Xeikon tilbyr taktilt trykk på etiketter

Xeikon tilbyr trykk med struktur i sin maskinserie Panther.

Xeikon har utviklet en løsning for et mer mangefasettert etikettrykk som gir en såkalt haptisk effekt.

Den nye taktile effekten har blitt gjort mulig for Xeikon takket være en kombinasjon av arbeidsflytløsningen Xeikon X-800 og uv-blekket PantherCure som kan generere et taktilt lag trykk. Foretaket skriver i en pressemelding at trykkere på denne måten kan lage og designe etiketter med forbedret taktilitet og strukturer som gir en luksusfølelse.

Større utvalg og tidsbesparelse
Xeikon skriver at utskriftsprosessen ikke bare gir et større utvalg av mulige anvendelsesområder for avanserte etikettmarkeder, det blir også betydelige tidsbesparelser ved at endringer i prepressfilene kan unngås.

Front end-løsningen X-800 og teknikken som genererer det strukturerte laget er innbakt i uv-inkjetpressene i Xeikons Panther-maskiner.

Vises på etikettmesse
– Det er varemerkeeierne og designerne som definerer strukturen og formen på designene. Når filen tas imot identifiserer arbeidsflyten automatisk elementene i designet og genererer den informasjonen som kreves for å drive printhodet – det er det som lager den haptiske effekten i trykket på sluttproduktet, sier Jeroen Van Bauwel, produktsjef hos Xeikon.

Løsningen kommer til å presenteres på etikettmessen Labelexpo, 24-27. september som holdes i Brüssel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *