Kornit med direkte print på polyester

Den første printeren fra Kornit Digital, som benytter den nye NeoPoly-teknologien er Avalanche POLYPRO.

Kornit Digital har nettop lansert en helt ny teknologi – Kornit NeoPoly – som er bransjens første digitale industrielle prosess for print direkte på polyester.

Polyester er den nest største kategorien i det samlede T-shirt-markedet. Det er nøkkelen i sportssegmentet, og vokser innenfor de såkalte “athleisure” og funksjonelle klesplagg. I dag trykkes de på polyester med overveiende analoge løsninger.

Den nye teknologien løser ifølge Kornit en rekke av de utfordringene den analoge prosessen har. Det gjelder problemer med fargemigrasjon, startkostnader og ikke minst miljøproblemer. Med et helt nytt fargesett kan Kornits nye prosess håndtere polyesterapplikasjoner uten å gå på kompromiss med design, seriestørrelse, substrat eller slitasje.

Det nye fargesettet og en nyutviklet fysisk og kjemisk prosess, fremstilt spesielt til herding med lav temperatur, gjør at man både kan foreta prosessen hurtig og samtidig bevare polyesterens egenskaper. Prosessen forhindrer at fargen migrerer på polyesteren. Fargen er Oeko-Tex og Eco-Passport-sertifisert og inneholder ikke PVC eller andre giftige ingredienser.

Det første systemet som er utstyrt med Kornit NeoPoly Technology er den nye Kornit Avalanche Poly Pro. Avalanche Poly Pro er målrettet til bransjen, og gjør det enkelt og kostnadseffektivt å lage både korte og lange serier innenfor polyesterbekledning.

– Kornit er på en misjon for å finne opp bekledning- og tekstilindustrien på nytt med nye teknologier til voksende markedssegmenter, sier Omer Kulka, Kornits visepresident for Marketing og Product Strategy. – Vi arbeider løpende med å bryte teknologibegrensninger, slik at våre kunder kan fornye seg og åpne nye markeder og nye forretningsmuligheter, samtidig med at de blir mer operasjonelle. Den nye NeoPoly-teknologien er et bevis på denne innovasjonsmisjonen.

Den nye teknologien blir bl.a. presentert på FESPA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona åpnet HP deres nye “3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” på nesten 14.000 kvadratmeter 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3D-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: