Canonblekk sertifisert for interiørdekor

PUBLISERT: 28 oktober 2019
OPPDATERT: 28 oktober
Canons fleksible UVgel 460-blekk får UL GREENGUARD Gold-sertifisering.

Canons fleksible UVgel 460-blekk som ble lansert med den nye rull-til-rull-skriveren Colorado 1650 i mai 2019, har fått høyeste sertifiseringsnivå, GREENGUARD Gold, av UL Environment – et verdensledende sikkerhets- og sertifiseringsselskap.

Sertifiseringen bekrefter at utskrifter fra Colorado 1650 uten begrensning, oppfyller verdens strengeste krav for lavt utslipp av flyktige organiske forbindelser (VOC). Det innebærer at utskrifter med Canons UVgel 460-blekk er sertifisert trygge for bruk i innendørsmiljøer, for eksempel i skoler og helseinstitusjoner der mennesker oppholder seg i lange perioder.

Det fleksible blekket kan strekkes 85 prosent, noe som er ideelt til selvklebende vinyl og polyestertekstiler. Dette er en sentral faktor til produkter der utskriftene må bøyes, brettes eller foldes. Innendørs bruksområder kan være lerreter, tekstilbaserte skilt, for- og bakbelyst grafikk samt overflatedekor som tapet. Utskriftene kan også brukes utendørs til for eksempel foliering av bil.

Canons UVgel 356-blekk til Colorado 1640-modellen fikk GREENGUARD Gold-sertifisering i 2017. Det betyr at begge produktene i Colorado-serien nå har samme miljøgodkjenning fra en uavhengig part. UVgel-teknologien har også andre anerkjente sertifiseringer fra AgBB, ASTM Type II, Certificat A+ og Centexbel.

–Responsen på Colorado 1650-skriveren de første månedene etter lanseringen har vært enestående, sier Michele Tuscano, Vice President, Large Format Graphics, Canon EMEA. –Våre kunder og autoriserte partnere har vært spesielt begeistret for FLXfinish-funksjonen som gir dem mulighet til å veksle mellom blank og matt utskrift med et enkelt knappetrykk. Dette gir fantastiske muligheter for produksjon av POS-materiell i førsteklasses kvalitet og flotte dekorapplikasjoner til innendørs bruk, noe som gjør miljøsertifisering viktig. Med den nye sertifiseringen kan våre kunder og partnere promotere Colorado 1650s funksjoner i trygg forvissning om at utskriftene er sertifisert for all innendørs bruk, avslutter Tuscano.

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik