Agfa og TFL går sammen om inkjet-prosjekt til print på skinn

Illustrasjonen er hentet fra TFL.

Agfa og TFL har inngått et strategisk partnerskap med fokus på utviklingen av Alussa. Det er en dedikert inkjet printløsning for dekorasjon av ekte skinn av høy kvalitet. Denne typen skinn bruker man f.eks. innen mote- og møbelindustrien, så vel som innen bil- og luftfartsindustrien og i innredning av maritimt utstyr.

Alussa er summen av en rekke nøye tilpassede komponenter. Agfa utvikler inkjet-printeren og den dedikerte inkjetfargen samt programvaren som kontrollerer og overvåker printprosessen. TFL leverer en spesialutviklet kjemisk komponent som benyttes til belegg. Alussa gjør det mulig for skinnindustrien å dekorere skinn av høy kvalitet på en måte som gir fremragende ytelse og stor fleksibilitet og ripemotstand. Alussa skulle være den første industrielle inkjetløsningen som kan håndtere opptil 100 000 bøyninger uten at det går utover trykket. Den kan produsere 80 m² i timen.

Økende behov for individuell tilpasning
Alussa kan trykke både hvite og fullfarge-designs med fotografisk kvalitet på forskjellige typer skinn. Ettersom det er en digital printløsning, er den ideell for individuell tilpasning av skinnprodukter. Det muliggjør også enkel fremstilling av prøver før det produseres store mengder.

– Å trykke på skinn med inkjetteknologi samt å oppnå topp ytelse når det gjelder fleksibilitet og ripemotstand er en kompleks utfordring, forklarer Tom Cloots, direktør for Industrial Inkjet Agfa. – Alussa skinnprint inkorporerer både Agfas enorme ekspertise innen inkjetteknologi, grafisk arbeidsflyt og fargestyring, og TFLs inngående kunnskap om beleggkjemi og påføringsteknikker. Den kombinerer det beste fra begge verdener for å gi en perfekt synergi mellom skinn og inkjetfarge.

– Motetrender endrer seg raskt, og det ser ut til at endringshastigheten og ønsket om individualisering øker år for år. Dette er en stor utfordring og mulighet for skinnindustrien. Derfor er vi veldig fornøyd med samarbeidet mellom Agfa og TFL. Sammen kan vi lage utallige tilpassede moteeffekter kombinert med høye bøynings- og bæreegenskaper for å møte de raskt skiftende kravene i dagens moteindustri, sier Markus Hess, global leder for produktmarkedsføring TFL.

Agfa og TFL presenterte Alussa på SIMAC TANNING TECH messen for skinnindustrien i Milano 19. – 21. februar.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.