App for opplæring i grafisk produksjon

Fagbokforlaget har utviklet et digitalt læremiddel i grafisk produksjonsteknikk. Det er en web-app som inneholder filmer, podkaster, animasjoner og oppgaver. Appen har god søkefunksjon, ordbok med korte forklaringer og illustrasjoner av faguttrykk, slik at elevene raskt kan finne informasjon om et aktuelt tema, og som forberedelse til fagprøven.

Fagbokforlaget har utviklet et digitalt læremiddel for lærlinger i grafisk produksjonsteknikk Vg3. Læremiddelet er optimalisert for visning på mobiltelefon, men er også tilpasset nettbrett og PC. Det er derfor lett å ta i bruk der lærlingen oppholder seg, enten det er i lærebedriften eller på bussen. Lærlingen får presenterer teoristoffet i form av filmer, podkaster, animasjoner, oppgaver og korte tekster. I tillegg finnes en ordbok med illustrerte faguttrykk og en god søkefunksjon slik at lærlingen raskt finner den informasjon som trengs om et aktuelt tema. Læremiddelet egner seg godt både til å finne svar på akutte spørsmål og som forberedelse til fagprøven.

Læremiddelet kan for eksempel svare på

  • hvilke arbeidsoppgaver har en fagoperatør i grafisk produksjonsteknikk?
  • hvordan fungerer en digitaltrykkmaskin?
  • hva er mellomskjæring?
  • hva er RGB og CMYK?
  • hvordan kan du rette feil i en PDF-fil før trykking?
  • hvorfor er papirets fiberretning viktig?
  • hvordan fungerer et densitometer?
  • hva er en parallellfals?

Web-appen er et abonnementsverktøy og koster kr 125,-.

Lenke: Grafisk Produksjonsteknikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *