går enkelt og raskt å legge inn materialrullene. Dels en lysfunksjon som gjør det mulig for operatøren å kontrollere bakgrunnsbelyste utskrifter med det samme. Ifølge produsenten har de også utviklet et revolusjonerende vakuumsystem, oppdelt i ulike segmenter. En skreddersydd blekkpakke og en ny intuitiv programvare er andre nyheter.

Foruten Karibu viser Swissqprint sitt sortiment med planprintere på Fespa-messen. Messepublikum kommer blant annet å kunne få se Nyala 3S som er en av fem modeller i selskapets tredje generasjon planprintere.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324