Skiller seg ut i beinhard konkurranse

PUBLISERT: 20 mai 2019
OPPDATERT: 20 mai
Nils-Arne Sletten, Agfa, viser kvalitet ved mote med 450 kvadratmeter per time i Tauro.

Agfa fortsetter å stikke seg ut i den stenharde konkurransen om kundene med de store volumene og den høyeste kravene til bildekvalitet. På Fespa vistes blant annet Tauro H3300 som produserer 450 salgbare kvadratmeter i timen. Den finnes i helautomatisk modus, noe som for eksempel egner seg for bølgepapp eller store kampanjer rundt i byen.

Det er fire punkter Agfa fremhever når jeg slår av en prat med Nils-Arne Sletten, som er ansvarshavende i Norden:

– Det første er produktiviteten. Med de lønnskostnadene vi har i Norden så er det avgjørende å kunne produsere maksimalt på kort tid.

– Det andre er kostnaden. Agfa holder på sitt høypigmenterte blekk, som er dyrt å fremstille men som gjør at man bare behøver ett eller et par pass for å få god dekning. Det gir også kundene en betydelig lavere kostnad per kvadratmeter. Dette kan vi dokumentere.

– Service er et kjerneprodukt hos oss. Vår nordiske sjef for hele Agfa var tidigere global servicesjef. Servicen er aldri langt borte – og den er kunnskapsrik.

Så holder Nils-Arne Sletten frem Agfas arbeidsflyt Asanti. Mange innen storformat velger å benytte de innebygde rippene som følger med de maskinene de kjøper. Det betyr gjerne ulike flyt og systemer for hver printer. Med Agfas Asanti, som kan benyttes uavhengig av hvilke printere man har, får brukeren ett arbeidsflyt.

– Det betyr at alle filer kommer inn i samme pipeline, der de automatisk granskes og det gjøres preflight. Er det feil eller mangler i filen sendes den tilbake til kunden, uten at noen i trykkeriet ennå har vært involvert.

– Alle printere kalibreres mot samma standard, slik at jobber fra forskjellige fabrikater skal kunne benyttes sammen i en kampanje. Det kan være flere år gamle printere fra Mimaki, Roland, Durst eller noen andre som kalibreres sammen.

– Det er ikke uvanlig at kunder bruker Agfas Asanti selv om de ikke har noen av Agfas printere, avslutter Nils-Arne Sletten.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik