Industriell digitaltrykk av laminat for gulv og møbler

PUBLISERT: 23 oktober 2019
OPPDATERT: 23 oktober

Agfa står for inkjet-skriverne og Unilin står for laminatene når de sammen stiller ut på messen Inprint 2019. Blekktrykt laminat for gulv og møbler står i fokus.

Unilin og Agfa har sammen gjort en kraftanstrengelse for å undersøke om det er mulig å bruke blekkstråleskrivere for å skrive ut dekorpapir i høy hastighet for bruk til gulv og møbler

Resultatet av samarbeidet rundt digital produksjonstrykk av laminatgulv og møbler vil de to selskapene presentere på den industrielle trykkmessen Inprint 2019 i München. Agfas vannbaserte blekk og digitaltrykkteknikk (rull til rull) forenes med Unilins tradisjonelle primerbelegging.

Ifølge Agfa er produksjonsmetoden konkurransedyktig og oppsettet med blekk og primers konkurrerer på samme nivå som produksjon med graveurtrykk i store volum.

– Metoden er lett å integrere i vanlige produksjonsanlegg fordi denne innovative teknikken er helt kompatibelt med konvensjonell bearbeidelse, inklusive impregnering, pressing, kutt og fres, sier lederen for forretningsutvikling Jasmine Geerivkx hos Unilin.

Tom Cloots, leder for forretningsområdet industriell inkjet hos Agfa, sier at den digitale prosessen kan brukes i hele livskretsen til mønsterdesign. Fra starten med en liten produksjon til produksjon av store volumer, og til de siste trykkelementene, når et spesielt design er på vei til å bli faset ut.

– Denne fleksibiliteten muliggjør et raskt svar på markedets behov samtidig som man unngår ulønnsomt lagerhold.

Münchenmessen Inprint 2019 arrangeres 12-14 november.

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik