Industriell digitaltrykk av laminat for gulv og møbler

PUBLISERT: 23 oktober 2019
OPPDATERT: 23 oktober

Agfa står for inkjet-skriverne og Unilin står for laminatene når de sammen stiller ut på messen Inprint 2019. Blekktrykt laminat for gulv og møbler står i fokus.

Unilin og Agfa har sammen gjort en kraftanstrengelse for å undersøke om det er mulig å bruke blekkstråleskrivere for å skrive ut dekorpapir i høy hastighet for bruk til gulv og møbler

Resultatet av samarbeidet rundt digital produksjonstrykk av laminatgulv og møbler vil de to selskapene presentere på den industrielle trykkmessen Inprint 2019 i München. Agfas vannbaserte blekk og digitaltrykkteknikk (rull til rull) forenes med Unilins tradisjonelle primerbelegging.

Ifølge Agfa er produksjonsmetoden konkurransedyktig og oppsettet med blekk og primers konkurrerer på samme nivå som produksjon med graveurtrykk i store volum.

– Metoden er lett å integrere i vanlige produksjonsanlegg fordi denne innovative teknikken er helt kompatibelt med konvensjonell bearbeidelse, inklusive impregnering, pressing, kutt og fres, sier lederen for forretningsutvikling Jasmine Geerivkx hos Unilin.

Tom Cloots, leder for forretningsområdet industriell inkjet hos Agfa, sier at den digitale prosessen kan brukes i hele livskretsen til mønsterdesign. Fra starten med en liten produksjon til produksjon av store volumer, og til de siste trykkelementene, når et spesielt design er på vei til å bli faset ut.

– Denne fleksibiliteten muliggjør et raskt svar på markedets behov samtidig som man unngår ulønnsomt lagerhold.

Münchenmessen Inprint 2019 arrangeres 12-14 november.

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo