Fornybar kartong kommer

Den fornybare kartongen fra Stora Enso heter Cupforma Natura Solo og kan for eksempel benyttes til pappkrus. Foto: Valtteri Kantanen

Stora Enso lanserer en fornybar kartong som fungerer såvel til pappkrus for varme og kalde drikker som til emballasje for iskrem.

Ifølge papirfabrikanten Stora Enso satser de aktivt på å utvikle holdbare løsninger for å hjelpe kaféer og fast food-kjeder. De mener videre at det også er etterspørsler etter holdbare alternativer hos konsumentene. Nå slipper de et nytt kartongmaterial, Cupforma Natura Solo som produseres uten det tradisjonelle plastbelegget. Videre kommer materialet med et bredt utvalg av belegg for ulike behov.

Hannu Kasurinen, SVP sjef for Liquid Packaging and Carton Board på forretningsområdet Consumer Board division. sier at Cupforma Natura Solo er ytterligere et ledd i Stora Ensos arbeid for å minske plastbruken.

Ebba Mannheimer, sjef for Business New Barrier Solutions i samme forretningsområde:

– Vi har testet Cupforma Natura Solo sammen med våre kunder i Europa og har konstatert at den fungerer på en måte som ligner krus med tradisjonell polyetenbelegg, så ingen ny konverteringsteknologi trengs. Dessuten kan dette innovative materialet øke gjenvinningsverdien for brukte krus ettersom belegget brytes ned i en resirkuleringsprosess og alle fibrene kan gjenbrukes. Vi er stolte over å kunne begynne å tilby våre kunder Cupforma Natura Solo for å fremme fornybare og sirkulære løsninger og styrke næringsmiddelemballasjens verdi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: