Fornybar kartong kommer

Den fornybare kartongen fra Stora Enso heter Cupforma Natura Solo og kan for eksempel benyttes til pappkrus. Foto: Valtteri Kantanen

Stora Enso lanserer en fornybar kartong som fungerer såvel til pappkrus for varme og kalde drikker som til emballasje for iskrem.

Ifølge papirfabrikanten Stora Enso satser de aktivt på å utvikle holdbare løsninger for å hjelpe kaféer og fast food-kjeder. De mener videre at det også er etterspørsler etter holdbare alternativer hos konsumentene. Nå slipper de et nytt kartongmaterial, Cupforma Natura Solo som produseres uten det tradisjonelle plastbelegget. Videre kommer materialet med et bredt utvalg av belegg for ulike behov.

Hannu Kasurinen, SVP sjef for Liquid Packaging and Carton Board på forretningsområdet Consumer Board division. sier at Cupforma Natura Solo er ytterligere et ledd i Stora Ensos arbeid for å minske plastbruken.

Ebba Mannheimer, sjef for Business New Barrier Solutions i samme forretningsområde:

– Vi har testet Cupforma Natura Solo sammen med våre kunder i Europa og har konstatert at den fungerer på en måte som ligner krus med tradisjonell polyetenbelegg, så ingen ny konverteringsteknologi trengs. Dessuten kan dette innovative materialet øke gjenvinningsverdien for brukte krus ettersom belegget brytes ned i en resirkuleringsprosess og alle fibrene kan gjenbrukes. Vi er stolte over å kunne begynne å tilby våre kunder Cupforma Natura Solo for å fremme fornybare og sirkulære løsninger og styrke næringsmiddelemballasjens verdi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona åpnet HP deres nye “3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” på nesten 14.000 kvadratmeter 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3D-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: