Epson slipper inkjetprinter for skiltproduksjon

De to nye printerne i SureColor SC-S-serien kan printe ut på et stort antall ulike medier, fra klar film og fotopapir til tapeter, lerret og vinyl.

Epson legger til nye signage-printere til sin SureColor SC-S-serie, som skal kjennetegnes av høy produksjon og lave totale eierkostnader.

– Kjernen i de nye industriprinterne er blekkposene på 1,5 liter, sier Richard Garp, Business account manager for forretningsområdet Commercial & industrial printing solutions hos Epson i Sverige.

De to 64-tommers printerne, som er beregnet på signageproduksjon, kommer med tilgang til Epson Edge Dashboard, der man kan hente ned over 250 EMX-profiler. Profilene er til for å optimalisere utskriftskvaliteten på vanlige medier, men også på spesialmedier. Og flere er på gang, meddeler foretaket.

– Vi regner med stor interesse fra trykkerier og skiltmakere som har kunder fra mange bransjer og mange forskjellige bruksområder. De leverer skilter, POS-materialer og tekstiler samt produkter for interiørdesign og kunst til sine kunder, sier Richard Garp hos Epson.

Gir lengre kjøretid
– Kjernen i de nye industriprinterne er blekkposene på 1,5 liter, sier Richard Garp og legger til at størrelsen på posene gir lengre kjøretid, hvilket i sin tur fører til mindre operatørtid og færre driftstopp.

– Posene fylles med Epsons pålitelige UltraChrome GS3-blekk med miljøvennlig løsemiddel. Blekket har flere miljøsertifiseringer, som GreenGuard Gold og AgBB. Akkurat som alle signageprintere i SureColor SC-S-serien krever de lite vedlikehold, samtidig som de er pålitelige og enkle å installere, sier han.

Flere ulike materialer
Printerne har fått maskinbetegningene SC-S60600L og SC-S80600L. De kommer med printhoder av typen Epson PrecisionCore TFP og leveres med programvaren Epson Edge RIP. Videre tilkommer verktøyet LFP Accounting Tool, som tar seg av opplysninger om arbeidskostnader.

De to maskinnyhetene kan printe på et stort antall medier, fra klar film og fotopapir til tapeter, lerret og vinyl. De passer også godt til å printe store skilter og plakater, kassaskilter og plakattavler, bakgrunnsbelyste eller frontbelyste skilter samt reklame som klebes på biler.

– Brukerne vil bli imponert av utskriftshastighetene, presisjonen og ytelsen hos disse nye modellene. Det er virkelig et attraktivt forretningstrekk å legge til denne teknologien i kundens eksisterende produktportefølje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: