Epson fikser mange t-skjorter og stoffer

Carola Bolte hos Epson Europe.

Epson har sine røtter i å lage printere for fotografer. Derfor var de tidlig ute med ekstra farger som grå og lysere varianter av cyan og magenta. Alt for å gjengi fargene så nøyaktig som mulig.

Tilbudet ble deretter utvidet slik at fotografer også kunne tilby trykk på lerret og polyester. Siden den gang har det blitt et stadig mer avansert trykk på stoff. Så langt har imidlertid de avanserte løsningene blitt tilbudt i Epsons større printere.

Ny printer
Nå vil SC-F9400 (H) med en bredde på 160 cm og kapasitet trykke flere meter i timen. Det printes på et sublimeringspapir som deretter overføres med varme til stoffet.

(H) betyr at maskinen kan brukes med klare lysstoff-farger i hvilken som helst av de åtte fargeholderne. Epsons programvare sikrer at hver farge brukes optimalt.

– Det er spesielt interessant når du trykker sportsklær, sier Magnus Edfeldt hos den svenske forhandleren Color Systems.

– Vi ser sublimeringstrykk vokse hele tiden, sier Carola Bolte hos Epson Europe. Trenden er at du vil at utskriften skal være mer lokal, mer personlig. Det kan være fem skjorter for en ungkar, trøyer for et lag, kick-off hos firmaet eller mange andre årsaker. Så enkelt er det. Du trykker på overføringspapiret og overfører deretter dette med varme til plaggene.

SC-F9400(H) har en bredde på 160 centimeter.

For mindre trykkerier – trykker også på krus

Epson er opptatt av å sikre at også alle hustrykkerier, kopibutikker og mindre trykkerier skal kunne utvide tilbudet og tilby krus og t-skjorter. Derfor kommer de nå også med den mindre sublimeringspressen SC-F500.

– Selve maskinen koster 20 000 kr og da koster blekkpatronene bare 15 euro hver, sier Carola Bolte fra Epson, når vi møter henne på Viscom-messen i Düsseldorf i begynnelsen av januar.

Carola Bolte fra Epson demonstrerer en ny sublimeringsprinter med fire farger for mindre trykkerier.

– Mange mindre trykkerier ønsker å kunne tilby å trykke noen krus eller hvite t-skjorter noen ganger. Da er denne maskinen et fint supplement. Sammen med en varmeplate for overføring til stoff og for eksempel musematter og mobildeksler og en rund varmeholder for krus eller andre runde gjenstander, har du et komplett tilbud for rundt 30 000 kroner her, sier Solfrid Liland hos Epson i Norden.

Grensen i SC-F500 er bredden på 61 cm for materialet, som mates kontinuerlig og kuttes etterpå. Det er også en arkmater hvis jeg heller vil legge i en bunke med overføringspapir og la maskinen stå og passe seg selv.

På grunn av at maskinen skal kunne betjenes enkelt og gjerne av uerfarent personell, har Epson valgt å bare ha fire farger – CMYK – i denne maskinen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kandrup Boktrykkeri har blitt 40% raskere i innkjøringen på offset

Tekst: Søren Winsløw |

Kandrup Bogtrykkeri A/S byttet nylig til Agfas prosessfrie trykkplate Eclipse. Dette har manifestert seg i en rekke håndgripelige produktivitetsforbedringer. Samlet sett har det medvirket til å øke innkjøringshastigheten samt redusert såvel søppel som nedetid på grunn av rengjøring.

Publisert av: