Epson slipper inkjetprinter for skiltproduksjon

PUBLISERT: 2 september 2019
OPPDATERT: 2 september
De to nye printerne i SureColor SC-S-serien kan printe ut på et stort antall ulike medier, fra klar film og fotopapir til tapeter, lerret og vinyl.

Epson legger til nye signage-printere til sin SureColor SC-S-serie, som skal kjennetegnes av høy produksjon og lave totale eierkostnader.

– Kjernen i de nye industriprinterne er blekkposene på 1,5 liter, sier Richard Garp, Business account manager for forretningsområdet Commercial & industrial printing solutions hos Epson i Sverige.

De to 64-tommers printerne, som er beregnet på signageproduksjon, kommer med tilgang til Epson Edge Dashboard, der man kan hente ned over 250 EMX-profiler. Profilene er til for å optimalisere utskriftskvaliteten på vanlige medier, men også på spesialmedier. Og flere er på gang, meddeler foretaket.

– Vi regner med stor interesse fra trykkerier og skiltmakere som har kunder fra mange bransjer og mange forskjellige bruksområder. De leverer skilter, POS-materialer og tekstiler samt produkter for interiørdesign og kunst til sine kunder, sier Richard Garp hos Epson.

Gir lengre kjøretid
– Kjernen i de nye industriprinterne er blekkposene på 1,5 liter, sier Richard Garp og legger til at størrelsen på posene gir lengre kjøretid, hvilket i sin tur fører til mindre operatørtid og færre driftstopp.

– Posene fylles med Epsons pålitelige UltraChrome GS3-blekk med miljøvennlig løsemiddel. Blekket har flere miljøsertifiseringer, som GreenGuard Gold og AgBB. Akkurat som alle signageprintere i SureColor SC-S-serien krever de lite vedlikehold, samtidig som de er pålitelige og enkle å installere, sier han.

Flere ulike materialer
Printerne har fått maskinbetegningene SC-S60600L og SC-S80600L. De kommer med printhoder av typen Epson PrecisionCore TFP og leveres med programvaren Epson Edge RIP. Videre tilkommer verktøyet LFP Accounting Tool, som tar seg av opplysninger om arbeidskostnader.

De to maskinnyhetene kan printe på et stort antall medier, fra klar film og fotopapir til tapeter, lerret og vinyl. De passer også godt til å printe store skilter og plakater, kassaskilter og plakattavler, bakgrunnsbelyste eller frontbelyste skilter samt reklame som klebes på biler.

– Brukerne vil bli imponert av utskriftshastighetene, presisjonen og ytelsen hos disse nye modellene. Det er virkelig et attraktivt forretningstrekk å legge til denne teknologien i kundens eksisterende produktportefølje.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik