Oki visker vekk grenser

På Fespa viser Oki fire produkter som på ulikt vis gjør ting på nye måter.

Silketrykk
For silketrykkerne vises hvordan de med sin A3+ skriver produserer masterfilm til screenrammer. Det er Pro9541WT som benyttes for å skrive ut bilder speilvendt i denne tonermaskinen. Deretter varmes motivet over på en ferdig screenramme, omtrent som om det skulle ha vært en termotransfer av en t-skjorte.

En veldig smidig og høykvalitets tilnærmelse for å lage rammer i en tid der det blir stadig vanskeligere å kjøpe filmsettere.

Trafikkskilt
M-64 storformatprinteren er nå godkjent av 3M for å trykke trafikkskilt. Det betyr at jeg nå, i en maskin for under 600 000 kroner kan produsere trafikkskilt med farger som både stemmer med EU-kravene til fargegjengivelse og lysekthet.

Skiltene er i tråd med EU-regler for fargegjengivelse og lysekthet.

– Jeg hadde en kunde som hadde kjøpt en tre ganger dyrere maskin for ett år siden, forteller Jari Tiihonen, og legger til at det gis 12 respektive 10 års garanti fra 3M på de aktuelle materialene.

Funksjonstrøyer
Mange kan trykke bomullstrøyer men har problemer med funksjonstrøyene, som jo ikke tåler så høy temperatur i sublimeringen, når fargen skal overføres fra det trykte transferpapiret til plagget. Så kommer neste problem, at man ikke kan vaske plagget på mer enn 40 grader uten at trykket tar skade.

Det sistnevnte problemet har nå en løsning hos Oki. I samme maskin som over hvor den benyttes for å lage screenrammer, kan man nå også trykke med sublimeringsfarge som tåler å vaskes på 60 grader.

Okis trykkpresser får plass på et vanlig skrivebord. Det hindrer dem ikke fra å være fleksible i bruk. I Pro8432WT kan du velge å skifte ut den svarte fargekassetten med en hvit. Da trykkes den svarte fargen ved å kombinere cyan, magenta og blått. Det er en dyr måte å lage svart på, men om man skal lage noen trykk på hvit bakgrunn eller en transfer som skal over på en mørk skjorte, så vil man gjerne ha muligheten til å kunne jobbe med hvitt.

Du får to ekstra hvite tonerkassetter med maskinen når du kjøper den. Det gjør at du kan kjøre dine 2000 første t-skjorter med de medfølgende kassettene, forteller Jari Tiihonen.

Etikettene

Pernilla Verpers viser den lille maskinen for etiketter som Oki har utviklet.

– Perfekt for et mikrobryggeri eller andre som skal printe ut noen tusen eller noen hundre etiketter av gangen. En investering på 150 000 kroner og du har en etikettprinter som mates med rullmateriale, trykkes med fire farger samt en spesialfarge (for eksempel gull eller sølv) og produserer 500 meter trykk i timen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.