Fornybar kartong kommer

PUBLISERT: 6 juni 2019
OPPDATERT: 6 juni
Den fornybare kartongen fra Stora Enso heter Cupforma Natura Solo og kan for eksempel benyttes til pappkrus. Foto: Valtteri Kantanen

Stora Enso lanserer en fornybar kartong som fungerer såvel til pappkrus for varme og kalde drikker som til emballasje for iskrem.

Ifølge papirfabrikanten Stora Enso satser de aktivt på å utvikle holdbare løsninger for å hjelpe kaféer og fast food-kjeder. De mener videre at det også er etterspørsler etter holdbare alternativer hos konsumentene. Nå slipper de et nytt kartongmaterial, Cupforma Natura Solo som produseres uten det tradisjonelle plastbelegget. Videre kommer materialet med et bredt utvalg av belegg for ulike behov.

Hannu Kasurinen, SVP sjef for Liquid Packaging and Carton Board på forretningsområdet Consumer Board division. sier at Cupforma Natura Solo er ytterligere et ledd i Stora Ensos arbeid for å minske plastbruken.

Ebba Mannheimer, sjef for Business New Barrier Solutions i samme forretningsområde:

– Vi har testet Cupforma Natura Solo sammen med våre kunder i Europa og har konstatert at den fungerer på en måte som ligner krus med tradisjonell polyetenbelegg, så ingen ny konverteringsteknologi trengs. Dessuten kan dette innovative materialet øke gjenvinningsverdien for brukte krus ettersom belegget brytes ned i en resirkuleringsprosess og alle fibrene kan gjenbrukes. Vi er stolte over å kunne begynne å tilby våre kunder Cupforma Natura Solo for å fremme fornybare og sirkulære løsninger og styrke næringsmiddelemballasjens verdi.

Les videre

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Scanpack feirer 60 år med alt og mer til

Neste år er Scanpack-år, men det er ikke hvilket som helst Scanpack-år. Messen fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Fargerikt samarbeid mellom Lessebo Paper og Addbrand

Et nytt fargerikt Småland-samarbeid har sett dagens lys siden Lessebo papir signerte en grossistavtale med den grafiske forhandleren Addbrand. En bredere produktportefølje og sterkere distribusjonskanaler skal være resultatet av at selskapene nå sammen blar om til en ny side.
Addbrand-Lessebo-1024x683

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz