Xeikon tilbyr taktilt trykk på etiketter

PUBLISERT: 2 september 2019
OPPDATERT: 2 september
Xeikon tilbyr trykk med struktur i sin maskinserie Panther.

Xeikon har utviklet en løsning for et mer mangefasettert etikettrykk som gir en såkalt haptisk effekt.

Den nye taktile effekten har blitt gjort mulig for Xeikon takket være en kombinasjon av arbeidsflytløsningen Xeikon X-800 og uv-blekket PantherCure som kan generere et taktilt lag trykk. Foretaket skriver i en pressemelding at trykkere på denne måten kan lage og designe etiketter med forbedret taktilitet og strukturer som gir en luksusfølelse.

Større utvalg og tidsbesparelse
Xeikon skriver at utskriftsprosessen ikke bare gir et større utvalg av mulige anvendelsesområder for avanserte etikettmarkeder, det blir også betydelige tidsbesparelser ved at endringer i prepressfilene kan unngås.

Front end-løsningen X-800 og teknikken som genererer det strukturerte laget er innbakt i uv-inkjetpressene i Xeikons Panther-maskiner.

Vises på etikettmesse
– Det er varemerkeeierne og designerne som definerer strukturen og formen på designene. Når filen tas imot identifiserer arbeidsflyten automatisk elementene i designet og genererer den informasjonen som kreves for å drive printhodet – det er det som lager den haptiske effekten i trykket på sluttproduktet, sier Jeroen Van Bauwel, produktsjef hos Xeikon.

Løsningen kommer til å presenteres på etikettmessen Labelexpo, 24-27. september som holdes i Brüssel.

Les videre

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Automatisert og tilkoblet – Horizon på Drupa 2024

Horizon planlegger å ha en sterk tilstedeværelse på Drupa 2024. Med en stand på mer enn 1600 m² vil fokus være på helautomatiserte systemer og start-til-slutt arbeidsflyt.
Horizon-drupa

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz