Agfa tar med flaggskipet til Fespa

PUBLISERT: 25 april 2019
OPPDATERT: 25 april
Arbeidshesten Jeti Tauro H3300 LED som kan stå og produsere rull- og platematerialer døgnet rundt vises frem på Fespa-messen i mai.

Den prisvinnende hybriden Jeti Tauro H3300 LED kommer til å demonstreres live og blir navet i Agfas utstilling på Fespa-messen i München.

«Ekstrem produktivitet, ekstrem kvalitet» er Agfas budskap om sine digitaltrykksløsninger. På Fespa viser firmaet frem sitt flaggskip Jeti Tauro H3300 som arbeider med både rull- og platemedier.

Agfa skriver i en pressemelding at de har hatt suksess med maskinen, dels når det gjelder responsen fra brukerne, dels rent salgsmessig. I høst tok Jeti Tauro H3300 LED dessuten den amerikanske signageorganisasjonen SGIAs pris som årets produkt i sin klasse – rull til rull-maskin over to meter i bredde med uv-led-herding. Maskinen kan også skryte av en gullmedalje i Canadian Printing Awards der den fikk tittelen som den mest fremadstrebende inkjetprinteren.

Ark- eller rullmatet
Printeren tilbys som rull- eller arkmatet og klarer å håndtere 3,3 meter brede utskrifter med en makshastighet som produserer 453 kvadratmeter i timen i rullversjonen. Størrelsen er valgt for å kunne kjøre to parallelle jobber på hver sin 1,6 meter bred rull. Oppløsningen når 635 x 1200 dpi i alla utskriftsmodi.

Maskinen med sitt uv-blekksystem håndterar enkeltvise eller doble ruller og kan være i drift uten overvåking. Maskinen har fire nivåmuligheter når det gjelder automatisering. Brukeren kan, om hen vil, arbeide med jumboruller og full automatisering og la maskinen stå og jobbe døgnet rundt. Når man benytter harde materialer finnes det både robotilegg og -avlegg av plater, slik at maskinen kan stå og jobbe helt automatisk.

 

Anapurna H3200i-LED kjører i dual roll-konfigurering på Fespa 14-17 mai.

Dual rolle på messen
På Agfas stand tar også en annen av foretakets SGIA-vinner plass. Det gjelder Anapurna H3200i-LED, som vant i uv-hybridklassen for maskiner som koster mellom 100 000 og 500 000 dollar. Med 3,2 meters utskriftbredde er den tilpasset å trykke en mengde forskjellige ubestrøkne rullmaterialer og stive materialer. Hastigheten på uv-led-skrivaren når opp til 129 kvadratmeter i timen. Maskinen som kan skrive ut inntil seks farger pluss hvitt gjør det mulig å printe spotfarger eller å printe på transparente materialer, for eksempel for bakgrunnsbelyste applikasjoner. På Fespa kommer Anapurna H3200i LED til å vises frem i en konfigurasjon med doble ruller (dual roll).

Den siste versjonen av programvaren Asanti vises på Fespa.

Nyhet i programvare
Agfa legger også vekt på å vise at de er en systemleverandør med bredde – ikke bare uv-led-printere men også innen programvare og egenutviklet blekk. Den nyeste versjonen av programvaren Asanti kommer til å demonstreres på messen. Dette produksjons- og arbeidsflytverktøyet retter seg spesielt mot å effektivisere arbeidsflytprosessene hos storformatstrykkerier og skilt- og displayforetak. En nyhet er at Asanti 4.0 nå har støtte for G7-metoden, en samling spesifikasjoner for å oppnå eksakte farger og visuell kontinuitet i alle utskrifter. Asantis nye G7-støtte er en del av programvarens integrerte fargehåndteringssystem.

Rundt maskinene på standen kommer Agfa til å inspirere besøkerne med en utstilling av utskrevne applikasjoner for å vise mulighetene innen print.

Fespa 2019 arrangeres i München og foregår 14-17. mai.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo