Skiltene – det første du ser

Mireille Hedlund og Elisabeth Hedlund driver Signet, som lager komplekse aluminiumprofiler som selges til forhandlere verden over.

– Skiltet er det første du ser når du kommer til et hus eller et firma. Derfor er det viktig at det gir et perfekt og gedigent inntrykk, sier Elisabeth Hedlund hos Signet, som har valgt å fortsatt la alle sine skiltsystemer produseres hos nordiske eksperter på aluminium.

Signet, som kun jobber gjennom forhandlere, vil på denne måten være sikre på å levere et kvalitetsprodukt.

Magnetiske skilt er populære, ettersom det er så utrolig enkelt å legge til, flytte og ta vekk deler av skiltene.

– Vår bakgrunn er innen maling og sprøytelakkering. Det var slik vi kom i kontakt med skiltbransjen. Siden begynnelsen av 1990-tallet konstruerer vi våre egne støpeverktøy og får sprøytestøpt hos Sapa i Sverige og Hydro i Norge – begge to store foretak som garanterer en meget høy og stabil kvalitet.

Konseptet har vært fremgangsrikt og i dag har Signet tusentalls forhandlere i et stort antall land. Sist ut er Australia, som jo har betydelig kortere vei til kinesiske lavprisprodusenter, men likevel velger å ta sine produkter fra Signet i Sverige.

– Når vi er på messer i Dubai og forteller at vi er svensker og at alt er tilvirket i Skandinavia, så møtes vi med stor respekt, sier Elisabeth Hedlund, som driver selskapet sammen med datteren Mireille.

En annen datter har startet et datterselskap i San Diego. Det er ikke mange land i verden som ikke har forhandlere for Signet. Likevel er foretaket konstant på jakt etter flere og de peker på enkelheten i å eksportere over hele jordkloden.
– Vi bestiller alle våre profiler i lengder på 2,9 meter. Da kan de legges i en kasse og få plass på en tre meter lang lastepall. Det er en lengde som håndteres som standard av fraktselskapene, forteller Mireille Hedlund og forklarer dermed at de er spesielt store i Frankrike og Norge, selv om resten av Europa – inkludert Sverige – har en god del forhandlere.
– Men vi er alltid åpne for flere som vil selge våre produkter. Vi har jo intet direktesalg, så vi er helt avhengige av at skiltmakerne velger våre skiltsystemer i sin hverdag, avslutter Mireille Hedlund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


App for opplæring i grafisk produksjon

Fagbokforlaget har utviklet et digitalt læremiddel i grafisk produksjonsteknikk. Det er en web-app som inneholder filmer, podkaster, animasjoner og oppgaver. Appen har god søkefunksjon, ordbok med korte forklaringer og illustrasjoner av faguttrykk, slik at elevene raskt kan finne informasjon om et aktuelt tema, og som forberedelse til fagprøven.

Publisert av: