Klart med tredjepartsblekk til storformatprintere

Marabu lover en eksplosjon av muligheter for silke-, digital- og tampongtryck på Fespa.

Det svenske firmaet Marabu har utviklet en blekkløsning spesielt tilpasset Roland DGs storformatprinter som er kompatibel med TrueVis-blekk. Det blir en av nyhetene når fargefabrikanten stiller ut på Fespa-messen.

Marabus løsemiddelbaserte blekk Mara Jet DI-TV er tilpasset alle Roland DGs storformatprintere som bruker TrueVis-blekk.

Ifølge fabrikanten er deres tredjepartsblekk rimeligere enn originalblekket. Det krever heller ikke noe bytte av chip eller hardvare i Rolands maskiner for å komme i gang og begynne å benytte blekkløsningen. Blekket passer til materialer som for eksempel PVC-film, bannere, bakgrunnsbelyst film, roll-ups med mer.

Selskapet skriver i en pressemelding at deres blekk leverer livaktige nyanser, et bredt fargespekter og har eksepsjonell holdbarhet, noe som gjør blekkene til et utmerket valg for alle grafiske applikasjoner.

Grafisk og industrielt
Blekket blir en av nyhetene når Marabu stiller ut på Fespa-messen, 14.-17. mai i München. Foretaket kaller sin utstilling «En eksplosjon av muligheter» og lover omfattende farger for både grafiske og industrielle applikasjoner innen silke-, digital- og tampongtrykk. Det dreier seg om trykkfarger som kan benyttes for trykk på blant annet emballasje, glass, plast og delikate produkter som leker og kosmetikk.

Trykkfargene kan benyttes på bl.a. tåteflasker.

I et utvalg på messen vises en serie lavtmigrerende silketrykkfarger, Ultra Pack UVFP, som er tilpasset næringsmiddelemballasjer, enkomponentsfarger, Mara Tech MGO for glassbeholdere, planglass og metall, samt diverse produkter innen uv-herdende inkjetblekk.

Vannbasert trykkfarge
En annen nyhet er markedets aller første vannbaserte tampongtrykkfarger. Ifølge Marabu har trykkfargene vist utmerkede resultater hva angår hefteevne, dekkraft og motstandsdyktighet mot ytre påvirkninger. Disse egenskapene gjør at fargene kan benyttes til følsomme applikasjoner så som leker i tre, ABS og polypropen.

De viser også et alternativ til filmlaminat. Det er det flytende laminatet ClearShield som brukes for beskyttelse av skilter, kjøretøygrafikk, bannere med mer. Det klare laminatet vises hånd i hånd med lamineringsmaskinen Starlam 1600R.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: