Ricoh belønnet med 2020 Pick Award

PUBLISERT: 23 oktober 2019
OPPDATERT: 23 oktober
Ricohs egenutviklede lateksblekk kjøres i åtte fargekanaler

Maskinprodusenten Ricoh kunne ta med seg hjem en pris for sin lateksprinter for storformatproduksjon, Ricoh Pro L5160, etter at Keypoints Intelligence´s Buyers Lab hadde sagt sitt.

Keypoint Intelligence Buyers Lab, et uavhengig forskningsinstitutt for utstyr og programvare for grafisk industri, ga 2020 Pick Award til en av Ricohs siste maskinnyheter. Prisen ble utdelt etter en grundig vurdering basert på en rekke tekniske kriterier.

Sømløs utskrift

Buyers Lab mener produktiviteten til system ligger over gjennomsnittet med alle kvalitetsinnstillinger. Til og med brukervennligheten ansees som overlegen, takket være en farvepekeskjerm og programvaren Colorgate production 10 RIP.

Juryen uttaler:

” Den doble CMYK Pro L5160:s høye hastighet er et ideelt valg for travle «print-shops» som må levere storformattrykk med kort deadline. Den produserer til og med en majoritet av halvtober i bilder som gir et livlig, skarpt og 3D-lignende inntrykk. Dessuten noterte vi ubetydelige variasjoner i både farge og størrelse når Pro L5160 trykte store paneler i repetisjon, hvilket innebærer at alle bedrifter har en mulighet til å utvide bruksområdene».

Patrik Zetterström, ansvarlig for Ricohs salg av storformat i Sverige.

Egen regi

Latexskriveren er bygget helt i Ricohs egen regi ,med søkelys på brukervennlighet og at den skal være tilnærmet vedlikeholdsfri. Det er en rull- til-rull maskin som først og fremst er tiltenkt skilt- og dekor-markedet. Ricohs egenutviklede latexblekk kjøres i åtte fargekanaler, og det går også å skri ve ut dobbel med CMYK eller en kombinasjon av firefarger og hvitt for å kunne skrive ut på transparent materiell.

– Maskinen går som den griner. Den er stor og kraftig, og er konstruert for å gå nesten 24/7, og har en produksjonshastighet som tiltaler, sier Patrik Zetterström som er ansvarlig for salg av Ricoh storformat i Sverige.

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz