Klart med tredjepartsblekk til storformatprintere

PUBLISERT: 9 mai 2019
OPPDATERT: 9 mai
Marabu lover en eksplosjon av muligheter for silke-, digital- og tampongtryck på Fespa.

Det svenske firmaet Marabu har utviklet en blekkløsning spesielt tilpasset Roland DGs storformatprinter som er kompatibel med TrueVis-blekk. Det blir en av nyhetene når fargefabrikanten stiller ut på Fespa-messen.

Marabus løsemiddelbaserte blekk Mara Jet DI-TV er tilpasset alle Roland DGs storformatprintere som bruker TrueVis-blekk.

Ifølge fabrikanten er deres tredjepartsblekk rimeligere enn originalblekket. Det krever heller ikke noe bytte av chip eller hardvare i Rolands maskiner for å komme i gang og begynne å benytte blekkløsningen. Blekket passer til materialer som for eksempel PVC-film, bannere, bakgrunnsbelyst film, roll-ups med mer.

Selskapet skriver i en pressemelding at deres blekk leverer livaktige nyanser, et bredt fargespekter og har eksepsjonell holdbarhet, noe som gjør blekkene til et utmerket valg for alle grafiske applikasjoner.

Grafisk og industrielt
Blekket blir en av nyhetene når Marabu stiller ut på Fespa-messen, 14.-17. mai i München. Foretaket kaller sin utstilling «En eksplosjon av muligheter» og lover omfattende farger for både grafiske og industrielle applikasjoner innen silke-, digital- og tampongtrykk. Det dreier seg om trykkfarger som kan benyttes for trykk på blant annet emballasje, glass, plast og delikate produkter som leker og kosmetikk.

Trykkfargene kan benyttes på bl.a. tåteflasker.

I et utvalg på messen vises en serie lavtmigrerende silketrykkfarger, Ultra Pack UVFP, som er tilpasset næringsmiddelemballasjer, enkomponentsfarger, Mara Tech MGO for glassbeholdere, planglass og metall, samt diverse produkter innen uv-herdende inkjetblekk.

Vannbasert trykkfarge
En annen nyhet er markedets aller første vannbaserte tampongtrykkfarger. Ifølge Marabu har trykkfargene vist utmerkede resultater hva angår hefteevne, dekkraft og motstandsdyktighet mot ytre påvirkninger. Disse egenskapene gjør at fargene kan benyttes til følsomme applikasjoner så som leker i tre, ABS og polypropen.

De viser også et alternativ til filmlaminat. Det er det flytende laminatet ClearShield som brukes for beskyttelse av skilter, kjøretøygrafikk, bannere med mer. Det klare laminatet vises hånd i hånd med lamineringsmaskinen Starlam 1600R.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik