Kornit med direkte print på polyester

PUBLISERT: 4 april 2019
OPPDATERT: 4 april
Den første printeren fra Kornit Digital, som benytter den nye NeoPoly-teknologien er Avalanche POLYPRO.

Kornit Digital har nettop lansert en helt ny teknologi – Kornit NeoPoly – som er bransjens første digitale industrielle prosess for print direkte på polyester.

Polyester er den nest største kategorien i det samlede T-shirt-markedet. Det er nøkkelen i sportssegmentet, og vokser innenfor de såkalte «athleisure» og funksjonelle klesplagg. I dag trykkes de på polyester med overveiende analoge løsninger.

Den nye teknologien løser ifølge Kornit en rekke av de utfordringene den analoge prosessen har. Det gjelder problemer med fargemigrasjon, startkostnader og ikke minst miljøproblemer. Med et helt nytt fargesett kan Kornits nye prosess håndtere polyesterapplikasjoner uten å gå på kompromiss med design, seriestørrelse, substrat eller slitasje.

Det nye fargesettet og en nyutviklet fysisk og kjemisk prosess, fremstilt spesielt til herding med lav temperatur, gjør at man både kan foreta prosessen hurtig og samtidig bevare polyesterens egenskaper. Prosessen forhindrer at fargen migrerer på polyesteren. Fargen er Oeko-Tex og Eco-Passport-sertifisert og inneholder ikke PVC eller andre giftige ingredienser.

Det første systemet som er utstyrt med Kornit NeoPoly Technology er den nye Kornit Avalanche Poly Pro. Avalanche Poly Pro er målrettet til bransjen, og gjør det enkelt og kostnadseffektivt å lage både korte og lange serier innenfor polyesterbekledning.

– Kornit er på en misjon for å finne opp bekledning- og tekstilindustrien på nytt med nye teknologier til voksende markedssegmenter, sier Omer Kulka, Kornits visepresident for Marketing og Product Strategy. – Vi arbeider løpende med å bryte teknologibegrensninger, slik at våre kunder kan fornye seg og åpne nye markeder og nye forretningsmuligheter, samtidig med at de blir mer operasjonelle. Den nye NeoPoly-teknologien er et bevis på denne innovasjonsmisjonen.

Den nye teknologien blir bl.a. presentert på FESPA.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik